Jump to content

Cauciucuri ?

emerich

Recommended Posts

Saluti di Timisoara !!! In primul rand vreau sa va multumesc ca existati :). Scond... am cauciuciri uzate pe X5 , vreau sa cumpar noi,dar nu pot sa ma decid de care all season, winter, summer ? am gaist ceva americane GENERAL ? vreo parere ? ce ziceti ?

Am pr fata 255/50*R19 pe spate 285/45/*R19

daca mai ai un set de jante, eventual mai mici, ar merita sa-ti cumperi cauciucuri de iarna si de vara separat, de preferat noi si firma consacrata (Dunlop, Michelin, Pirelli, Vredestein, etc).

daca intentionezi sa folosesti aceleasi jante si iarna si vara, cred ca ar fi ok si cu cauciucuri noi all-seasons, dar tot asa o firma buna. mai ales ca pe 19 nu sunt chiar ieftine sa cumperi 2 seturi. acum depinde cum stai cu bugetul :)

avand in vedere ca e vorba de un X5, banuiesc ca nu il conduci foarte sportiv, asa ca niste cauciucuri all seasons si-ar face treaba binisor atat iarna cat si vara.

chiar asa aiurea sunt gumele all seasons? eu am un prieten care merge cu asa ceva pe un audi de mai bine de 3 ani si a fost foarte multumit, am fost si la munte pe zapada de multe ori cu masina si pe sosea la viteze mari...se comportau bine.

si eu am fost adeptul gumelor vara / iarna separat mereu, dar poate omul nu-si permite acum 2500-3000 euro pe cauciucuri noi. e totusi o suma considerabila, chiar si daca ai X5.

chiar asa aiurea sunt gumele all seasons? eu am un prieten care merge cu asa ceva pe un audi de mai bine de 3 ani si a fost foarte multumit, am fost si la munte pe zapada de multe ori cu masina si pe sosea la viteze mari...se comportau bine.

si eu am fost adeptul gumelor vara / iarna separat mereu, dar poate omul nu-si permite acum 2500-3000 euro pe cauciucuri noi. e totusi o suma considerabila, chiar si daca ai X5.

Mikken sa fim seriosi . Iti iei masina de 25-30k euro si nu ai sa dai un 2000e pe gume odata la 3-4 ani.....sa fim seriosi ! Nu iti lua BMW in cazul asta , sau nu X5 . Ia un X3 cu acelasi motor si iti mai raman 7-8-10k euro , cu care iti iei si gume de vara/iarna si o si intretii bine !

Stefann eu sunt de acord cu tine...si eu folosesc gume de iarna si vara separat si categoric sunt mai bune ca de aia sunt facute special pt iarna sau vara.

Ma gandesc totusi ca un om poate lua o masina scumpa si in leasing sau rate, pentru ca e pasionat sau habar n-am, problema lui. Asta inseamna ca pe langa cei 4-500 euro cat o fi rata, sa mai dea si 3000 euro cash dintr-odata doar ca sa-si cumpere 2 seturi de cauciucuri noi. Pentru unii, chiar si cei mai grosi la punga, asta poate fi o problema :)

Fiecare cu parerile lui.

Stii vorba aia a romanului , care vara isi face sanie si iarna......

E asa e si in cazu asta , daca intradevar te intereseaza , strangi 2-3 luni pe timp de vara si iei pentru iarna si vice-versa . Nu tre sa dea 2000-3000e cash deodata , ca doar nu isi ia acum si de vara si de iarna . Da acum un 1000e pe niste jante mai mici cu cauciucuri de iarna si peste 3-4 luni inca 1000-1500e pe gume de vara . Nu mi se pare o suma mare daca esti constient ca trebuie sa le cumperi si strange 2-3 luni . Chiar nu pot crede ca un posesor de X5 nu are un 2-3 luni sa puna deoparte 1000e . Refuz sa cred asa ceva !