Jump to content

Care credeti ca este mai fiabil: BMW E46 sau Mercedes C Klasse ?

pavel_marius

130 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Totusi nu cred ca ii sta prea bine unui Mercedes sportivitatea.

PĂŁi Mercedes are foarte multe motorizĂŁri puternice. :)

Cred cĂŁ e doar o impresie a ta.

Poti sa exemplici aceste motorizari puternice ? Si mai ales cam cate ai vazut tu in RO ......

Pot sa iti exemplific eu motorizari puternice de la MB, daca te referi la cele actuale.

C 280 - 231 CP

C350 - 272 CP

sa nu mai vbim de V8-ul C 63 AMG 457 CP comparativ cu BMW M3 - 420 CP

Cate sunt in RO?Cam toate motorizarile astea sunt in Romania. Si noi si second-hand, daca te uiti cu atentie ai sa le vezi pe strada.

In plus nu stiu daca asta e un factor relevant pentru o achizitie. Poate sunt persoane care prefera o masina care sa nu fie pe toate drumurile.

Cred ca nu e vorba oricum numai de fiabilitatea motorului. Exista si suspensie, cutie de viteze, diferentiale, etc.

La partea de motorizare sincer nu prea am auzit de turbine cazute la Mercedes, pe cand la BMW...slava Domnului.

La suspensie am auzit deasemenea ca C Klasse sta mult mai bine decat E46 care stim cu totii ca are probleme cu trenul de rulare fata.

Cum s-a spus insa si mai sus, depinde si de cum este folosita masina. In conditii de utilizare normala si identica...cred ca ambele modele se situeaza tot pe acolo ca fiabilitate in timp.

Personal am oscilat intre E46 si C Klasse si la vremea respectiva am mers pe BMW...si sincer nu-mi pare rau deloc :)

Totusi nu cred ca ii sta prea bine unui Mercedes sportivitatea.

PĂŁi Mercedes are foarte multe motorizĂŁri puternice. :)

Cred cĂŁ e doar o impresie a ta.

Poti sa exemplici aceste motorizari puternice ? Si mai ales cam cate ai vazut tu in RO ......

Pot sa iti exemplific eu motorizari puternice de la MB, daca te referi la cele actuale.

C 280 - 231 CP

C350 - 272 CP

sa nu mai vbim de V8-ul C 63 AMG 457 CP comparativ cu BMW M3 - 420 CP

Cate sunt in RO?Cam toate motorizarile astea sunt in Romania. Si noi si second-hand, daca te uiti cu atentie ai sa le vezi pe strada.

In plus nu stiu daca asta e un factor relevant pentru o achizitie. Poate sunt persoane care prefera o masina care sa nu fie pe toate drumurile.

Prietene cred ca tu confunzi modelul nou de C class cu modelul vechi.....era vorba de modelul vechi......2000-2001-2002.....eu nu am auzit de nici un AMG pe acolo si sincer motoare mai mari de 2.0 sau 2.2 FOARTE RAR am vazut......

Va intrebati daca exista un club Mercedes C Klasse ?

Lectura placuta :

http://www.clubmercedes.ro/mercedes-benz-c-klasse-f4.html?

sa vezi ce injuraturi isi trag aia p-acolo, cel putin adminu e un spurcat la gura de nu-i adevarat. Cu injuraturi de mama si amenintari cu Beretta, vai si amar de capul lor.

da ...??? sincer nu am citit ce isi scriu oamenii pe forum ... am sa citesc si eu :)

Eu sunt fan BMW, dar printr-o conjunctura deocamdata posed un Mercedes. Este vorba de C 200 CDI 2006 142.000 km. Tot ce vrea sa va spun e ca nu am schimbat absolut nimic la masina pana acum, repet, ABSOLUT NIMIC.Fiindca nu a fost nevoie, atata timp cat nimic nu bate, troncane, etc. Bineinteles, in afara de schimburile obisnuite de filtre si ulei. Interiorul e 99,9% ca in prima zi din viata ei. Nu stiu daca e mai fiabil sau nu decat un e46, dar, totodata, sunt convins ca unele afirmatii din cateva posturi anterioare sunt doar rautati iesite din tastatura unora care au impresia ca tot ce detin ei e cel mai bun.

