Jump to content

BMW 318i SCHIMB ULEI (urgent va rog)

Gentleman_anonymous

Recommended Posts

Salutare,

Tocmai m-am inscris pe forum, am multe intrebari dar prima ar fi in legatura cu schimbul de ulei.

Tocmai am achizitionat un BMW 318i,Euro4, 2001. 114000km, 143 de cai, motor 1995.

In drum spre casa am cam forjat masina ,acasa am realizat ca am nivelul scazut, in mod normal se adauga ulei pt completare dar nu stiu ce ulei a fost folosit asa ca o sa fac schimbul cu filtru. Cei de la service-uri m-au bagat in ceata de tot !!! Mi s-a recomandat ulei BMW dar multi spun ca doar bidonul este BMW continutul lasa de dorit. Alti mi-au spus ca Mobil 1 e cel mai bun si alte cuv de lauda....

Cu ulei BMW si filtru ma costa 310 Ron. E un pret bun ?

Ce ulei imi recomandati ?

Este pe bune uleiul gasit in micile shopuri?

Va multumesc anticipat !

Salut,

Cu exceptia anului de fabriactie, ai aceeasi motorizare la masina ca si mine. :)

Uite ce pun eu in a mea:

Ulei BMW 5W-30, LL04. Cu schimbul de filtru de ulei, intra 4,3 litri.

Eu am gasit acest ulei la mine in oras cu 37RON/litru si este "Made in Germany" special pt. BMW AG.

Restule de consumabile (filtre), marca MANN, le-am gasit la urmatoarele preturi:

- Filtru ulei: 31 RON

- Filtru benzina: 236 RON

- Filtru aer: 87 RON

- Filtru polen: 83 RON

Uita de toate povestile cu Mobil, ARAL, etc...

Poate doar Castrol-ul sa fie mai OK, desi si asta, ceea ce se gaseste in comert, este fabricat in UE, asa ca nu se poate garanta calitatea.

Cel mai bien cauta acest ulei, BMW 5W-30, sau 5W-40, LL04; desi la benzinar, 5W-30 este OK.\

Bafta :)

Salut,

Cu exceptia anului de fabriactie, ai aceeasi motorizare la masina ca si mine. :)

Uite ce pun eu in a mea:

Ulei BMW 5W-30, LL04. Cu schimbul de filtru de ulei, intra 4,3 litri.

Eu am gasit acest ulei la mine in oras cu 37RON/litru si este "Made in Germany" special pt. BMW AG.

Restule de consumabile (filtre), marca MANN, le-am gasit la urmatoarele preturi:

- Filtru ulei: 31 RON

- Filtru benzina: 236 RON

- Filtru aer: 87 RON

- Filtru polen: 83 RON

Uita de toate povestile cu Mobil, ARAL, etc...

Poate doar Castrol-ul sa fie mai OK, desi si asta, ceea ce se gaseste in comert, este fabricat in UE, asa ca nu se poate garanta calitatea.

Cel mai bien cauta acest ulei, BMW 5W-30, sau 5W-40, LL04; desi la benzinar, 5W-30 este OK.\

Bafta :)

Alta intrebare, e recomandat odata cu schimbul si introducerea de un Duralube ?

S-au discutat o gramada despre uleiuri, fiecare cu referintele lui... eu am bagat in a mea Mobil 1, fabricat in Belgia, si sunt f multumit. Poate ca as fi pus ulei BMW dar nu am avut drum prin Germania, iar ce se gaseste aici....

Dar ai grija cand iti iei uleiul, orice ulei... uita-te bine la etichete de pe spatele bidonului: daca nu cumva a fost aplicata alta peste ( am gasit Mobil 1 in Selgros, iar la o privire mai atenta am observat ca peste etichete originala era aplicata alta, am dat-o la o parte si scria Made in Turkey), daca e scris in mai multe limbi, sa fii sigur k nu e k lumea, ar trebui sa fie scris doar intr-o singura limba si atunci e ok.

Cat despre Duralube, s-au scris multe...am vrut si eu sa bag, l-am cumparat, dar inainte de a-l introduce in motor am citit pe net depre el si l-am dus inapoi la magazin si am luat alte chestii de banii aia.

Succes in alegerea potrivita!

