Jump to content

Mi-am luat e36 coupe 320i,imi e teama sa merg cu el

Recommended Posts

Salut,de 3 zile mi-am luat un coupe din 93 e36 320i,au am avut vise desarte...inainte sa o iau,ma gandeam ca o sa simti sportivitate,ca am sa ma bucur de ea,dar.....dupa 3 zile am ajuns sa ma deplasez 3 km cu ea si aia cu teama,ma uit pe ceasurile de la bord,ma uit in fata sa nu iasa abur,miros adanc sa ''detectez'' vreun miros a ars inauntru,dupa ce ma facut deras acum 2 zile si mai ales dezamagirea care am avuto cand mi-a sarit cureaua de pe role si mi sa spart pompa de apa de am ramas fara servo,fara alternator,cu greu am reusit sa pun pompa de apa,masina acum merge dar stau cu teama ca ma gandesc daca noua pompa nu lucreaza si mi se incinge motorul si imi explodeaza radiatorul,si in afara de asta dupa ce am pus pompa a venit un amic mecanic si sa uitat la motor si cand e motorul rece si o turez peste 3 mii ture se aude langa vanoss un zogomot el mi-a zis ca de la lant,ar atinge in capac,dar dupa 10 minute pana se mai incalzeste dispare zogomotul,a luato in proba si mi-a spus ca masina nu trage cine stie ce,plus ca ma speriat cu acel zgomot ca mi-a zis ca se poate sa se fi largit lantul si poate sa apuce sa apuce ceva si sa sara,dupa toate astea....,dupa toate astea......imi e teama sa mai merg cu ea,voi ce sfaturi imi dati?

pai nu mai fi prieten cu mecanicu ala, ca daca-ti e prieten ce-l costa pe el sa dea jos aparatorile sa vada starea lantului sa te linisteasca pe tine? si pot fi si tachetii nu neaparat lantul... Pompa de apa daca ai pus noua, nu mai ai treaba... nu mai bine o duci la un service calumea, sa o verifice, si pe prietenul tau, cel mult il lasi in masina pe scaun, nu-l mai lasi pe sub capota ?

pai nu mai fi prieten cu mecanicu ala, ca daca-ti e prieten ce-l costa pe el sa dea jos aparatorile sa vada starea lantului sa te linisteasca pe tine? si pot fi si tachetii nu neaparat lantul... Pompa de apa daca ai pus noua, nu mai ai treaba... nu mai bine o duci la un service calumea, sa o verifice, si pe prietenul tau, cel mult il lasi in masina pe scaun, nu-l mai lasi pe sub capota ?

Pardon, ce aparatori?

N-are nimic lantul.

Parerea mea e ca este dusa unitatea vanos, cam nasol.

Salut,mai Cristi baiatul de care ati spun e un mecanic foarte bun,are si el bmw si a mai avut 2,deci.....nu are de ce sa zica asa doar asa,ma cunosc cu el de mult timp de cativa ani,mi-a spus la ce probleme sa ma astept,bai dar nu s epoate,nu se poate chiar nici acum nu imi vine sa cred ce ghinion pot avea,cred ca renunt la ele de bmwuri si imi aiu ceva de 2-3 ani vechime romanesc,nu sti cum poti sa te simti cand ati doresti un model de masina si brusc devi dezamagit,am luato de la un tip Catalin are id de mess kty_racing vb cu el de vreo luna sic eva si in urma cu cateva zile a zis ca aduce un 320i coupe mi-a zis ca masina are itpurile facute acolo,ea e frumoasa nu zic si interiorul frumos scaune sport,full electric,jante pe 16 ,eleron,bara m dar,dar nu ma asteptam la asemenea intamplari,hai a-si fi mai zis daca era inscrisa dar dupa ce peste 2 luni trebuie sa ma ocup cu inscrisul acum stau de problemele tehnice ale ei,inteleg consumabilele dar ,sa se duca naiba pompa de apa imediat la o zi sa sara cureaua,sa se imprastie apa....

ia frumos masina si incet incet du-te la un service mai de doamne ajuta, nu la pomul laudat, sa-ti faca o constatare si apoi vezi ce e de facut.

banuiesc ca ai schimbat si cureaua cand ai schimbat pompa de apa, daca da pe partea aia ar trebui sa nu mai ai probleme, iar cu zgomotul de la lant ca bate in aparatori.......

