Jump to content

Caracteristici boxe

Recommended Posts

Salut... m-am hotarat sa deschid acest topic pt ca de cateva zile caut cam ce boxe se potrivesc pe masinile noastre.

As dori sa facem o lista exclusiv cu dimensiunile fizicie ale boxelor care se potrivesc, aici gandindu-ma la DIAMETRU si (cel mai important) ADANCIMEA DE MONTARE, fara a face insa modificari la usi sau alte chestii de acest gen.

Din cate am gasit eu:

E46 Sedan:

Usi fata: -5,24" (13 cm) X 2.5" (6.5 cm)

Usi spate: -6,50" (16.5 cm) X ??????

Tweetere: -1,00" (2.54 cm) X 0.625" (1,6 cm)

Va rog sa ma corectati daca am gresit cu ceva.

Eu de ex vreau sa-mi pun:

Fata: Infinity KAPPA52.5I

Spate: Infinity KAPPA62.7I

Tweetere: inca mai caut (daca shtiti ceva ce se potriveste, va rog sa-mi spuneti

Subwoofer: Astept sugestii

Statie: Astept sugestii

Headunit: Alpine 9845 (inca nu-s hotarat)

Merci

Ma nene da nu asculta nimeni muzica in E46 in romania??? Voi chiar ati fost super multumiti de linia audio stock? nimeni nu a schimbat nimic??? Chiar nu stie nimeni Adancimea de montare la boxele alea amarate???

Hai mai ca nu oi fi singuru preocupat de problema...

64645[/snapback]

Daca te referi strict la E46, mai sunt vreo 2 topicuri pe tema asta, tot in "Audio/Video/Navigatie/Electronica auto" :blink:

Salut

Sti ceva? Daca tu nu esti multumit da-mi mie difurile alea de 13 cm de pe fata ca le vreau eu.

Si cauta-ti alte difuzoare nu amaritele alea de Infinity. Va trebui sa faci multe probe pina sa gasesti niste difuzoare care sa sune bine in locasurile ei. Nu toate suna la fel cind le pui in incinata lor din masina. Sau sar putea sa ramai surprins (ca mine ) ca suna mai bine difuzoarele ei originale decit cele de pe piata.

Eu vind Echipamente audio HIFI de casa si sa sti ca si la cele de masina se impart in mai multe categorii de echipamente (echipamente de consum, unde intra firme ca Panasonic Infinity JBL JVC Pioneer dupa care vin cele de HI FI cum sunt HARMAN Focal BOSSE Nakamichi Audison si alti) Asa ca ai de cautat. Am vazut niste difuzoare bune de la niste suedezi parca DSL sunau frumos.

Spor la treaba

• 1 month later...
Salut

Sti ceva? Daca tu nu esti multumit da-mi mie difurile alea de 13 cm de pe fata ca le vreau eu.

Si cauta-ti alte difuzoare nu amaritele alea de Infinity. Va trebui sa faci multe probe pina sa gasesti niste difuzoare care sa sune bine in locasurile ei. Nu toate suna la fel cind le pui in incinata lor din masina. Sau sar putea sa ramai surprins (ca mine ) ca suna mai bine difuzoarele ei originale decit cele de pe piata.

Eu vind Echipamente audio HIFI de casa si sa sti ca si la cele de masina se impart in mai multe categorii de echipamente (echipamente de consum, unde intra firme ca Panasonic Infinity JBL JVC Pioneer dupa care vin cele de HI FI cum sunt HARMAN Focal BOSE Nakamichi Audison si alti) Asa ca ai de cautat. Am vazut niste difuzoare bune de la niste suedezi parca DSL sunau frumos.

Spor la treaba

65547[/snapback]

Nu zic ca Infinity ar fi cele mai bune difuzoare, dar nici amarate nu sunt, cel putin nu fata de cele stock de pe E46. Oamenii fac masini bune (cele mai bune :) ) dar sistemele audio nu sunt BMW, iar dintr-o membrana de carton nu prea ai ce sa scoti decat intr-o incinta bine antifonata si la volum mic.

