Jump to content

probleme caseta directie sau ax volan bmw 525 i e 60

bmwzum83

Recommended Posts

Pe coloana de directie sunt 2 articulatii cardanice, una superioara (nu se vede) si una inferioara vizibila cu ochiul liber. La mine are joc cea inferioara, se depisteaza cand trag cu mana de ea si se aude si in volan. Pe realoem piesa apare ca vine completa cu cele doua articulatii, in jur de 1000 lei, dar am fost la dezmembrari si din intamplare am tras de crucea de jos si a iesit din coloana cu o parte, fiind imbucata prin intermediul unor nuturi lungi cu partea de care e prinsa articulatia superioara. Deci se poate schimba doar unul din segmente dar numai second hand, tinand cont daca coloana este cu reglaj electric sau cu reglaj manual.

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
Problema asemanatoare si la mine E60 525d 2004, cand virez stanga scartie si daca sunt denivelari clancane. Am fost la mecanic si mi-a zis ca am joc foarte mare la caseta de directie in partea stanga, mi-a recomandat pe cineva care repara, am fost la aceea persoana dar din pacate nu mi-a putut repara caseta deoarece a zis ca este distrusa. Intradevar, cremaliera era cam praf, adica fiecare dinte era lovit, parca a dat cineva cu ciocanul in el, plus si acel ax care se leaga cu articulatia volanului avea melcul praf, binenteles si rulmentul cu tepi era spart. Am cumparat caseta de directie second de la cineva de pe un E60 525d din 2005, am pus-o sus azi si merge ca unsa, doar ca acum volanul merge mai greu la viteze mici sau pe loc. Cost total drum cu caseta defecta la reparat 100ron, caseta second 1200ron, manopera 250ron, deci un total de 1550 ron. Sper sa ma tina mai mult de 2 ani.:twoup:

• 1 month later...
aceleasi simptome si la mine...cand virez si iau o groapa ceva cu viteza mica sau cobor o bordura, se aud batai de fier pe fier, si stanga si dreapta....dupa multe vizite pe la diversi mecanici, ultimul la care am fost mi-a dat un verdict corect - zic eu - si anume, am joc in axul (crucea) volanului. Face sens diagnosticul asta pt ca, de multe ori, la drum lung si viteza, masina parca nu mai sta pe drum, tinde sa "alunece" usor de pe traiectorie. Am inteles ca piesa asta de schimb ajunge pana in 12 milioane... Edited by valtheval

• 11 months later...

Deci pe loc cand misc de volan stanga dreapta se aude un tacanit da parca nu din caseta parca din volan asa cine a mai avut probleme de acest gen si poate sa ma ajute cu un sfat..PLS.Apropo face si in mers da zgomotul este mai finut

\salut

ai rezolvat ceva cu masina?ca aceasi problema o am si eu si nu stiu exact ce e deviana caseta sau coloana de directie

multumesc