Pana in mometul de fata, avand cam toate msinile posibile, un lucru e clar pentru mine, niciodata nu o sa am alta masina in afara de BMW(sportivitate, putere) si MERCEDES(confort, eleganta). In functie de ce o sa vreau in anumite momente ale vietii de la o masina o sa aleg intre cele doua.

P.S. Evident, daca o sa ma ajute Dumnezeu, o sa strecor in garaj, la un moment dat, si un Porsche Carrera... :)

P.S1. Intr-adevar, forumul Mercedes e cam varza, ai o nelamurire si ramai cu ea fiindca nu e nimeni in stare sa te ajute.

Edited by T_o_r_q_u_e

Eu sunt fan BMW, dar printr-o conjunctura deocamdata posed un Mercedes. Este vorba de C 200 CDI 2006 142.000 km. Tot ce vrea sa va spun e ca nu am schimbat absolut nimic la masina pana acum, repet, ABSOLUT NIMIC.Fiindca nu a fost nevoie, atata timp cat nimic nu bate, troncane, etc. Bineinteles, in afara de schimburile obisnuite de filtre si ulei. Interiorul e 99,9% ca in prima zi din viata ei. Nu stiu daca e mai fiabil sau nu decat un e46, dar, totodata, sunt convins ca unele afirmatii din cateva posturi anterioare sunt doar rautati iesite din tastatura unora care au impresia ca tot ce detin ei e cel mai bun.

Pana in mometul de fata, avand cam toate msinile posibile, un lucru e clar pentru mine, niciodata nu o sa am alta masina in afara de BMW(sportivitate, putere) si MERCEDES(confort, eleganta). In functie de ce o sa vreau in anumite momente ale vietii de la o masina o sa aleg intre cele doua.

P.S. Evident, daca o sa ma ajute Dumnezeu, o sa strecor in garaj, la un moment dat, si un Porsche Carrera... :)

P.S1. Intr-adevar, forumul Mercedes e cam varza, ai o nelamurire si ramai cu ea fiindca nu e nimeni in stare sa te ajute.

C 200 CDI 2006 ? Ala nu il mai compari cu E46 la anul lui de fabricatie , il compari cu E90-ul.....compara un C din 2001-2002 , nu 2006 !

Eu am avut 2 ani si ceva E46 318 d si de 2 luni merg cu un C 200 Kompressor, model 2005 adica cel cu bordul nou si cu face-lift...Cu BMW-ul n-am avut probleme majore , o masina excelenta din punctul meu de vedere, in toate tipurile de exploatare, ieftin de intretinut...ce sa mai as lua-o inapoi oricand :) . Mercedesul e mai puternic , dar parca e controlat fara sa-ti dea senzatiile din BMW, ca fiabilitate n-am avut nici o problema cu el, i-am facut revizia la Mercedes si doar manopera a fost 450 de ron...deci mai scumput..ca interior nu stiu daca pot sa le compar ca are echipare Avantgarde deci multe optiuni peste ce aveam eu pe BMW care era cam standard, ideea e ca pare mai bine finisat.

Oricum masini premium bune amandoua , fiabile, Mercedesul mai scump la piese parca ( 120 de euro un filtru de benzina :) ., dar se schimba la 90 000 de km), insa clar BMW all the way pentru varsta asta adica cei pana in 40 de ani. Modelele astea nici nu prea poti sa le compari , cred ca se adreseaza la segmente de varsta total diferite de cumparatori.

am citit ca mai multi dintre noi au schimbat nu stiu ce piese pe la E46 pe care la mertz nu au auzit ca ar fi trebuit schimbate, ok.

eu am un e46 model 08. 2002 320d 110kw, am grija mare de el, ii dau tot ce ii trebuie, ulei, filtre, motorina, revizii, etc. pana acum am schimbat o bieleta antiruliu si nimic altceva, nu sunt genul de om care sa fiu sclavul masinii ba invers, masina trebuie sa ma duca unde am nevoie. Va spun sincer ca nu ma asteptam sa ma tina articulatiile asa de bine, de ci e fiabila? eu cred ca da.

