Jump to content

help, discuri ovalizate!

320i e36

Recommended Posts

Azi am observat la franare ca ani tremura volanul, iar s-au ovalizat discurile (ATE).M-am uitat la ele si se vad incinse(albastre) pe anumite portiuni, ceeea ce ma face sa cred ca nu calca pe toata suprafata discului si din aceasta cauza se ovalizeaza. Sunt anumite bolturi de ghidare la etrier sau ce trebuie sa cumpar??? :) :) :) Multumesc

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Azi am observat la franare ca ani tremura volanul, iar s-au ovalizat discurile (ATE).M-am uitat la ele si se vad incinse(albastre) pe anumite portiuni, ceeea ce ma face sa cred ca nu calca pe toata suprafata discului si din aceasta cauza se ovalizeaza. Sunt anumite bolturi de ghidare la etrier sau ce trebuie sa cumpar??? :) :) :) Multumesc

e foarte posibil sa nu fie de la discuri aceasi problema am avut si eu. La 140-150km/h cand franam tremura volanu, am mers la o vulcanizare si mia echilibrat rotile si de atunci nu mai am problema. Discuri ovalizate la bmw mai greu, am un preten care face 100k cu masina dupa care o baga in spalatorie si dau aia cu apa pe discuri pina le ia dracu si nare probleme, deci mai mult ca sigur sunt jantele de vina.

Depinde si de grosimea discurilor. Cele care sunt mai subtirele si pe duca sunt pasibile de a se ovaliza. Pe masina mea e testat ca la distanta de 1 luna, fara a merge pe drumuri proaste sau sa lovesc ceva, jante echilibrate si insepusera sa tremure pe la 90-100km/h. Puse iar pe aparat, aveaau dezechilibru. Plumbii erau la locul lor asa ca habar nu am de unde a aparut diferenta. Acelasi aparat, stat langa ei la echilibrat.

Placutele nu prea au cum sa calce altfel, ele se aseaza singure pe suprafata discului, impinse din spate de pistonase. Faptul ca incep sa se albastreasca e semn ca incalzesti prea tare franele si ar putea fi decalite discurile. Insa eu as incerca echilibrat rotile, verificat suspensia. Este cel mai ieftin. Discurile inseamna costuri de 6-7mil si ar trebui sa fie ultima solutie. Spor!

discurile sunt(problema mai veche, a mai ovalizat 2 randuri de discuri-la verificare au iesit ovalizate), da nu stiu de ce mama naibi se ovalizeaza ca am avut "n" masini si nu mi sa ovalizat la nici una.

ps: daca pun discuri noi 1500-2000 km nu am probleme si pe urma se ovalizeaza :) Ce ma face pe mine sa ami pun intrebari e ca nu toata suprafata discului e albastrita(din aceasta cauza cred ca are vreun ghidaj ceva etrierul care la mine a luat-o razna).

posibil sa fie si alceva inafara de discuri tinand cont ca in momentul cand schimb discurile nu mai vibreaza pe franare vreo 2000km?

Un etrier gripat, dar ar trebui sa iti dai seama destul de usor.

nu raman rotile blocate

Alta e beleaua, :) :) :) am fost de am testat franele. Cel mai ciudat este ca fara sa calc frana, roata stanga franeaza un pic, in momentul in care calc frana roata stanga nu mai franeaza deloc!!!! iar roata dreapta tine cum trebuie. :) ;) :)

am uitat sa precizez: etrierul culiseaza, nu este blocat, pe testar apare totu k. Ceva mecanic este, posibil vreo conducta optureaza lichidul de frana? pompa servo?

Desfã etrierul ºi verificã pistonaºele, lasã testerul.....scoate pistonaºele si vezi dacã alunecã uºor...dacã stanga franeazã fãrã sã calci pedala, poate fi ºi de la distribuitorul de la frânã...

adica de la centralina de abs?

• 2 years later...
salut senior ai reusit sa i dai de cap pana la urma cu discurile ? te intreb ca aceeasi problema o am si eu am schimbat 3 seturi de discuri si toate dupa o perioaba se ovalizeaza nu stiu ce sa mai fac am pus acum 2 saptamani discuri ate power sport si tot degeaba ce sfat imi dai ? multumesc pt intelegere si astept un raspuns!