Jump to content

Problema personala cu un material de la interior

ViBogdan

Recommended Posts

Nu cred ca sunt singurul agasat de acest lucru...si acum sa explic. Fac referire la partea din consola centrala ce se prelungeste de la schimbator catre bancheta spate. In paralel cu maneta franei de mana am doua locase dreptunghiulare, unul mai lunguiet decat cealalt. Aceste doua locase fac parte dintr-o , sa-i spun mai neacademic, bucata de plastic, la randul ei dreptunghiulara. Ei plasticul este acoperit cu un material cauciucat care in timp se cojeste si arata ca dracuuul! Stie cineva cumva daca se poate inlocui acea piesa si cam cat costa? Am vazut ca se poate separa de restul consolei insa poate fi scoasa de acolo fara sa demontez jumatate din interior? Sau exista vreo metoda prin care poate fi aplicat din nou stratul acela moale peste plastic? Sper ca m-am explicat destul de inteligibil...am sa vin si cu cateva poze. Stiu ca nu e cea mai grava problema existentiala al aceasta masina insa de fiecare data cand ma urc la volan ma zgarie pe creier acele zone cojite! Arata ca intr-un Passat din '99!

nu esti singurul agasat de chestia asta

se intamopla si la alte masini nu numai la E46

de inlocuit se poate inlocui, trebuie sa desfci niste suruburi

personal nu am aceasta problema (am E46) dar daca o s-o am cred ca o sa vopsesc dracia aia in negru mat si nu o sa se mai cojeasca!

personal nu am aceasta problema (am E46) dar daca o s-o am cred ca o sa vopsesc dracia aia in negru mat si nu o sa se mai cojeasca!

Merci de raspunsul prompt. Am o intrebare insa...cum se poate demonta? Adica nu vad niciun surub la vedere. Ce tb sa dau jos ca sa ajung la prinderile piesei in cauza? Ca daca o dau jos ii gasesc eu solutia. Ma gandesc cum ai spus si tu la vopsire in nergu mat...insa cum "Cel de Sus" cojesc eu toata bucata inainte de vopsire?! Adica doar so o sablez cu un aparat facut special pentru plastic...Ca daca stau un cu unghiutza ma apuca nunta de aur...iar daca dau cu smirgher, oricatd de fina ar fi granulatia, bine nu-i fac!

nu stiu exact cum se demonteaza, trebuie sa fiu la fata locului sau in masina mea, dar pot sa-ti spun ca mai intai scoti burduful de piele de la schimbator, desurubezi ornamentul ala de la schimbator, posibil sa fie ceva suruburi acolo, ma uit pe realoem si-ti arat.

se decojeste f bine cu smirghel 800 sau 1000 si apoi cu 1500 - 2000, plastic primer si vopsea si iti garantez ca nu se mai cojesc

uite poate te ajuta

Edited by Gully

Daca este vorba despre piesa nr. 2 din imaginea de mai sus, se scoate simplu: se apuca de margini si se trage cu incredere in sus.

Da e 2 insa esti sigur de asta? Ideea e ca nici nu prea ai cum sa o apuci! pe unde sa bagi degetele?

Prinzi de margini si o tragi in sus "cu incredere", iese sigur......cel putin a mea a iesit, si apropo... se decojeste si la mine la fel.....

Decat sa o vopsesti mai bine cumperi una noua . Modelul cu sertaras (sa nu se mai vada urat gaura acolo) e nou nouta originala la AB 120 RON ......

Serios? In cazul asta direct la ei ma duc. Nu m-ar deranja sa fie si la fel insa numai sa se potriveasca si sa nu arate ca "adaugata"! Misto...merci mult de info!

Decat sa o vopsesti mai bine cumperi una noua . Modelul cu sertaras (sa nu se mai vada urat gaura acolo) e nou nouta originala la AB 120 RON ......

Serios? In cazul asta direct la ei ma duc. Nu m-ar deranja sa fie si la fel insa numai sa se potriveasca si sa nu arate ca "adaugata"! Misto...merci mult de info!

