Jump to content

As dori sa cumpar un BMW E38 97-99...

andrei27

Recommended Posts

In prezent am un BMW e34 524TD din '94 de care sunt multumit, poate pt ca e si primul meu BMW, dar am vazut in Cluj un e38 740Li de care m-am indragostit pur si simplu.

BMW-u pe care il am are modificari multe facute, era la origine 535i, s-a schimbat motorul si multe piese au ramas de 535i, altele au fost schimbate, in plus e cam vechiut saracul, as dori o masina cu ceva mai multa tehnologie :blink: Desi nu a fost lovit niciodata, are tablaria in stare super, motorul merge superb si in general e ok, am calculat ca as avea nevoie de aprox. 1000 € sa o aduc in starea originala.

M-am uitat pe site-uri, am mai intrebat in stanga si-n dreapta si am aflat ca un e38 e undeva la 8,000 €.

Ca model m-am gandit la un 728i (desigur, din cauza consumului), care, daca bine am citit, are motor M25, si nu exista problema cu Nikasil-ul daca depaseste anul '96.

Intrebarile mele:

1. 728i exista doar in varianta cu cutie automata, am vazut undeva "steptronic", asta inseamna cutie secventiala cumva? Exista, deci, si in varianta manuala?

2. Piesele sunt scumpe banuiesc, dar sa zicem un buget anual de 2,500 RON ar ajunge pt reparatii, sa zicem, de nivel mediu (adica masina sa fie cat de cat in bune conditii)?

3. Cam cat consuma un 728i in regim urban si cat ar consuma un 730 sau 735?

Si, overall care ar fi parerea voastra, merita masina? Asta ar insemna sa raman cu dansa cel putin urmatorii 3 ani.

Mersi mult.

728i a existat si cu cutie manuala. Steptronicul e cutie secventiala, iti permite sa schimbi vitezele de la maneta, dar nu ai ambreiaj.

Consumul unui 728i cu steptronic este destul de mare, 16-17 in oras, cam cat ar consuma si un 730i V8. Sa nu crezi ca daca motorul e mai mic, atunci consuma mai putin. Masina este foarte grea.

Mi-am adus aminte de numarul de la masina ta, CJ95PIF.

Da asta e nr. meu, mersi de sfaturi, acum imi caut o caseta de directie pt masina si sper ca pana la sf lunii sa o si schimb. Cam cat crezi ca as primi pe masina mea? Ar mai fi de schimbat telescoapele, parbrizul si vba ta, interiorul nu e chiar in cea mai buna stare, nu e nici oribil pe de alta parte.

Dar, legat de seria 7 e38, mie mi se par suspect de ieftine. Sa fie din cauza preturilor la piese si a consumului? Merita cumparate?

Sunt modele vechi, din 94 a inceput fabricarea lor. Mi se par unele foarte scumpe chiar, pentru cat de vechi sunt. Eu in locul tau nu mi-as lua E38 decat daca as fi sigur ca mi-as permite intretinerea. Piese second gasesti rar si consumul e mare, deci ai niste cheltuieli mult mai mari. Incearca un seria 5 E39 din 97-98, nu sunt foarte scumpe. Ai avantajul ca iti gasesti piese second.

Ca model m-am gandit la un 728i (desigur, din cauza consumului), care, daca bine am citit, are motor M25, si nu exista problema cu Nikasil-ul daca depaseste anul '96.

Nu este relevant anul 96 pentru trecerea la Alusil.Cel mai sigur verifici codul de bloc motor.

Salut

Dupa cum se vede nu pre esti fan benzina daca ai modificat un 535 intru-n diesel.

Este un lucru cu care eu nu sunt de acord sa pui un motor diesel e o intreaga epopee (sa schimbi cardan diferential cutie viteze instalatie electrica si bineinteles motor). Asa ca sfatul meu este sa i-ti cumperi tot un diesel Daca i-ti place E38 ia-ti un 730d daca i-ti place e39 ia-ti un 530d tot 3000 diesel.

Eu unul astept sa se dea drumul de la anul sa putem sa ne aducem orice masina si sa pot sa i-mi iau un E31 850i si un E38 750i, i-mi plac la nebunie modelele astea

Nu am sa i-mi vind ce am acum o pastrez si pe asta (E32 735IA 1990 big six cum se spune cu foarte multe optiuni)

Bafta si succes la cumparaturi

Am vazut eu azi in parcare la mallu' din vitan 7le CJ TTO ... cu doua fete frumoase in el... foarte tare masina...

63125[/snapback]

Masina asta? Bai sa fie, e cel mai bun prieten al meu. Zicea ca face schimb cu un X5 din Bucuresti, am fost atat de ocupat de nici n-am mai vorbit cu el

post-116-1137048508_thumb.jpg

Salut

Dupa cum se vede nu pre esti fan benzina daca ai modificat un 535 intru-n diesel.