ok, hai sa vb despre mert. Am mers in germania cu un 190 automat diesel din 1988 care avea 460000 de km si mergea perfect, dar era in germania. Am avut un vito si il mai am in familie, deci un vito 112 care l-am exploatat de i-au sarit capacele si inca mai e exploatat si am schimbat o data basculele fata, si in rest filtre, ulei si motorina, deci si mercedes fialbila? fiabila dupa parerea mea.

in concluzie, eu cred ca nu putem face o comparatie intre cele doua (nu e 46 si vito, astea le-am avut eu)BMW e o masina sport, mercedes e o limuzina, clasica. Segmentul careia i se adreseaza marcile e diferit, oamenii care cumpara bmw sunt diferiti de cei care cumpara mercedes, iar intretinerea la mercedes e mai scumpa, probabil si mai rara, dar foarte multi bmw-isti exploateaza masinile la maxim pe cand posesorii de mercedes sunt mai ponderati.

asa ca ambele sunt fiabile si f bune.

daca vrei sport ia-ti bmw

daca vrei clasic ia-ti mercedes

am citit ca mai multi dintre noi au schimbat nu stiu ce piese pe la E46 pe care la mertz nu au auzit ca ar fi trebuit schimbate, ok.

eu am un e46 model 08. 2002 320d 110kw, am grija mare de el, ii dau tot ce ii trebuie, ulei, filtre, motorina, revizii, etc. pana acum am schimbat o bieleta antiruliu si nimic altceva, nu sunt genul de om care sa fiu sclavul masinii ba invers, masina trebuie sa ma duca unde am nevoie. Va spun sincer ca nu ma asteptam sa ma tina articulatiile asa de bine, de ci e fiabila? eu cred ca da.

ok, hai sa vb despre mert. Am mers in germania cu un 190 automat diesel din 1988 care avea 460000 de km si mergea perfect, dar era in germania. Am avut un vito si il mai am in familie, deci un vito 112 care l-am exploatat de i-au sarit capacele si inca mai e exploatat si am schimbat o data basculele fata, si in rest filtre, ulei si motorina, deci si mercedes fialbila? fiabila dupa parerea mea.

in concluzie, eu cred ca nu putem face o comparatie intre cele doua (nu e 46 si vito, astea le-am avut eu)BMW e o masina sport, mercedes e o limuzina, clasica. Segmentul careia i se adreseaza marcile e diferit, oamenii care cumpara bmw sunt diferiti de cei care cumpara mercedes, iar intretinerea la mercedes e mai scumpa, probabil si mai rara, dar foarte multi bmw-isti exploateaza masinile la maxim pe cand posesorii de mercedes sunt mai ponderati.

asa ca ambele sunt fiabile si f bune.

daca vrei sport ia-ti bmw

daca vrei clasic ia-ti mercedes

foarte bine spus...cred ca pana la urma e si o chestie de gust...sau mai bine spus de "ce te reprezinta", sincer, nu cred ca are neaparat legatura cu varsta, am si acum aceleasi senzatii (vis-a-vis de masina) ca si la 24 de ani la volanul ursuletului. Nu sunt vitezoman, nu las urme de cauciucuri, nu fac liniute...este vorba pur si simplu de o senzatia pe care in bmw o am, in altele nu. Pana la urma nu cred ca e vorba de tras linia dupa 200000 de km si vezi doamne unul sau altul a fost mai ieftin la intretinere per total(cred ca asta inseamna fiabilitate), pentru mine e senzatia pe care nu am intalnit-o la bordul altor masini (mult mai scumpe), nu vreau sa fiu ipocrit si sa spun ca bmw e perfect din toate punctele de vedere...revenind la topic, cred ca ambele marci de masina sunt cam la fel la capitolul fiabilitate.

eu am un e90 si un prieten si-a cumparat in primavara c_class 220 cdi din 2008 cam full adica piele navi mare, etc. Masinile sunt comparabile dar ideea de baza e aceeasi... mercedes limuzina Bmw masina sport! Personal mi se pare mult mai inchegata BMW , modul cum se aude cand inchizi usile , pozitia la volan care e incomparabila , si in plus simplitatea comenzilor din bord! In rest amandoua sunt frumoase depinde de gust!

