Jump to content

Cum scot motorina din rezervor la 318d din 2003

Recommended Posts

O duci pe platforma la un service si dai jos rezervorul...

Montezi o pompĂŁ electricĂŁ din rezervor de la orice tip de masinĂŁ pe injectie (dacia) la conducta de alimentare in compartimentul motor o alimentezi la 12vsi ĂŽncepi sĂŁ golesti....

vezi unde e furtunul care iese din filtru de motorina,inainte sau dupa el unde iti e mai usor accesul..pui cheia pe contact si o sa vezi ca vine motorina(cate secunde--pana la zeci de secunde,iei contactul si repeti,de fapt toata treaba o va face pompa ta de motorina)--sa pui si un bidon in ce sa colectezi amestecul-si recicleaza corespunzator,succes!

Si eu recomand la fel cum a zis grozadan, cu rezervorul dat jos sau pompa improvizata nu mi se pare prea usor...

Acum intreb si eu ca nestiutorul, cu un furtun, bagat in rezervor (pe unde alimentezi) nu se poate scoate ? :)

nu prea,ca sistemul e ca un sifon si nu poti baga furtunul:( sa ajunga in motorina..

Am fost la service azi si am schimbat toate consumabilele, acum merge bine masina. Referitor la golitul rezervorului de motorina. Pompa intermediara scoate doar motorina din compartimentul din dreapta si nu de tot, compartimentul din stanga fiind umplut inca cu 1/4 motorina, deci a trebuit sa deschid rezervorul si sa golesc cu alta pompa care ce o aveau in service ptr golit rezervoare. Deci ca sa golesti rezervorul orice ai face nu ai cum sa il golesti doar cu pompa masinii, trebuie desfacut rezervorul pe la bancheta din spate. De desfacut se desface usor, sunt 2 capace care se dau jos si se scoate pompa din rezervor, apoi te uti direct in rezervor. Acum mai fac niste kilometrii si va spun cum merge masina.

Salut.

Edited by VrajitoruldinOZ

si daca sta pe loc ,motorina inteleg ca nu se misca dintr-o parte in alta?in cazul asta la relanti stand pe loc cand ajunge la 15 litri(am dat si eu o valoare) motorul ar muri,corect?si ar fi si absurd..dupa parerea mea,ce faci dc ai oprit masina exact cand e la limita?incepi sa misti masina?:)) motorina se misca dintr-o parte in cealata pt ca exista inca o pompa.vezi

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=16&fg=05

+ pompa

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=16&fg=15

dupa mine dc asa ti-au zis la service,nu stiau bine

Am fost langa masina cand au desfacut rezervorul. 30 de litrii de motorina i-am scos cu pompa masinii prin punerea si luarea la bord contactului, deci nu am umblat la altceva decat la contactul masinii si am scos furtunul din filtrul de motorina. Pompa masinii stand pe loc a golit compartimentul din partea dreapta iar in stanga a ramas motorina.

Motorina a ramas pe fundul compartimentului din stanga soferului.

De daca stai cu masina la relantiu ramai fara motorina;)

Si inca o chestie la bord arata ca mai am aprox. 15 litrii dar pompa nu scotea nimic la punerea contactului

Edited by VrajitoruldinOZ

cu un furtun de grosimea degetului aratator il bagi in rezervor si te apuci sa il amorsezi cu gura. Lasi sa curga pana nu mai vine apoi te duci la rompetrol si bagi cat mai multa motorina.In cazul ca mai ramane ceva benzina in ea cu motorina pe care o bagi se dilueaza. si eu am patit cu un tantalau la peco care a inteles benz. in loc de motor. si a mers