Este un lucru cu care eu nu sunt de acord sa pui un motor diesel e o intreaga epopee (sa schimbi cardan diferential cutie viteze instalatie electrica si bineinteles motor). Asa ca sfatul meu este sa i-ti cumperi tot un diesel Daca i-ti place E38 ia-ti un 730d daca i-ti place e39 ia-ti  un 530d tot 3000 diesel.

Eu unul astept sa se dea drumul de la anul sa putem sa ne aducem orice masina si sa pot sa i-mi iau un E31 850i  si un E38 750i, i-mi plac la nebunie modelele astea

Nu am sa i-mi vind ce am acum o pastrez si pe asta (E32 735IA 1990 big six cum se spune cu foarte multe optiuni)

Bafta si succes la cumparaturi

63120[/snapback]

Nu eu am schmbat-o cu benzina, asa am cumparat-o. Stiu ce vrei sa zici, instalatie electrica e in aer in sensul ca multe fire care erau folosite inainte sunt loose acum.

Nu vreau neaparat diesel, any BMW goes with me:)

Andrei.

salut.eu zica ca faci o alegere buna cu un 728i. eu am unul din 96 si sunt super-multumit.Consumul(daca nu te grabesti) poate fi si de 7 la drum intins.intretinerea nu pot sa-ti spun,nu am schimbat multe la el...

64403[/snapback]

Nu sunt neaparat setat pe 728, poate sa fie si 730 sau maximum 735, mai mult mi se pare prea mult.

Intrebare este: voi gasi la banii pe care ii am (aprox.10,000) una care sa fie bine intretinuta? Si care sunt diferentele intre una din '96 si una din '99 de exemplu? Ma poti ajuta sa imi gasesc una la vara?

Mersi.

salut.diferenta este in primul rand la pret, in rest nu stiu ce sa zic.am condus un 7 din 98, dar in afara de displayul de la navi,nimic spectaculos in plus.eu acom mi-am luat jante pe 19, si dupa ce se incalzeste o sa-ti trimit o poza. cand te hotar, ma interesez si-ti pot face rost mai jos de 9500. e o alegere buna si cum ti-am zis intretinerea nu mi se pare scumpa.eu mai am un peugeot 307 si un jeep grand cherokee dar intretinerea la bmw e cea mai ieftina. de ex acum mi-am comandat discuri noi de frana, brembo la 4,5 mil buc. la grand erau 7mil. am avut si un seria 5, dar 7 nu se compara.....stabillitate,confort....si iarna e mai putin stresant decat 5ul,eu merg la munte la schi cu el. am gume bune si se comporta peste asteptari. mai vorbim..

salut.diferenta este in primul rand la pret, in rest nu stiu ce sa zic.am condus un 7 din 98, dar in afara de displayul de la navi,nimic spectaculos in plus.eu acom mi-am luat jante pe 19, si dupa ce se incalzeste o sa-ti trimit o poza. cand te hotar, ma interesez si-ti pot face rost mai jos de 9500. e o alegere buna si cum ti-am zis intretinerea nu mi se pare scumpa.eu mai am un peugeot 307 si un jeep grand cherokee dar intretinerea la bmw e cea mai ieftina. de ex acum mi-am comandat discuri noi de frana, brembo la 4,5 mil buc. la grand erau 7mil. am avut si un seria 5, dar 7 nu se compara.....stabillitate,confort....si iarna e mai putin stresant decat 5ul,eu merg la munte la schi cu el. am gume bune si se comporta peste asteptari. mai vorbim..

64487[/snapback]

Mersi, apreciez mult ajutorul si sfatul, tinem legatura pe site.

Dupa cum se vede din nickname, eu am E38 730dA cosmosblack si am facut cu ea 70k in aproape 2 ani, am schimbat ceva capeti de bara, placute+discuri de frina, debitmetrul(260euro). Senzatia de siguranta intr-un 7-ar fata de un 5-ar este mult mai pronuntata, mai mult comfort iar ca intretinere (schimb ulei + filtre la dealerul bmw) te cam costa intre 5mil si 8 mil, la aprox.25k.

Parerea mea, go for E 38!

• 1 month later...
dk tot e limuzina , masina mai mare ,mai greoaie mergi pe diesel 730D sau 740D , eu am inebunit cat de bune pot fi si dieselurile tot de la bmw ,am pe cineva in familie cu un e65 730D full super masina 75K e foarte sportiva pt dimensiuni si la ce se preteaza.

dk tot e limuzina , masina mai mare ,mai greoaie mergi pe diesel 730D sau 740D , eu am inebunit cat de bune pot fi si dieselurile tot de la bmw ,am pe cineva in familie cu un e65 730D full super masina 75K e foarte sportiva pt dimensiuni si la ce se preteaza.

72101[/snapback]

Da, asa e. Si pe mine m-au surprins in mod placut diesel-urile de la BMW, eu avand tot un 2400 TD. E surprinzator de sportiv motorul, desi, ce- drept, e un pic cam mic pt o masina de 1,5 tone!

• 7 months later...
  • 2 years later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.