Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

probleme abs?

anarhia79

Recommended Posts

Ceao!

Sunt si eu de curand mandra posesopare a unei pisicute frumoase pe nume Kitty.. :) si am o mica problema: uneori, mi se aprinde becul de la abs si nu mai vrea sa se stinga. E o problema electrica? Am incercat sa testez abs-ul si functioneaza. Scuzati-mi limbajul dar ... sunt femeie! :) Sa-o duc la un electrician bun? Imi recomanada cineva unul in Oradea?

Merci mult!

Ceao!

Sunt si eu de curand mandra posesopare a unei pisicute frumoase pe nume Kitty.. :) si am o mica problema: uneori, mi se aprinde becul de la abs si nu mai vrea sa se stinga. E o problema electrica? Am incercat sa testez abs-ul si functioneaza. Scuzati-mi limbajul dar ... sunt femeie! :) Sa-o duc la un electrician bun? Imi recomanada cineva unul in Oradea?

Merci mult!

daca gasesti un mecanic bun de bmw in oradea sa ma anunti si pe mine....de 2 luni de cand am bmw u inca nu am gasit unu de treaba....aceeasi problema o am si eu cu beculetu de abs....sta aprins din ce in ce mai mult...la inceput cand am luat masina nu se aprindea beculetu...si abs ul prindea....acuma cand sta becu aprins nu mai simt sa intre abs ul....la tester ala mi-a zis ca nu comunica abs ul cu calcu lui...probabil nu avea soft pt compactu meu din 94...ma rog....la un al doilea tester nu am fost inca....

eu am aceasta problema , adik se apinde cateodata si alta data se stinge , asa e nu funct abs cand e aprins , poate fi din unitatea centrala sau de la unu din senzori (dc unul pica se dezactiveaza toti) ; unitatea centrala se duce f greu , dar pe tester tre sa-ti arate ; la mn a iesit ca problema este din unitatea centrala si nu este un contact la mufa pt ca am verificat-o , deci in final o sa pice , deci daca nu-ti arata pe tester (ciudat) poate e de la vreo mufa ,dar parerea mea este sa mai incerci si pe alt tester ; si dc tot nu iti iese , te invit pana la mn sa ne uitam la masina :)

eu am aceasta problema , adik se apinde cateodata si alta data se stinge , asa e nu funct abs cand e aprins , poate fi din unitatea centrala sau de la unu din senzori (dc unul pica se dezactiveaza toti) ; unitatea centrala se duce f greu , dar pe tester tre sa-ti arate ; la mn a iesit ca problema este din unitatea centrala si nu este un contact la mufa pt ca am verificat-o , deci in final o sa pice , deci daca nu-ti arata pe tester (ciudat) poate e de la vreo mufa ,dar parerea mea este sa mai incerci si pe alt tester ; si dc tot nu iti iese , te invit pana la mn sa ne uitam la masina :)

...ma inviti la tine? :)

am fost la un al II lea tester si nici asta nu comunica cu ABS ul meu...ce dreq sa fie???....sa dau eu numai peste incompetenti?

...sau e ceva la modulu meu de abs de nu vrea sa fie testat....oricum ala cu testeru era un mosneag la vreo 55 60 de ani care zicea ca face asta de 30 de ani si ca tre sa am rabdare sa verifice si celelalte...

zic eu...lasa asta domle verifica abs u prima data ca ala ma intereseaza si dupa aia mai vedem si restu...bag seama ca vroia sa ma taxeze pt "celelalte teste" ( le facusem oricum la primul tester si erau OK...)

prin urmare....mai caut

PS: cei din oradea aveti grija la Aconalex

am fost la un al II lea tester si nici asta nu comunica cu ABS ul meu...ce dreq sa fie???....sa dau eu numai peste incompetenti?

...sau e ceva la modulu meu de abs de nu vrea sa fie testat....oricum ala cu testeru era un mosneag la vreo 55 60 de ani care zicea ca face asta de 30 de ani si ca tre sa am rabdare sa verifice si celelalte...

zic eu...lasa asta domle verifica abs u prima data ca ala ma intereseaza si dupa aia mai vedem si restu...bag seama ca vroia sa ma taxeze pt "celelalte teste" ( le facusem oricum la primul tester si erau OK...)

prin urmare....mai caut

Ce e cu Aconalex-ul? Toti prietenii mi-au zis ca e ok.

In alta ordine de idei...ma enerveaza ca incep sa observ toate "defectele" de pe Kitty a mea... nu mai merg shpritzuitoarele, nu mai merge claxonull, luminile de la marsalier nu merg, nu stiu din ce motive dubioase geamurile din fata sunt sarite de pe canal si izolarea nu e buna asa ca mi se prelinge ploaia in interior (nu cred ca a incercat careva s-o sparga....dar mai stii??!!)... deodata problema cu abs-ul a devenit o gluma. :))

prin urmare....mai caut

Ce e cu Aconalex-ul? Toti prietenii mi-au zis ca e ok.

In alta ordine de idei...ma enerveaza ca incep sa observ toate "defectele" de pe Kitty a mea... nu mai merg shpritzuitoarele, nu mai merge claxonull, luminile de la marsalier nu merg, nu stiu din ce motive dubioase geamurile din fata sunt sarite de pe canal si izolarea nu e buna asa ca mi se prelinge ploaia in interior (nu cred ca a incercat careva s-o sparga....dar mai stii??!!)... deodata problema cu abs-ul a devenit o gluma. :))

la aconalex e un mosneag cu testeru care nu prea stie cu ce se mananca astea...oricum nici eu nu stiu multe...dar aici, e vorba si de cum ii citesti pe oameni...pe asta l-am citit...n-o sa mai ajung pe :) la el

vorbind in termeni ingineresti...senzorii de abs sunt legati in "serie" sau in "paralel"...adica daca pica unu, pica si ceilalti 3 implicit nu mai intra abs ul...sau daca pica unu, ceilalti merg si abs ul functioneaza???

sorry! i m a rookie :)

Nu....ABS-ul e un sistem ce foloseste toate 4 rotile, cupleaza franarea intermitent(intrerupt) pe fiecare roata in parte!

Daca unul dintre senzori "adoarme" aia inseamna ca roata respectiva nu va mai functiona la franare conform sistemului ABS, adica se va bloca la franare puternica! Din aceasta cauza, in cazul nefunctionarii doar a unui senzor, ABS-ul devine nefunctional in totalitate (asa e facut) deoarece la franare brusca roata cu problema de senzor s-ar bloca iar celelalte nu, lucru care ar duce la o dezechilibrare destul de urata a masinii!

Incearca sa cureti bine senzorii, astfel o sa vezi si care dintre ei are probleme "fizice"- varf rupt de obicei! Daca nu apare nimik suspect, doar firele mai pot fi cu belea sau .... in cel mai naspa caz, unitatea ABS!

Edited by CalinE46+194E1