Am mai scris intr-un topic despre uleiuri ceva si mi-am adus aminte acum... Castrol care se gaseste la noi pe toate drumurile e imbuteliat la noi in tara!!!

Pe bidonul mau de Mobil 1 eticheta era in franceza si avea si specificatia BMW, trebuie sa te uiti si dupa asta.

Salutare,

Tocmai m-am inscris pe forum, am multe intrebari dar prima ar fi in legatura cu schimbul de ulei.

Tocmai am achizitionat un BMW 318i,Euro4, 2001. 114000km, 143 de cai, motor 1995.

In drum spre casa am cam forjat masina ,acasa am realizat ca am nivelul scazut, in mod normal se adauga ulei pt completare dar nu stiu ce ulei a fost folosit asa ca o sa fac schimbul cu filtru. Cei de la service-uri m-au bagat in ceata de tot !!! Mi s-a recomandat ulei BMW dar multi spun ca doar bidonul este BMW continutul lasa de dorit. Alti mi-au spus ca Mobil 1 e cel mai bun si alte cuv de lauda....

Va multumesc anticipat !

am aceeasi motorizare ca a ta. o am de un an jumate si am bagat numai Castrol 0w-40 RS. (in catalog apare 5w-30 si 0w-40 pt motorul N42 adica al nostru). nu a fost nivel scazut la nici un schimb de ulei .. motorul merge rotund si frumos. teava de esapament este foarte curata desi ... aproape zilnic o duc in 6000 RPM.

in locul tau as baga 0w-40 din cauza faptului ca este mai subtire si vine iarna.

bafta.

ps. sa bagi numai castrol sau bmw.

Salutare,

Va multumesc anticipat !

am aceeasi motorizare ca a ta. o am de un an jumate si am bagat numai Castrol 0w-40 RS. (in catalog apare 5w-30 si 0w-40 pt motorul N42 adica al nostru). nu a fost nivel scazut la nici un schimb de ulei .. motorul merge rotund si frumos. teava de esapament este foarte curata desi ... aproape zilnic o duc in 6000 RPM.

in locul tau as baga 0w-40 din cauza faptului ca este mai subtire si vine iarna.

bafta.

ps. sa bagi numai castrol sau bmw.

Baiatul de la care am luat eu masina tot castrol rs folosea si am tinuto si io cu ulei asta vreo 2 schimburi si nu consuma deloc ulei.Acum ai bag castrol professional powerflow ll04 5w30 si la 6000 iam completat 500g si am acelasi stil de condus ca si tine mai agresiv sa zic asa

Salutare,

Va multumesc anticipat !

Foloseste cu incredere uleiurile BMW, nu au facut rau niciodata!

Intr-adevar pe bidon scrie BMW, continutul e produs de Castrol, dar special facut pt BMW.... daca si despre Castrol se poate zice ca "lasa de dorit"....eu o sa bag Untdelemn de la Bunica!

La KM care ii ai, si avand in vedere ca vine iarna cea geroasa, eu iti recomand cu caldura un Original BMW 5W30, un filtru bun si un schimb facut la un motor cald si bauta o bere fara graba pana se scurge bine cel vechi!

In legatura cu uleiul vechi, nu iti fa griji despre consum... de obicei cei de pe la Autohausuri fac schimbul sa poata zice ca e schimbat... dar nu ii baga cine stie ce ulei! (ca deh..... daca ar fi sa bage numai ce e mai bun, in sutele de masini cate le au...) < asta nu generalizat!

Cat despre cei care zic ca au pus ulei X sau Y si nu au nici o problema.....repet: de ce sa nu pui ce recomanda producatorul masinii? Crezi ca o sa ai atunci probleme?

PS: am si eu o Dacie din '88, am bagat Castrol GTX5 si la urmatorul schimb imi lipseau aproape 2 litrii....cam naspa Castrolu asta! :)

Edited by CalinE46+194E1

Mah, cam exagerati. Chiar daca e produs in UE nu cred ca e chiar asa grav.. Cum iti dai seama cat de bun este un ulei? Adica, nu inteleg afirmatiile de genul "sunt foarte multumit de acest ulei". Cumva in functie de consum (consumul de ulei)?

Cred ca se are in vedere consumul de ulei cat si, in anumite cazuri, zgomotul produs de motor...