HiFi in masina mai greu de obtinut, poate daca dai o gramada de bani si o antifonezi si te duci sa asculti muzica in padure cu motorul oprit :) , scopul e sa te apropii cat mai mult de ideal.

Din cate stiam eu, Infinity si JBL sunt tot brand-uri ale Harman Kardon, iar Pioneer are o divizie Premier care e o alternativa viabila la Harman Kardon. Oricum toate echipamentele se impart in consumer si prosumer, dar depinde cat esti dispus sa dai. La un sistem de casa se poate ajunge la $30k numai pe o pereche de boxe :blink:

Ma nene da nu asculta nimeni muzica in E46 in romania??? Voi chiar ati fost super multumiti de linia audio stock? nimeni nu a schimbat nimic??? Chiar nu stie nimeni Adancimea de montare la boxele alea amarate???

Hai mai ca nu oi fi singuru preocupat de problema...

64645[/snapback]

Eu am pe masina (E36) in spate 2 boxe Infinity Kappa 693.5 (am adaptor la ele de la oval la rotund) si nu suna rau, mai ales folosite cu un HPF in tandem cu un SW pe compresie( suna bine de tot basul, adanc si dinaminc fata de cele cu bass-reflex), ca tot e portbagajul inchis. Cutia SW-ul ai putea sa ti-o faci tu sau ma rog sa pui un tamplar sa ti-o faca. Forma poti sa ti-o alegi tu in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, important e litrajul. E foarte importanta cutia si corelarea ei cu tipul difuzorului ca sa nu mai vorbesc de antifonarea ei care se poate face cu burete (d'ala cu tzatze...nu stiu denumirea tehnica). Iti zic asta pentru ca sigur o sa obtii rezultate mai bune la acelasi pret decat daca ai folosi un SW cu cutie originala.

Tot ca boxe o alta optiune ar fi MB Quart care pe medii si inalte suna destul de bine si liniar, dezavantajul ar fi ca sunt putin cam scumputze.

http://www.mbquart.com . Distribuitor in RO ar fi Falcon electronics sau ceva de genul nu mai stiu exact...oricum din cate am vazut au preturi destul de bune si nu prea merita sa ti le aduci de afara.

A, da uite si link-ul de la ei: http://www.falcon.ro/ :blink:

Oricum cu boxele ii dau dreptate lui gabrielbecheanu, s-ar putea sa cauti mai multe modele pana cand gasesti ceva care-ti place cum se aude in masina ta.

Head-unit-ul :

E ok si Alpine 9845 dar eu ash mai pune niste modele in calcul.

JVC KD-AR5500

Pioneer DEH-P80MP

Pioneer DEH-P8600MP....asta-i destul de ok, are DSP incorporat plus calibrare cu microfon de banda larga...adica are niste teste cu anumite sunete pe diferite frecvente pe care le asculta cu microfonu' asta, face feedback si seteaza egalizatorul astfel incat sunetul redat sa fie cat mai liniar in toata gama de frecvente.

Salut

Poate am exagerat cu acel cuvint amarate. Eu altceva voiam sa spun, sunt cazuri cind incerci sa pui chipurile niste difuzoare mai bune si ai surpriza ca alea din stock suna mai bine. Eu am pe masina sistemul premium cu 10 boxe si amp in portbagaj, am avut JBL pe masina si cind m-am decis sa refac sistemul original si am remontat amplificatorul original difurile nu sunau extraordinar, nu eram multumit nici inainte, am rugat un prieten din germania sa i-mi cumpere de pe ebay toate cele 4 difuri de joase celelalte de medii si inalte le aveam. Am montat difurile si sau schimbat datele problemei. Acum sunt foarte multumit de sunet, nu se aude foarte tare dar acolo aia 6-10w se aud bine.

Sfatuiesc pe toata lumea care nu vrea sa puna sute de wati pe masina sa probeze ce are cu ce ar vrea sa monteze.

Si inca un lucru eu nu am vrut sa fac modificari in masina, sa tai ornamente sau panouri.

