Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

probleme motor ajutor

Recommended Posts

salut am spalt motorul astazi , langa conducta de la filtrul de aer mai este una tot de aer care duce la alternator , cam proasta aceasta conducta , cred k am bagat apa in alternator prin acea conducta se aude un vajait puternic pe ea, poate fii apa care se va evapora ori am bulit alterntorul, :) in rest masina merge super ok Edited by deyu1

SpĂŁlarea exterioarĂŁ a motorului esterecomandata sĂŁ se facĂŁ destul de rar (la circa 10-15000 km) Âşi atunci sĂŁ se respecte anumite condiĂžii tehnice, dintre care se menĂžioneazĂŁ:

-materialele folosite sĂŁ fie detergenĂži obiÂşnuiĂži (este interzis folosirea benzinelor sau motorinelor);

-luarea mĂŁsurilor de protecĂžie a alternatorului, rampei de aprindere cu ruptorul distribuitor Âşi acoperirea cu o bandĂŁ izolantĂŁ a deschiderii de la carcasa ambreiajului;

-clĂŁtirea exterioarĂŁ de detergent sĂŁ se facĂŁ cu apĂŁ abundentĂŁ, la presiune medie.

Cum asa?De ce sa fie motorul plin de jeg cand poate fi spalat? :)

ÂŞi eu ĂŽl spĂŁl dar nu oricum.

Folosesc un degresant special pentru motor ºi nu dau cu apã cu presiune pe motor cum se Întâmplã la spãlãtorie dacã ceri spãlarea motorului.

Folosesc un degresant special pentru motor ºi nu dau cu apã cu presiune pe motor cum se Întâmplã la spãlãtorie dacã ceri spãlarea motorului.

Pai nu am spus oricum. :)

Eu cumpar samponul special de la BMW, macar stiu ca nu ataca ceva pe acolo.Cine este comod si se duce la spalatorie, plateste dupa cateva sute de euro.

Edited by Bavaria

eu am ales metoda cea mai simpla si cea mai pacatoasa spalarea motorului aksa am un wap cumparat din practiker, sunt obsedat sa imi spal masina singur ,, am depistat problema , nu stiu exact cum se numeste dar este intinzatorul de langa alternator i s-a bulit rulmentul , am bagat niste ulei cu seringa in el si a dispart uruitul vreo doua ore apoi am incercat cu wd-40 si de cateva zile nu a mai facut nimic ,, oricum voi schimba rola si cureaua,,va multumesc

Eu cumpar samponul special de la BMW, macar stiu ca nu ataca ceva pe acolo.Cine este comod si se duce la spalatorie, plateste dupa cateva sute de euro.

Poate face oricine operatiunea asta (cu atentia de rigoare) ?

La ce trebuie sa fii atent cand speli motorul?

Mai trebuie folosit si altceva in afara de samponul ala de la BMW ?

Poate face oricine operatiunea asta (cu atentia de rigoare) ?

La ce trebuie sa fii atent cand speli motorul?

Mai trebuie folosit si altceva in afara de samponul ala de la BMW ?

Eu il spal cu degresant de motor, pun niste pungi peste partea din spate de la faruri, pe unde mai sunt contacte si mufe, si cu un spalator sub presiune la 380V, dar tin jetul mai la distanta peste 1/2 m ( nu de alta dar taie plasticul frumos de tot).

Rezultate bune am obtinut si cu un degresant de frane (spray), dar l-am cumparat de la un prieten cu service si stiu sigur ca nu ataca vopseaua , plasticul sau alte chestii, in schimb face minuni la ulei si mizerie.

Dupa aia dau pe furtune si plasticele de la motor cu un spray pentru plastice, si frec cu o carpa. Oricum din cate am observat din cauza capacelor de pe motor nu prea ajunge multa apa sub direct pe motor.

Ca sa arate super bine tot ce e furtun si plastic si poate fi demontat, dat jos si spalat bine in cada, si dupa aia dat cu spray de plastice peste tot si montat la loc. Cu ocazia asta se poate curata si galeria de admisie, pe langa injectoare etc.

Masina e diesel.

N-am avut nici o problema dupa vreo 2-3 spalari.

Edited by DSF

salut am spalt motorul astazi , langa conducta de la filtrul de aer mai este una tot de aer care duce la alternator , cam proasta aceasta conducta , cred k am bagat apa in alternator prin acea conducta se aude un vajait puternic pe ea, poate fii apa care se va evapora ori am bulit alterntorul, :) in rest masina merge super ok

Cred ca acelasi vajait il aud si eu cand merg in ploaie torentiala sa prin ceata fff deasa. Dispare odata cu cauza. Daca nu ti s-a aprins martorul de baterie, eu cred ca nu este cazul sa te impacientezi. Ai putea totusi desface si curata pe acolo....