Jump to content

unde facem revizia, in tara sau strainatate?

tomek

Recommended Posts

In august am mers in Austria in concediu cu X3 2.od, 177 cp.. In parcul national Grossglockner mi s-a aprins un bec galben, managementul de motor. Am sunat la Contempo Brasov, de unde luasem masina, si nu mi-au spus mare lucru. Am mers a doua zi la service-ul BMW din Kaprun, am lasat masina la ora 8:30, fara o programare prealabila, iar la ora 15:00 am fost sunat ca s-a rezolvat. Au schimbat o piesa din sistemul turbo, defect pe care l-au mai intalnit la x3( aveam in acel moment 17k km). Piesa era 80 eur, manopera ceva mai mult, dar interventia s-a facut pe garantie. Kaprun e un orasel mic cu 2900 locuitori; am fost surprins de promptitudinea si profesionalismul celor de acolo. In plus mi-au programat semnalizarea confort, dar asta a fost pe bani, 25 euro. La Contempo mi-au spus ca trebuie sa vin cu ambele chei pentru programare; nu era adevarat, e o facilitate a masinii, nu stiu de ce nu a fost programata din start.

Treaba asta mi-a dat de gandit si as vrea sa-mi fac revizia in strainatate. A mai procedat cineva la fel? Daca da, la ce service ati apelat?

ai avut ocazia sa vezi ce inseamna profesionisti...

la inceput, si mie mi se ofereau diferite "solutii tehnice" de la AB, iar in realitate aveam o banala aspiratie de aer fals pt un furtun fisurat...

in tara ar fi trebuit sa schimb debitmetru, valva PCV, volanul si probabil vreo turbina (chiar daca masina mea e benzina si nu are asa ceva)... dar poate i-ar fi trebuit altcuiva, cine stie...

in Germania am "cheltuit" 28 eur+TVA pe furtun si manopera... o avere !

de atunci incerc sa imi iau totul de la nemti (consumabilele), iar problemele tehnice sa le rezolv tot pe-acolo ori aici, dar numai cu mecanici/electricieni cunoscuti.

PS: prefer Stuttgart, pt ca merg relativ des acolo iar cei de la reprezentanta RosensteinPark sunt chiar prompti... cred ca mai conteaza si faptul ca apari in baza lor de date ca si client fidel...

• 2 weeks later...
In august am mers in Austria in concediu cu X3 2.od, 177 cp.. In parcul national Grossglockner mi s-a aprins un bec galben, managementul de motor. Am sunat la Contempo Brasov, de unde luasem masina, si nu mi-au spus mare lucru. Am mers a doua zi la service-ul BMW din Kaprun, am lasat masina la ora 8:30, fara o programare prealabila, iar la ora 15:00 am fost sunat ca s-a rezolvat. Au schimbat o piesa din sistemul turbo, defect pe care l-au mai intalnit la x3( aveam in acel moment 17k km). Piesa era 80 eur, manopera ceva mai mult, dar interventia s-a facut pe garantie. Kaprun e un orasel mic cu 2900 locuitori; am fost surprins de promptitudinea si profesionalismul celor de acolo. In plus mi-au programat semnalizarea confort, dar asta a fost pe bani, 25 euro. La Contempo mi-au spus ca trebuie sa vin cu ambele chei pentru programare; nu era adevarat, e o facilitate a masinii, nu stiu de ce nu a fost programata din start.

Treaba asta mi-a dat de gandit si as vrea sa-mi fac revizia in strainatate. A mai procedat cineva la fel? Daca da, la ce service ati apelat?

salutare,

si eu cumpar piesele de regula din germania...am si discount de cel putin 10%....

garantiile si interventiile prin tara brasov, AB sau DHS in militari dar cu verificare la sange a ceea ce au facut sa nu apara "surprize"...

pa

radu

• 1 month later...

la revizie cred ca putem incerca in tara, cand vrei alte lucruri este indicat pe afara.

cum zicea si XXL, aia erau profesionisti, ai nostri sunt carpaci, daca ai BMW, atunci ai bani si de ce sa nu ii lasi la ei pe nimic.

numai dupa ce ai trait ce zicea tomek iti vine sa nu mai treci pe la dealerii nostri si sa fugi cat mai departe. pe dincolo te face sa te simti bine ca ai venit la ei, au un alt fel de a trata clientul si nu ca l-au prins, il jecmanesc.