Jump to content

se merita segmentare?

Recommended Posts

salut la toti! am un e36 318is m42 motor! si cam papa ulei motoru! ma gandeam sa`l segmentez dar imi tot zice lumea k ma costa multi bani si nici nu se merita k mai bine o vand si imi iau altceva! voi ce credeti se merita sa segmentez motorul si cam cati bani tre sa scaut din buzunar cu aproximatie pt piese si manopera?? poate e cineva printre voi kre a mai facut segmentare la un motor din asta!

si ink o problema: de curand mi`a pierdut tot uleiul( tre sa vad pe unde) si a inceput sa`mi bata ceva la motor si la relanti si la turatie mai mare!i`am pus ulei apoi sunetu a disparut de la relanti.se aude acum doar la 2500-3000 de ture dar nu sunt taketii k am ascultat la alt prieten caruia ii bat taketii si sunetul e diferit! la mine se aude exact sus la capacul d culbutori cum loveste ceva in el! banuiesc k ar putea fi lantul de la distributie nu??se poate slabi acest lant?? tre sa`i schimb toata distributia acum??

sa ma apuc sa`i fac distributie si sa segmentez motorul sau ma costa prea multi bani si nu se merita??

astept niste pareri,sfaturi!

multumesc

vad k aproape toti zic k se merita...atunci o sa incerc dar peste vreo 2 sapt k nu am timp mai deloc acum..

pakat k papa ulei si pierde putina compresie...dar oricum mai pot sa merg asa cu el!

dar vreau sa`l fac pt mine k imi place mult masina fata de alte 318is`uri kre le vad zi de zi..

o sa o prezint in alt topic...

bavaria: blocul fiind uzat la ce te referi: arbore, etc..??

vad k aproape toti zic k se merita...atunci o sa incerc dar peste vreo 2 sapt k nu am timp mai deloc acum..

pakat k papa ulei si pierde putina compresie...dar oricum mai pot sa merg asa cu el!

dar vreau sa`l fac pt mine k imi place mult masina fata de alte 318is`uri kre le vad zi de zi..

o sa o prezint in alt topic...

bavaria: blocul fiind uzat la ce te referi: arbore, etc..??

Nu, blocul in sine, unde se monteaza pistoanele.

consumul mare de ulei mai poate si din cauza ca scapa ulei pe la simeringurile de supapa,oricum vezi daca merita numai dupa ce desfaci si iti masoara cineva asa cum a zis Bavaria,uzura blocului motor,altfel daca ai uzura mare iti trebue set de pistoane la R1,alezat blocul motor si costa ceva.

-la e46 am cumparat eu segmenti originali 150lei/piston si 80lei set simeringuri supape.

consumul mare de ulei mai poate si din cauza ca scapa ulei pe la simeringurile de supapa,oricum vezi daca merita numai dupa ce desfaci si iti masoara cineva asa cum a zis Bavaria,uzura blocului motor,altfel daca ai uzura mare iti trebue set de pistoane la R1,alezat blocul motor si costa ceva.

-la e46 am cumparat eu segmenti originali 150lei/piston si 80lei set simeringuri supape.

cand scot busonul de la ulei arunca f putini stropi mici de ulei....am inteles k nu ar trebui sa arunce deloc nu?

si dak ar fi si cauza kre spui u sa scape pe la semeringurile de supapa? nu se pot schimba doar semeringurile fara a mai schimba segmentii?macar sa nu mai pape asa mult ulei..

nu le am cu mecanica, nu radeti de mine :|

deci e normal dak arunca putin ulei pe acolo?

sa o duc la un mecanic zilele astea dak am timp..sa vada dak scapa compresie multa, etc...si sa`mi zica ce e de facut!

vezi poate te ajuta un ulei cu vascozitate mai mare, si daca scoate fum nu e neaparat sa fie"dusi" segmentii de foc ci doar cei de ungere!

poate gresesc ,sa mai sara cineva cu o parere.

cand am luat masina...nu avea catalizator si scoatea fum cand ii dadeam mai tare!fumul era de culoare alba!

acum i`am pus catalizator ..numai k e de ursuletz catalizatorul..k sa nu cumpar altu nou si nu mai scoate fum..

i`am bagat prima oara ulei castrol 5w40 si cam halea repede din el ..apoi am schimbat si am pus 10w40+un aditiv kre nu cred k trebuia bagat! si mi`a haliat la 1000 km cam 200-300 gr ceea ce inseamna k e cam mult nu??

Edited by Ginu

cand am luat masina...nu avea catalizator si scoatea fum cand ii dadeam mai tare!fumul era de culoare alba!

acum i`am pus catalizator ..numai k e de ursuletz catalizatorul..k sa nu cumpar altu nou si nu mai scoate fum..

i`am bagat prima oara ulei castrol 5w40 si cam halea repede din el ..apoi am schimbat si am pus 10w40+un aditiv kre nu cred k trebuia bagat! si mi`a haliat la 1000 km cam 200-300 gr ceea ce inseamna k e cam mult nu??

Nu e mult, ai facut greseala cu , catalizatorul dpdv al masinii, ca se infunda daca papa ulei si mai ales ca e de alt model (probabil de aceea fusese scos), dar ai facut bine dpdv al mediului

are dreptate ciupanezu in legatura cu, consumul de ulei. daca o tii in forje papa mai mult.

uda bujiile?

Edited by baronu25

• 3 weeks later...

revin in sfarsit..

dupa cate treburi am avut pe cap...am reusit sa inmatriculez si masina si sa o si duc la mecanic chiar azi!!

bataie kre se aude la motor nu e de la lantzul de la distributie cum ma gandeam eu...este de la un cuzinet :)(

un cuzinet de palier...

si dak tot se desface motorul m`am hotarat sa`l reconditionez pe tot....

intai sa vad in ce stare de uzura este blocul, dupa cum zicea si Bavaria, si dak se merita segmentat motorul...

segmenti noi,cuzineti noi, arbore rectificat, semeringuri, _chiulasa_....etc

segmenti am gasit Goetze -110lei/piston ceea ce mi se pare ieftin sau poate ma insel k nu shtiu pretzurile la astea..

voi reveni cu alte amanunte...

ms de sfaturi! :)

Edited by Ginu