Jump to content

E60 pe munte iarna

Bala

Recommended Posts

Salutare,

peste aproximativ o luna si ceva plec cu prietena la munte undeva in Germania, langa granita cu Austria. De plecat am 2 variante: cu E60-ul sau cu altcineva cu masina lor. Problema este ca as merge cu E60-ul din motive clare (confort, intimitate etc.)

Drumul este pe autostrada dupa care iese un mic drum din autostrada de vreo 30km si apoi ajung in satucul unde vom sta. Acei 30 de km pot fi cu zapada. Unii dintre cei care mai merg cu noi, au mai fost si s-au descurcat cu tractiune pe fata si cu cauciucuri de iarna.

Eu ce sa fac? Sa ma risc cu e60-ul sa merg pana acolo? Nu am xdrive. Ce as putea folosi la e60 inafara de cauciucuri de iarna? Lanturile ar ajuta? Va trebui sa schimb si jantele avant jante de M pe ea pt lanturi? Cam cat m-ar costa echiparea?

Va rog mult un sfat...

Guest poleposition

Vorbim de Austria, nu un rahat de drum vai mortii lui din Romania.

Astia dau zapada de pe sosele in timp util.

Ia E60-ul si eventual lanturi ca sa fii linistit.

Pe E60 ai si DTC (Dinamic Traction Control), foarte util in caz de zapada, noroi, moloz etc. Se activeaza printr-o singura apasare scurca a butonului DSC :)

pai pune-ti si tu cauciucuri de iarna si da-i bote. ce te face sa crezi ca nu poti sa urci? desi e tractiune spate nu e de speriat cum cred unii. am umblat eu cu e46-le pe tot felul de drumuri de munte iarna fara lanturi sau alte prostii si nu am avut niciodata probleme. nu vad de ce e60-ul nu ar merge. DAR obligatoriu cauciucuri de iarna in stare foarte buna.

nu o sa ai nici o problema daca ai cauciucuri de iarna. am fost eu la predeal anul trecut si erau pline de zapada drumurile care duceau spre 3 brazi. e60'ul meu cu cauciucuri de iarna a urcat fara probleme (si cu DTC activat) iar masini cu tractiune fata dar fara cauciucuri de iarna nu urcau...

asa ca stai linistit daca ai cauciucuri de iarna (aveam jante pe 17).

p.s. si eu merg prin ianuarie in Austria si tot cu e60 ma duc :)

Edited by aleks_high

pune cauciucuri noi de iarna si urci orice, inclusiv unde alea cu tractiune fata nu urca. am mers in austria, am urcat pante de cca 30 de grade cu 20cm zapada si a mers. drumurile mici catre case/vile individuale nu se curata asa repede, mai ies nemtii cu lopata pana vine vre-un utilaj. foloseste dtc daca bataie si nu pleaca de pe loc. Edited by fbdcnt

....cum zic ºi colegii de forum, merge fãrã probleme cu cauciucuri de iarnã...unde inpotmoleºte e60-ul cu cauciucuri de iarnã, poÞi fi sigur ca nici maºinile cu tracÞiune faÞã nu prea mai fac mare lucru.....totul e sã ai grija la acceleraÞie....

....cum zic ºi colegii de forum, merge fãrã probleme cu cauciucuri de iarnã...unde inpotmoleºte e60-ul cu cauciucuri de iarnã, poÞi fi sigur ca nici maºinile cu tracÞiune faÞã nu prea mai fac mare lucru.....totul e sã ai grija la acceleraÞie....

+1

Va multumesc pentru incurajari!

Cu DTC-ul acela insa nu imi este clar. Ce face stiu, dar cand face?

Daca il tin 3 secunde apasat imi apare semn in bord ca este dezactivat. Atunci este mai bine pentru tractiune sau inainte? Intreb ca inca nu am ramas impotmolit de tot cu E60-ul. Sper nici la iarna :)

@poleposition - daca il apas scurt se intampla ceva ? Nu am vazut vre-un efect pe bord la o apasare scurta.

...DTC-ul e un fel de diferenĂžial blocabil, doar cĂŁ e electronic Âşi mult mai avansat datoritĂŁ electronicii....la vitezĂŁ mai mare se dezactiveazĂŁ singur, ca sĂŁ nu-Ăži facĂŁ mai mult rĂŁu, in loc de bine...:)

ma rog, ideea e ca atunci cand esti pe dtc roata se invarte si in gol muscand zapada pe cand cu dsc cum e normal nu pleaca de pe loc, nu se invarte pe alunecus.

sfatul meu este gume de iarna bune, si neaparat sa ai la tine lanturi pentru ca daca este zapada mare fara lanturi nu te lasa sa iti continui drumul autoritatile, stiu destule persoane care au fost oprite pe drum de catre politie si au fost amendate pentru ca nu aveau lanturi, asta si in ungaria si austria,italia germania, si o sa ramai surprins ca vine cu un aparat si iti masoara uzura la cauciucuri...