Jump to content

Scapare de gaze pe la turbo

Recommended Posts

Recent am simtit miros de fum langa masina si in interior. Dupa multe cautari am observat ca scapa gaze pe la turbo? Ce inseamna asta? Sa-mi sparg porcusorul si sa comand una noua, sau scap mai ieftin?

La service mi s-a recomandat sa astept pana cand fac revizia deoarece e aproape si nu e ceva grav...

nu e foarte puternic. doar daca treci prin partea dreapta a masinii. Prima data l-am vazut seara la lumina farurilor si apoi investigand de unde e am simtit si mirosul. apoi daca cineva deschide in mers geamul din dreapta ... se simte un miros de gaze si in masina...

sos: racorduri flexibile...? eu la e39... am schimbat racordurile din acelas motiv.. scapa gaze si mirosea foarte urat.. daca deschideam geamurile era nasol...in anumite momente.La mine cel putin racordurile sunt in dreapta jos.. putin in spate la roata din dreapta fata... poti vedea in poze la topicul cu masina mea...

PS: eu pariez pe racorduri... pozitionate naspa .... am rezolvat astazi 2 racorduri + manopera 240 lei :)

Edited by Cristi.MD

da, stiu de problema cu racordurile, am avut si eu la e46 aceeasi treaba ca si tine si initial asta am crezut ca e problema. racordurile sunt bune. am vazut cu ochii mei cum a iesit un puf de fum de la turbo in timp ce a accelerat cineva masina. si mecanicul a vazut asta. acum urmeaza sa desfaca toata partea de sus sa vada exact pe unde iese.

Am avut aceeasi problema la un e39, poti verifica vizual daca intercoolerul ( in partea stanga-passager) este murdar - furtunul din partea stanga este strans cu un colier, daca nu este ermetic scapa gaze si fac condens in zona aia - daca ai mult praf si mizerie, de acolo e. reolvarea este simpla... inlocuiesti si strangi colierul. nu stiu cum este la E 60, la E39 eu m-am uitat prin bara - verifica si partea dreapta.

• 4 weeks later...
uite ca am reusit sa vad si de unde sunt gazele. a fost o pacaleala totala, nu e de la turbo ... doar asa pare la prima vedere ... e de la galeria de evacuare. deci oricum aveam in plan sa o schimb ... deci schimbata va fi impreuna cu cea de admisie. sper sa nu mai dau de alte probleme cu masina asta ca deja m-am saturat.