Cureaua nu am schimbato ca era buna,bine cureaua daca se rupe acum stiu sa o pun nua r fi asa o mare tragedie...,dar pompa de apa....,si acum dupa ce am pus pompa,apa sta la jumate adica bine,dar stau cu teama ca ma gandesc ca daca cumva ala nu indica bine si se incinge motorul si ........,si cu distributia,zicea cineva pe forum sa sa ai chimb uleiul ca de aceia face asa ca sa ingrosat uleiul si vanosul face zgomotul ala,acum nu stiu ce sa zic,daca voi sunte-ti de aceiasi parere a-si mai crede,o sa ai schimb si uleiul pana la urma,si filtrele,dar nu stiu imi e teama sa circul cu ea mai mult de 3-4 km,nici noaptea nu mai circul,dar sa mai mergi si tu relaxat cu o muzica ceva,i cazul meu poate cand o sa iau ceva romanesc solenza,logan ceva ca in cazul de fata.....dumnezeul cu mila.

Aoleo cand te aud si pe tine Florine cu,consumabilele,pai asa ma gandeam si eu ca o sa fie nevoie sa ai schimb doar consumabilele la masina la e36 dar,dar....daca ar fi vorba asta asta valabila pentru toate s-ar inghesui lumea sa cumpere asa ca....nu doar consumabilele este problema..

Cureaua nu am schimbato ca era buna,bine cureaua daca se rupe acum stiu sa o pun nua r fi asa o mare tragedie...,dar pompa de apa....,si acum dupa ce am pus pompa,apa sta la jumate adica bine,dar stau cu teama ca ma gandesc ca daca cumva ala nu indica bine si se incinge motorul si ........,si cu distributia,zicea cineva pe forum sa sa ai chimb uleiul ca de aceia face asa ca sa ingrosat uleiul si vanosul face zgomotul ala,acum nu stiu ce sa zic,daca voi sunte-ti de aceiasi parere a-si mai crede,o sa ai schimb si uleiul pana la urma,si filtrele,dar nu stiu imi e teama sa circul cu ea mai mult de 3-4 km,nici noaptea nu mai circul,dar sa mai mergi si tu relaxat cu o muzica ceva,i cazul meu poate cand o sa iau ceva romanesc solenza,logan ceva ca in cazul de fata.....dumnezeul cu mila.

scuza-ma ca te intreb, dar cum ti-ai dat seama ca e buna cureaua???

-nu cred ca masina e rea,din ce spui tu,tu te asteptai sa nu ai probleme deloc cu ea,de aia esti dezamagit,problema e ca masina nu e noua si ca orice masina are anumite probleme

-orice masina sechand ti-ai lua,trebue sa-i schimbi anumite piese care sant legate de intretinere,filtre,curele,role intinzatoare,plus cele defecte si dupa aia poti sa mergi linistit .

Salut,mai Cristi baiatul de care ati spun e un mecanic foarte bun,are si el bmw si a mai avut 2,deci.....nu are de ce sa zica asa doar asa,ma cunosc cu el de mult timp de cativa ani,mi-a spus la ce probleme sa ma astept,bai dar nu s epoate,nu se poate chiar nici acum nu imi vine sa cred ce ghinion pot avea,cred ca renunt la ele de bmwuri si imi aiu ceva de 2-3 ani vechime romanesc,nu sti cum poti sa te simti cand ati doresti un model de masina si brusc devi dezamagit,am luato de la un tip Catalin are id de mess kty_racing vb cu el de vreo luna sic eva si in urma cu cateva zile a zis ca aduce un 320i coupe mi-a zis ca masina are itpurile facute acolo,ea e frumoasa nu zic si interiorul frumos scaune sport,full electric,jante pe 16 ,eleron,bara m dar,dar nu ma asteptam la asemenea intamplari,hai a-si fi mai zis daca era inscrisa dar dupa ce peste 2 luni trebuie sa ma ocup cu inscrisul acum stau de problemele tehnice ale ei,inteleg consumabilele dar ,sa se duca naiba pompa de apa imediat la o zi sa sara cureaua,sa se imprastie apa....

