Jump to content

Vreau sa cumpar un BMW

Gogutza

Recommended Posts

Salut. Vreau sa imi cumpar un BMW din Germania, model 320 , 318... Anul sa fie din 92 pana in 95..km de la 90 de mii pana in 150 de mii.

Am si eu cateva intrebari :

Care dintre modele care le-am zis sunt mai bune?

Care au mai putine probleme si care se comporta mai bine pe drum?

Piesele sunt scumpe si intretinerea?

Daca trece peste 150 de mii de km ce probleme pot aparea mai des.

Sper ca am postat bine, e prima data cand intru pe site. Va multumesc si astept parerea voastra. :)

in primul rand nu cred ca ai sa gasesti unu cu mai putin de 150.000, nici cu 150.000 nu stiu daca mai gasesti. daca s-a avut grija de masina poate sa aiba si 250.000 ca o sa mearga bine si nu o sa se strice in fiecare zi sa bagi bani in ea. ca intretinere e ca oricare alta masina, are si piese scumpe si mai putin scumpe :).

Daca mergi cu cineva care se pricepe bine la masini ( de preferat un mecanic bun ) poti sa neglijezi cat de cat partea cu km multi ... si asa este .. rar daca gasesti una sub 150000 km pentru ca totusi anu e anu :) nu kilometri fac o masina sa zic asa ... conteaza cum e intretinuta, sa nu fie alergata si restu cred ca le stii si tu prea bine. Motorizarile ... 1.8 ... depinde c vrei tu sa faci cu masina :) pentru oras asa e perfect ... 2.0 la fel numai cu un consum un pic mai mare dar si ceva calutzi ... ( astea ar fi de preferat daca nu faci drumuri lungi, adica daca circuli mai mult in oras = BENZINA ), daca faci drumuri extra-urbane sau pleci in diferite tari invecinate des ... parerea mea este sa te inclini spre un DIESEL ... ai si calutzi dar ai si consum mai redus :) alegerea e a ta. sper ca te`am ajutat cat de cat. bafta la achizitionarea masinutzei :)

Eu zic totusi sa te axezi pe cautarea unui 320i macar din 1995 sa aibe ceva dotari plus ca o sa aibe si Euro2, caluti destui (150 cp) un consum destul de rezonabil intre 12% si 14% daca mai este si coupe cu atat mai bine o sa fie o pisica frumoasa,

daca esti unul care faci multi km treci la 318 si mai scade ceva consumul dar masina nu prea iti ofera cine stie ce pretentii....

acum depinde de tine de ce vrei BMW??

piese sunt la preturi rezonabile si gasesti fara probleme..........

hm...... km pana in 150.000 cu putin noroc gasesti masina dar mare atentie pretul o sa fie ceva mai mare chiar si acolo,

totusi mai cauta si aici masina in Romania pentru ca sa-r putea sa gasesti sunt o gramada de masini ingrijite la oameni pasionati totul tine de cautare si noroc.....

bafta!

in primul rand sunt 99% sanse sa nu gasesti sub 200mii km reali (dar fiind anul masini, gandeste-te k o masina de 300mii km din 92 are mai putin de 20mii facuti pe an, ceea ce este extrem de putin in germania ) , in al doilea rand iti recomand 320, benzina (pe langa faptul k ai si tu ceva caluti in plus sunt si mai reusite motoarele, dar ai un consum putin mai ridicat ) in al 3-a rand eu iti recomand o masina in mintile ei din anul 92-93 pentru ca sunt foarte mici diferentele de dotari (nu stiu pe partea tehnica daca sunt diferente majore) in schimb scapi mai bine la inscriere cu taxa de mediu (la 92 ai 330e taxa,iar la 95 ai 726 euro , bani care sincer mai bine ii investesti in masina decat sa ii dai la stat)

PS: ar fi perfect daca cineva cu cunostiinte vaste despre "istoria tehnica" a bmw-urilor E36 (probleme aparute de serie,eventuale problem fix-uri facute in timp de cei de la bmw ) vrea sa ne ajute cu niste detalii in acest sens

Sub 150.000 reali greu de gasit, mai ales modele cu motoare mai mici.

Lucruri de verificat :

Pompa de apa ( primele modele aveau paletii de plastic si se cam rupeau )

Puntea spate , amortizoare , arcuri, prinderile in caroserie (apare rugina si crapaturi), mai ales daca are vreun kit de coborare a suspensiei.

Cutia daca e automata sa nu faca urat la schimbari de viteza.

Daca are AC si nu merge - radiatorul din fata de obicei are scurgeri, si e scumpicel.

Bafta

Sub 150.000 reali greu de gasit, mai ales modele cu motoare mai mici.