voi ce ati alege intre e46 bmw si mercedes clasa c 320 d. pe mobile am vazut mecedesu_ri si cu 600 000km dar bmw doar cu 350 000 oare este mai bun mercedesul

cu totii avem bmw-uri si suntem fani , dar totusi sa fim rezonabili , mercedesurile sunt the best , bmw-urile nu le fac decat la sportivitate si tinuta de drum ; din pacate doar atat

uiti ceva important, placerea condusului, din tot ce am condus si am condus ceva modele, nu se compara cu seria 3, asta este parerea mea :)

C 200 CDI 2006 ? Ala nu il mai compari cu E46 la anul lui de fabricatie , il compari cu E90-ul.....compara un C din 2001-2002 , nu 2006 !

Ce daca e 2006, si nu 2001-2002, e aceeasi masina, are aceeasi mecanica, doar ca are un mic face-lift si un bord redesenat !

Daca ar vea masina mea 10.000 km, ar fi corect sa nu le compar, dar din moment ce are peste 140.000, nu vad care e problema.

Anyway, mie unul nu mi se pare nicio problema daca BMW ar o idee mai putin fiabila decat MERCEDES, fiindca pana la urma e si normal sa fie asa din moment ce cu Mercedes-ul mergi mai potolit si nu soliciti masina din plin, in timp ce un BMW il soliciti si il forjezi la maxim datorita calitatilor sportive incontestabile.

In concluzie, eu as pune semnul egal intre cele doua, fara doar si poate!!!

Fie vorba intre noi, nu mai spuneti la nimeni, C-ul nou este si mai ieftin decat un E90, si are dotari standard pentru care la BMW platesti bani frumosi.

Dar ne consolam cu faptul ca a noastra e mai frumoasa, asa cum zicea Rares.

Pi uita-te si tu ce materiale au pe C-ul nou si o sa-ti dai seama de ce e mai ieftin!

Doar un exemplu: lampa aia a treia stop, de pe portbagaj, la cate ai vazut-o functionala integral? si crede-ma, decat sa iei alta noua, mai bine ii refaci traseele pe placa la un electrician de la noi, ca va tine mai mult! Sa nu mai vorbim de plafoniera, care la un pumn mai sanatos pe dinafara iti cade in cap....etc.

Concluzionez (din punctul meu de vedere) : comparatia este inadecvata, fiabilitatea are prea multe variabile ca sa o poti determina!

In plus, daca esti pe un forum BMW, comparatia este si mai inadecvata.....cine si-a luat BMW (E46), putea sa-si ia Mercedes © daca ar fi crezut ca e mai fiabil!

Daca vrei un raspuns concret de la mine: BMW E46 este mai fiabil decat Mercedes C-Klasse!

Am facut azi un test-drive cu ambele, C-classe 320 cdi si evident e46 al meu. :)

Foarte eleganta la interior, mult mai eleganta decat E46....exterior pachet AMG optik, simpatica masina...cutie 7g-tronic...224cp, model avangarde.

Pe sosea destul se confortabila, parca nu te zdruncina asa tare ca bmw....insa, desi avea cu cel lutin 40cp mai mult ca a mea, nu m-a impresionat deloc...e puturoasa iar cutia asta ma scoate din sarit, nu suntem deloc compatibili. :)

Concluzie....nu cred ca imi voi lua niciodata mercedes :) ...nu pot spune ca nu ma atrage CLS 350-ul :) ...dar tot cu cutie automata vine, asa ca....

Pot sa va spun din discutii cu mecanici atat de la reprezentanta Bmw si cei de la Benz. La 320 136cp se duc pompele de injectie la greu, iar la 320d 150cp mai pica turbina. La C klasse suspensia, sau cu pompa de servo au mai fost cativa. Daca o luam per total, masinile intretinute corespunzator vor fi la fel de fiabile.

Daca vorbim despre senzatie, e chestiune de preferinte. Cei care cauta eleganta si clasa vor lua Benz, iar cei care se gandesc intai de toate la caracterul sportiv al masinii Bmw.

Era cineva care vorbea de Mercedesuri ca fiind masini fara performante. Baiete, cred ca nu ai condus in viata ta asa ceva, iar daca ai condus esti sau fara experienta sau nepriceput si nu ti-ai dat seama ce se intampla:)