Oamenii sunt rai, ce folos are sa-ti zica.. "masina e o coaja", "bate lantu", "bate nustiu ce", "crapa nustiu ce", daca tot ti-e prieten, sa-ti desfaca sa te ajute, nu sa-ti bage venin, de cate ori te intalnesti cu el...

Un prieten de-al meu a luat un a4, din DE, i-a dat pe strada din fata parcului, i-a dat si dealleru sa se duca rugina de pe discuri, si masina era ok, si cand am plecat de acolo , pana la pensiunea unde dormeam, distanta de 4 km, undeva pe la mijloc, adica dupa 2 km, i-a fiert apa, a dus la un service, si pentru simplu fapt, aduce masini de vandut in romania, dupa ce a cumparat curea de distributie cu 20 euro si pompa cu 60 euro, mecanicul l-a taxat cu 200 de euro ptr manopera.

Shit happens, asa grav e ca bat tachetii ? sau ca e dusa o pompa de apa ? bine ca nu te-a lasat pompa de apa cine stie pe unde al sute de km de casa...

Serios, pe omul ala lasa-l doar pe scaunul din dreapta, nu-l mai lasa sa-si bage capu pe sub capota ca n-are rost, doar in cazul ca si repara... asa cu parerea ne putem da toti, si sa-ti stricam ziua.

Umbla cu masina linistit, daca se incinge iti arata acu in bord, daca acu e la mijloc e perfect.

Ti-am zis la rece deschide capota pune mana pe capacu de la motor, si roaga pe cineva sa tureze usor masina si o sa simti bataile..de la tacheti...

schimba si filtrele si uleiul, ori de cate ori am cumparat o masina din germania, indiferent ca pe carte scria ca i s-au schimbat filtrele de 100 km , le mai schimbam si eu , ca sa fiu sigur. ce iti faci cu mana ta este bun facut. si mergi la un service mai serios sa o puna pe tester si sa iti spuna ce are

Salut,pompa am schimbato e noua sper sa lucreze la capacitatile ei,acum o sa ai schimb uleiul deci sa imi spuna cineva sigur cam cati litri intra in 320i din '93,am zis sa ai bag un ulei castrol sau valvoline semisintetic 15-40 e bine da?referitor la apa acum imi mai pica pe la un colier la un furtun care vine din radiator sa vad ori al schimb cu totul ori mai tai din el un pic din furtun,si apropo dupa ce i-am schimbat pompa de apa stiti si voi ca se scurge apa din motor ,am pus un vas jos sa se scurga lichidul adica antigelul si nu prea mi-a palcut asa la culoare cum e si nu l-am mai bagat pe ala si aveam pe acasa 6 litri de antigel din acela albastru romanesc care se pune la logan,solenza si i-am bagat, stiu ca e cam slab antigelul asta dar daca in motor intra sa zicem 10 litri de lichid si se baga 5 de antigel 5 de apa asta fiind mai slabut am bagat 80% antigel si restul apa, adica intelege-ti voi ca de fiind mai slab sa fie mai mult,are ceva?ar fi o problema?

Da Versatu am citit linkul care mi l-ai trimis,e un tip serios nu zic si poti sa ai incredere mai ales cu actele masini fata de alti tipi care se ocupa cu masini care ati e si teama sa iei o masina de la ei cand le vezi pe fata trasaturile de infractori,dar de...a fost prea rapida aceasta intamplare si ma demoralizat macar daca se intampla dupa o saptamana cel putin dar nu dupa o zi,ati dai seama...,sau nu ai cum sa ati dai seama cum m-am simtit in acele momente.