Lucruri de verificat :

Pompa de apa ( primele modele aveau paletii de plastic si se cam rupeau )

Puntea spate , amortizoare , arcuri, prinderile in caroserie (apare rugina si crapaturi), mai ales daca are vreun kit de coborare a suspensiei.

Cutia daca e automata sa nu faca urat la schimbari de viteza.

Daca are AC si nu merge - radiatorul din fata de obicei are scurgeri, si e scumpicel.

Bafta

pe langa cele mentionate de DSF daca vrei sa itzi iei o pisica , ai grija : sa nu ii bata tacheti in motor , pisicile in general au probleme cu geamurile electrice , cad de pe macara , daca are trapa sa se deschida , daca nu mai mult ca sigur e ruginit cablu inauntru care deschide si inchide trapa , nu itzi recomand sa iti iei Diesel pisica ca am auzit ca is cam proaste , daca e motor mai mare gen 2500 ai grija cu debitmetru .. in rest depinde si de norocu omului da in general daca gasesti o pisica care sa nu aiba problemele astea e 60 % intretinuta

Edited by dog

Salut. Vreau sa imi cumpar un BMW din Germania, model 320 , 318... Anul sa fie din 92 pana in 95..km de la 90 de mii pana in 150 de mii.

Sper ca am postat bine, e prima data cand intru pe site. Va multumesc si astept parerea voastra. :)

eu iti recomand 320d...e minunat...ai si putere mai mare, iar sunetul e foarte "barbatesc". De asta am eu ...e adevarat 2004...e aproape impecabila

Anul sa fie din 92 pana in 95..

eu iti recomand 320d...e minunat...ai si putere mai mare, iar sunetul e foarte "barbatesc". De asta am eu ...e adevarat 2004...e aproape impecabila

Pe-atunci nu era 320d....diesel-uri erau doar 318 tds, 325 td si 325 tds

Edited by Andrei92

tu chiar l=ai ajutat,e exact ce cauta el ca an dar mai ales ca bani.

Nu Âştiu dacĂŁ sunetul poate fi bĂŁrbĂŁtesc sau feminin. :)

Sunet barbatesc la diesel 2.0? :)

Ce buget ai?

Nu Âştiu dacĂŁ sunetul poate fi bĂŁrbĂŁtesc sau feminin. :)

Sunet barbatesc la diesel 2.0? :)

Ce buget ai?

Buget 2600 Euro , maine plec in Germania ;) :)

Cu 2600 vreau sa o aduc , masina sa fie pana in 2000 -2200 euro si restu bani de drum dus , numerele , benzina la intors si de mancare si cafea bineinteles :))

Nu vreau 320D , vreau benzinar.

Sper sa gasesc, am sa pun niste poze , posibil joi sau vineri ca miercuri ma intorc.

Urati-mi succes si bafta

Nu pleca cu 2600 E fara sa ai cel putin 2-3 masini ca variante de unde sa alegi, pt ca masini ieftine la fata locului nu o sa ai norocul sa gasesti,iar ca sa te apuci sa umbli din oras in oras....o sa coste ceva drumul,mancarea,cazarea....si daca la final o sa gasesti o masina buna,o sa constati ca nu ai banii necesari.

Multa bafta.

Si inca un sfat pt cei care vreti sa mergeti in germania sa cumparati masini.Mergeti cu AVIONUL pt ca este mult mai practic. Un bilet de avion rezervat cu 2-3 zile inainte de plecare costa in jurul a 150 E maxim pana la Koln, cam 130 pana la Stuttgart si apoi te mai costa cam 50-60 trenul in cea mai indepartata directie din tara,asadar 200 E total,si sunteti acolo in 2 ore,nu va chinuiti sa dormiti in autocar sau in masinile transporatorilor,si nici nu cheltuiti alti bani pe drum.

Iar ca si comparatie cu preturile de transport alternativ,poate cu 20-30 E mai scump cu avionul, dar nu faci 2 zile pe drum,nu ajungi acolo rupt de oboseala.

Doar ca un sfat....

Numai bine tuturor.

Buget 2600 Euro , maine plec in Germania :) :)

Cu 2600 vreau sa o aduc , masina sa fie pana in 2000 -2200 euro si restu bani de drum dus , numerele , benzina la intors si de mancare si cafea bineinteles :))

Nu vreau 320D , vreau benzinar.

Sper sa gasesc, am sa pun niste poze , posibil joi sau vineri ca miercuri ma intorc.

Urati-mi succes si bafta

Drum bun si sa iti gasesti ce vrei si fara incidente...

drum bun dar sincer nu cred ca sunt sanse sa iti gasesti 320 in mintile ei la banii astia, oricum iti recomand nuremberg k acolo sunt mai ieftinute masinile, eu am cautat 320 pana in 3000e (doar pretul ei, fara adus, numere si etc si n-am gasit decat ruginituri)

• 3 weeks later...