Nu se pune problema . Fix unde ai acum cele 2 locasuri , tragi pur si simplu de partea aia si iese automat . Te duci la AB si cumperi piesa cu sertaras (e aprox 120RON) !

• 2 weeks later...
Si la mine la fel:a inceput sa se cojeasca,insa din fericire inca nu este f. vizibil.Problema la mine este ca si mariginile scrumierei ptr cei din spate sunt cam cojite,de fapt arata ca si cum ar fi fost smirgheluite... :) Exista vreo vopsea speciala ptr asa ceva? Edited by Bobo1987

uite niste sfaturi....

acea piesa este din plastic acoperit dintr-o vopsea cauciucata la fel ca unele trimuri de interior.

se scoata apasand din laterale spre interior si tragand in sus. daca ai echipare bluetooth inlocuirea ei duce la pierderea acestei optiuni deoarece acolo se afla "jucaria".

poti scoate acel locas si sa-l revopsesti dupa ce dai jos acel cauciuc de pe el.

il dai jos foarte usor cu ajutorul acetonei. inmoi o carpa in acetona si o pui peste partea care vrei sa se "decojeasca" de acel cauciuc. SA NU O LASI MAI MULT DE 30 secunde. apoi cu un card bancar razuiesti vopseaua aceea de pe element. dupa sa ai niste hartie abraziva de 1000 cu care sa smirgheluiesti sub apa acel element. dupa uscare poti finisa cu hartie abraziva de 2000, dupa care poti sa vopsesti cu primer + spray + lac.

bafta

uite niste sfaturi....

acea piesa este din plastic acoperit dintr-o vopsea cauciucata la fel ca unele trimuri de interior.

se scoata apasand din laterale spre interior si tragand in sus. daca ai echipare bluetooth inlocuirea ei duce la pierderea acestei optiuni deoarece acolo se afla "jucaria".

poti scoate acel locas si sa-l revopsesti dupa ce dai jos acel cauciuc de pe el.

il dai jos foarte usor cu ajutorul acetonei. inmoi o carpa in acetona si o pui peste partea care vrei sa se "decojeasca" de acel cauciuc. SA NU O LASI MAI MULT DE 30 secunde. apoi cu un card bancar razuiesti vopseaua aceea de pe element. dupa sa ai niste hartie abraziva de 1000 cu care sa smirgheluiesti sub apa acel element. dupa uscare poti finisa cu hartie abraziva de 2000, dupa care poti sa vopsesti cu primer + spray + lac.

bafta

mersi Roby :) dar cred ca prefer sa o schimb ...

Merci de raspunsul prompt. Am o intrebare insa...cum se poate demonta? Adica nu vad niciun surub la vedere. Ce tb sa dau jos ca sa ajung la prinderile piesei in cauza? Ca daca o dau jos ii gasesc eu solutia. Ma gandesc cum ai spus si tu la vopsire in nergu mat...insa cum "Cel de Sus" cojesc eu toata bucata inainte de vopsire?! Adica doar so o sablez cu un aparat facut special pentru plastic...Ca daca stau un cu unghiutza ma apuca nunta de aur...iar daca dau cu smirgher, oricatd de fina ar fi granulatia, bine nu-i fac!

Salut ... daca te referi la chestia aia in care intra paharele sau ma rog... eu asta am daca tragi de ea din fata , langa schimbator ... in sus trebuie sa iasa .... eu asa am facut .. am aceeasi problema si cred ca o sa o revopsesc!

• 4 weeks later...
eu am folosit diluant cand am decojit piesa respectiva. din pacate diluantul e prea puternic si poate ataca si plasticul de sub vopsea asa ca mare atentie (mai bine folositi acetona cum a folosit @robytza). se aplica diluant/acetona pe o bucata de vata sau mai bine pe o laveta de demachiat si se unge vopseaua cauciucata. aceasta se inmoaie imeditat si isi pierde proprietatile. se poate coji imediat ce si-a facut efectul cu un platic ascutit.