Jump to content

volanta vibrochen?

CosminD

Recommended Posts

eu chiar acum am masina in service, sa-mi schimbe volanta si kit-ul de ambreiaj. Am un E90 320i; la reprezentanta volanta costa 2600 RON, iar kit-ul de ambreiaj 1200 RON... noroc ca e inca in garantie masina :)

aveti idee cam la cati km se schimba? ca a mea are doar 47.000 km si mi se pare ca s-au dus cam repede...

eu chiar acum am masina in service, sa-mi schimbe volanta si kit-ul de ambreiaj. Am un E90 320i; la reprezentanta volanta costa 2600 RON, iar kit-ul de ambreiaj 1200 RON... noroc ca e inca in garantie masina :)

aveti idee cam la cati km se schimba? ca a mea are doar 47.000 km si mi se pare ca s-au dus cam repede...

ce simptome avea masina de au ajuns ei la concluzia ca trebuie schimbate?iti trepida la plecare?

ce simptome avea masina de au ajuns ei la concluzia ca trebuie schimbate?iti trepida la plecare?

Cand apasam ambreiajul, auzeam un bocanit... de cateva ori mi-a intrat f greu intr-intaia... cand schimbam a doua, se cam poticnea (smucea, nu stiu cum sa-i zic...)

Maine o iau din service, abia astept sa vad cum merge...

asa e...cam repede..

...la 47k?...putin spus cam repede :)...chiar daca se foloseste excesiv ambreiajul, ar trebui sa se schimbe kit-ul de ambreiaj, dar volanta la 47k...pfff...chiar nu am mai auzit.

iti zic si eu ce mi-au zis si mie la Bavaria in CT: kit-ul de ambreiaj se schimba numai impreuna cu volanta(adica se schimba la set sau asta e politica firmei).asta am dedus eu.

asa e...cam repede..

...la 47k?...putin spus cam repede :)...chiar daca se foloseste excesiv ambreiajul, ar trebui sa se schimbe kit-ul de ambreiaj, dar volanta la 47k...pfff...chiar nu am mai auzit.

Mie la reprezentanta mi-au zis doar ca le schimba pe amandoua, nu mi-au zis ca ar fi dusa volanta... si sincera sa fiu, nici eu nu am intrebat... dar acum ca stiu, o sa intreb

S-ar putea sa fie asa cum zice IulianC... doar trebuie sa-si faca si ei business nu? sa castige un ban cinstit... :)

asa e...cam repede..

iti zic si eu ce mi-au zis si mie la Bavaria in CT: kit-ul de ambreiaj se schimba numai impreuna cu volanta(adica se schimba la set sau asta e politica firmei).asta am dedus eu.

Atata timp cat e in garantie si suporta ei cheltuielile...e ok...dar stau si ma intreb...daca e musai sa schimbe volanta impreuna cu kit-ul de ambreiaj...oare de ce "kitul de ambreiaj" nu contine si volanta :)...ma intreb si eu...

asa e...cam repede..

Atata timp cat e in garantie si suporta ei cheltuielile...e ok...dar stau si ma intreb...daca e musai sa schimbe volanta impreuna cu kit-ul de ambreiaj...oare de ce "kitul de ambreiaj" nu contine si volanta :)...ma intreb si eu...

Ai dreptate, e f logic ce spui... asa cum am zis, singura explicatie e ca-si fac si ei business, mai incarca factura, ca volanta aia costa nici mai mult nici mai putin de 26 mil.

In alta ordine de idei, nu se poate duce doar volanta, nu si kit-ul de ambreiaj? caz in care se schimba doar volanta, de-aia vine separat si nu e parte a kit-ului... s-ar putea sa spun prostii, chiar nu ma pricep...

Oricum, chiar m-ai facut curioasa, o sa-i intreb maine cand ridic masina...

..oare de ce "kitul de ambreiaj" nu contine si volanta :)...ma intreb si eu...

Pai de ce sa contina si volanta?Cine spune ca trebuie schimbata de fiecare data?

:)

"iti zic si eu ce mi-au zis si mie la Bavaria in CT: kit-ul de ambreiaj se schimba numai impreuna cu volanta(adica se schimba la set sau asta e politica firmei).asta am dedus eu."

despre asta vorbeam eu

..oare de ce "kitul de ambreiaj" nu contine si volanta :)...ma intreb si eu...

Pai de ce sa contina si volanta?Cine spune ca trebuie schimbata de fiecare data?

:)

"iti zic si eu ce mi-au zis si mie la Bavaria in CT: kit-ul de ambreiaj se schimba numai impreuna cu volanta(adica se schimba la set sau asta e politica firmei).asta am dedus eu."

despre asta vorbeam eu

Este adevarat ca la anumite modele se schimba obligatoriu cu tot cu volanta.Nu stiam ca asa este si la masina ta.Daca asa au spus cei de la reprezentanta inseamna ca asa este.

Este adevarat ca la anumite modele se schimba obligatoriu cu tot cu volanta.Nu stiam ca asa este si la masina ta.Daca asa au spus cei de la reprezentanta inseamna ca asa este.

Mie mi se pare anormal sa fii obligat sa schimbi si volanta odata cu ambreiajul. Daca ar fi fost asa, intradevar kitul de ambreiaj ar fi trebuit sa contina si volanta. Atat timp cat producatorul, de la mama lui, nu recomanda mussai asa ceva atunci nu trebuie. Ca la noi la service iti recomanda sa schimbi jumatate din motor la fiecare 20-30.000km. Eu am fost cu un E39 acuma 2 ani la trado(reprezentanta in iasi). Scapa gaze pe dedesupt pe la o prindere la esapament, si mai exact pe la acea prindere de cauciuc dintre catalizator si teava(au pus cauciuc ca sa nu cauzeze vibratii). Rezolvarea era simpla...schimbarea bucatii de cauciuc. NU...mi-au spus ca ei schimba cu catalizator cu tot si astfel pretul reparatiei mi s-a inmultit cu 14. Va imaginati ca m-am dus la un service indepedent si mi-au comandat-o si inlocuit-o cat ai spune peste. Si am trait fericit cu masina pana la adanci batraneti. Daca va uitati pe topicul in care se discuta problema terpidatiei si in cazul in care trepidatia in cauza e aceeasi ca si cea din acest topic(desi vad ca aici posesorul auzea si un bocanit ceea ce pe acolo inca nu am intalnit) rezolvarea la care s-a ajuns ar fi pompa de ambreiaj. Cativa au schimbat volanta si kitul de ambreiaj si tot "tremura"!