Jump to content

Incepator, prima masina BMW. Greseala?

scociu_alex

Recommended Posts

Gasesc pe undeva un fel de changelog cu modificarile ce s-au facut cand s-a trecut de la 318Ci la 318Ci facelift? Vreau sa stiu daca in afara de modificarile vizuale si de putere sunt alte diferente majore.

Am vazut pe mobile.de ca modelele facelift sunt mai scumpe cu vreo 3-4k euro, merita diferenta, sunt mai fiabile?

Stii ce pierzi daca iti din prima BMW ? Placerea pe care o simti fata de alte masini. Nu as da asta pe nimic in lume :)

Eu am avut primul BMW dupa 3 ani de condus alte masini (Oltcit si Solenza) si nu pot sa iti zic ce am simtit cand am avut primul E34 ! Sa nu ma vb de momentul cand am luat-o pe actuala !

Daca as fi condus un BMW adevarat din prima nu as fi apreciat puterea ei, stabilitatea, confortul, increderea pe care ti-o confera. Dar asta sunt chestiuni sentimentale :)

In concluzie, ia-ti linistit un 320i, nu e prea puternica, doar sa o iei incetisor si ochii pe vitezometru :)

Accidentele groase au loc cam la un an dupa ce conduci, moment in care in mod cert ai senzatia ca esti king of the road, asa ca atentie! Mai greu iti va fi cand incepe facultatea si odata cu ea nevoia de a impresiona elementele frumoase din anturaj. Am avut un coleg care a incercat o oprire cu frana de mana in viraj, ca rezultat a facut zob spatele la un vectra (al decanului!!!) dupa care s-a oprit cu gratie intr-un copac. In plus sa te gandesti bine daca vei putea sa intretii masina cum trebuie, pentru ca la 18 ani multe vise si vant prin buzunare. Cu totii am trecut prin asta.

Succese nebanuite!

Nu mai e cazul, am 21 de ani si nu vreau sa impresionez pe nimeni...prin masina :)

La fel nu imi pun problema intretinerii, castig destul de bine, nu imi fac griji din privinta asta, am citit pe thredurile celelalte la cat se ridica intretinerea la un e46 si nu vad cu ce as iesi mult mai ieftin daca as lua un golf sau altceva VAG.

Are cineva idee despre :

Gasesc pe undeva un fel de changelog cu modificarile ce s-au facut cand s-a trecut de la 318Ci la 318Ci facelift? Vreau sa stiu daca in afara de modificarile vizuale si de putere sunt alte diferente majore.

Am vazut pe mobile.de ca modelele facelift sunt mai scumpe cu vreo 3-4k euro, merita diferenta, sunt mai fiabile?

Stii ce pierzi daca iti din prima BMW ? Placerea pe care o simti fata de alte masini. Nu as da asta pe nimic in lume :)

Eu am avut primul BMW dupa 3 ani de condus alte masini (Oltcit si Solenza) si nu pot sa iti zic ce am simtit cand am avut primul E34 ! Sa nu ma vb de momentul cand am luat-o pe actuala !

Daca as fi condus un BMW adevarat din prima nu as fi apreciat puterea ei, stabilitatea, confortul, increderea pe care ti-o confera. Dar asta sunt chestiuni sentimentale :)

In concluzie, ia-ti linistit un 320i, nu e prea puternica, doar sa o iei incetisor si ochii pe vitezometru :)

+1

• 1 month later...

eu am de 2 luni permisu si conduc un 318d e46 a fost prima masina care am conduso de cand mi-am luat permisu inainte am avut un golf IV 1.9 tdi 90cp si se simte bine diferenta de cei 26 de cp;nu sunt vitezoman adica nu ma duc 120km/h+ dar pana akolo vreau sa ajunga racheta ,cand lo adus chiar imi placea cum merge acum parca vreau ceva mai puternic un 320d sau 330d :) inainte am condus un renault megane 1.6 110 cp ala chiar nu imi placea cum trage,un E220 cdi ala trage cam ca 318d ....am fost nu am condus 320i din 2003 dar nu mi se parea ca trage nu stiu ce,poate soferul nu a calcato sau nu stiu,a duso in a 2a pana la 5500 rpm dar nu mi sa parut ca te baga in scaun tare.niciodata nu am fost speriat din cauza tractiuni spate deoarece stiam ca are dsc.oricum daca ai dsc sau esp nu inseamna ca intri cu 80 in curba de 180 ca iei numai jumate din ea :))

ps.golfu lam rasturnat intrand in sant pe la vreo 80km/h din cauza unuia care a virat stanga cand am intrat in depasire (nu eu am fost la volan,am fost in dreapta)asa ca m-am mai calmat cu viteza si depasirile

pps.am fost vreo 5 depasiri de cand am permisu,dat tot nu ma pot abite sa o mai calc din cand in cand :)

Sunt nou pe-aici, am multe intrebari, dar incep cu inceputul. In 2 luni asa o sa-mi iau prima masina, am condus foarte putin pana acum. Ideea e ca am (ca toti de pe-aici) visul cu bmw-ul de cand eram mic. Bineinteles, nu ma gandesc sa iau una de peste 200 cai, dar ma gandeam la un 318i sau 320i din 2000-2004, poate compact. Ar fi o greseala daca as trece direct la bmw? Ar trebui ca macar un an sa frec...un golf3 sa zicem?

Mersi

indiferent ce masina vei avea, un stil de condus prudent este cel mai indicat pana capeti experienta.

apoi, chiar dupa multi km la activ, pana te obisnuiesti cu noua masina, sa o cunosti cum reactioneaza pot trece si 6 luni.

asa ca ia BMW si condu prudent, o sa ai tot timpul sa scoti untul din ea.

Edited by Airhead

Ala din semnatura ta e misto rau. E rulat mult in ro?

Parca n-as sari direct la 320i, un 318Ci ar fi varianta optima pentru mine...parerea mea. Insa nu m-am hotarat daca facelift sau fara facelift asa ca mai intreb o data :