Jump to content

calculator faruri...pozitia dreapta...mereu aprinsa

Recommended Posts

Salutare!!

Am o mica problema.

Ieri seara mi-a ramas aprinsa pozitia spate/fata de pe partea dreapta. Pentru moment i-am scos mufele...dar nu e o solutie...

Eu cred ca e calculatorul de faruri in proportie de 95%.

Se poate repara...stiu de metoda șuntĂŁrii...dar alta solutie nu exista? mai am 2 la fel dar care sunt stricate pe faza lunga...

Ce e de facut?

Unul SH e cam la 300 lei...dar nu am certitudinea ca e mai bun...

Am inteles ca e o problema destul de frecvent intalnita la e39.

Multumesc!

nu cumva, dupa ce ai parcat, ai uitat parghia semnalizatorului pe pozitia de semnalizare dreapta ?

Sincer...nu știu!

Nu am plecat cu mașina la muncĂŁ (trĂŁiascĂŁ Metroul!!!) și asearĂŁ am scos becurile...

Dar oricum nu vĂŁd ce legĂŁturĂŁ are semnalizarea cu pozițiile...

Mersi oricum de sugestie - orice pĂŁrere e binevenitĂŁ - o sĂŁ verific disearĂŁ...

pai are legatura, pentru ca atunci cand parchezi masina si pleci, ai posibilitatea sa o lasi cu pozitia stanga sau dreapta aprinsa pentru a fi vizibila... si asta se face din semnalizare.

de fapt, asta este si obligatoriu "afara" (in Germania de exemplu), cand parchezi masina pe un drum intens circulat, fara vizibilitate, sau pe timp de noapte daca drumul are latime mica ...

pai are legatura, pentru ca atunci cand parchezi masina si pleci, ai posibilitatea sa o lasi cu pozitia stanga sau dreapta aprinsa pentru a fi vizibila... si asta se face din semnalizare.

de fapt, asta este si obligatoriu "afara" (in Germania de exemplu), cand parchezi masina pe un drum intens circulat, fara vizibilitate, sau pe timp de noapte daca drumul are latime mica ...

mereu afli lucruri noi despre masina ta...eu nu o am demult...

chiar abia aștept sĂŁ ajung disearĂŁ acasĂŁ și sĂŁ verific dacĂŁ e semnalizarea pe dreapta...

sper sĂŁ fie așa...mersi!!! :)

ok... asteptam rezultatul.

Salutare!!

Am o mica problema.

Ieri seara mi-a ramas aprinsa pozitia spate/fata de pe partea dreapta. Pentru moment i-am scos mufele...dar nu e o solutie...

Eu cred ca e calculatorul de faruri in proportie de 95%.

Se poate repara...stiu de metoda șuntĂŁrii...dar alta solutie nu exista? mai am 2 la fel dar care sunt stricate pe faza lunga...

Ce e de facut?

Unul SH e cam la 300 lei...dar nu am certitudinea ca e mai bun...

Am inteles ca e o problema destul de frecvent intalnita la e39.

Multumesc!

:)

ma bucur sa spun ca am fost "prost" :)

dar din asa ceva se invata. m-am grabit cu concluziile deoarece cu o luna inainte am schimbat calculatorul pt ca era stricata faza lunga(ramanea mereu aprinsa)...

intradevar era semnalizarea pe dreapta....masina era parcata si am umblat la airbag-ul de pe volan si atunci cred ca am atins semnalizarea....si cum atunci cand am desfacut airbagul scosesem si borna la baterie s-a aprins pozitia doar cand am pus borna la loc... in consecinta nu am mai urcat la volan ca sa-mi dau seama de "prostia" mea.

Mersi mult!!! :)

In cazul acesta ma bucur sa recunosc ca am fost fraierica ;))

P.S.: vreu sa cred, pentru orgoliu meu de "mecanic adevarat", ca-mi dadeam si eu seama cand ma urcam in masina a doua oara :)

Edited by mihai845