Din cate stiam eu, Infinity si JBL sunt tot brand-uri ale Harman Kardon, iar Pioneer are o divizie Premier care e o alternativa viabila la Harman Kardon. Oricum toate echipamentele se impart in consumer si prosumer, dar depinde cat esti dispus sa dai. La un sistem de casa se poate ajunge la $30k numai pe o pereche de boxe  :)

71269[/snapback]

Sistemele Harman Kardon instalate in BMW sau Mini nu prea se aud grozav,dupa parerea mea.Cat despre Premier ,pot spune :blink:

Ps

Boxele alea or fi ceva marca serioasa ,gen Bang&Olufsen ,de sunt asa scumpe :)

Da, probabil.

E unul dintre producatorii exclusivi de care n-am auzit . Si sunt multi...multi si buni:) Stiu ca am citit la un moment dat niste articole in Stereophile despre amplifuri si boxe si erau niste modele exclusive care atingeau asimptotic perfectiunea. Si toata simfonia asta avea un pret. Nu pentru oamenii de rand :blink:

P.S.

Cred ca as fi multumit cu 2 monitoare active Alesis

Acum sunt foarte multumit de sunet, nu se aude foarte tare dar acolo aia 6-10w se aud bine.

71278[/snapback]

Eu inteleg ce spui, se aude acceptabil la volum scazut cu cele stock. Nici mie nu-mi place sa ascult muzica la volum exagerat(se intampla extrem de rar si doar daca e vorba de ceva deosebit...care dureaza putin :blink: ) dar sunt situatii frecvente in care mi se pare ca nu e de ajuns dotarea stock. Aia 6-10 W se impart pe tot spectrul de frecvente, deci nu cred ca o sa experimentezi vreodata un bass de 6-10W la boxele stock....si nici 6W de medii.

Eu am pe masina (E36) in spate 2 boxe Infinity Kappa 693.5 (am adaptor la ele de la oval la rotund) si nu suna rau, mai ales folosite cu un HPF in tandem cu un SW pe compresie( suna bine de tot basul, adanc si dinaminc fata de cele cu bass-reflex), ca tot e portbagajul inchis. Cutia SW-ul ai putea sa ti-o faci tu sau ma rog sa pui un tamplar sa ti-o faca. Forma poti sa ti-o alegi tu in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, important e litrajul. E foarte importanta cutia si corelarea ei cu tipul difuzorului ca sa nu mai vorbesc de antifonarea ei care se poate face cu burete (d'ala cu tzatze...nu stiu denumirea tehnica). Iti zic asta pentru ca sigur o sa obtii rezultate mai bune la acelasi pret decat daca ai folosi un SW cu cutie originala.

Tot ca boxe o alta optiune ar fi MB Quart care pe medii si inalte suna destul de bine si liniar, dezavantajul ar fi ca sunt putin cam scumputze.

http://www.mbquart.com . Distribuitor in RO ar fi Falcon electronics sau ceva de genul nu mai stiu exact...oricum din cate am vazut au preturi destul de bune si nu prea merita sa ti le aduci de afara.

A, da uite si link-ul de la ei: http://www.falcon.ro/ :blink:

Oricum cu boxele ii dau dreptate lui gabrielbecheanu, s-ar putea sa cauti mai multe modele pana cand gasesti ceva care-ti place cum se aude in masina ta.

Head-unit-ul :

E ok si Alpine 9845 dar eu ash mai pune niste modele in calcul.

JVC KD-AR5500

Pioneer DEH-P80MP

Pioneer DEH-P8600MP....asta-i destul de ok, are DSP incorporat plus calibrare cu microfon de banda larga...adica are niste teste cu anumite sunete pe diferite frecvente pe care le asculta cu microfonu' asta, face feedback si seteaza egalizatorul astfel incat sunetul redat sa fie cat mai liniar in toata gama de frecvente.

71270[/snapback]

Merci de sugestii... Am sa iau in considerare boxele astea pt ca am auzit ca mb quart face produse high end dar ramane sa vad preturile. Pe ebay am gasit de ex boxele pe fatza pe 2 cai la aprox 90 dolari iar cele pe spate la vreo 130. Nu m-am uitat pe site la falcon pt ca sigur am sa vad niste preturi de alea migrenogenetice. :) Oricum eu am sa le cumpar din state si probabil o sa ies mai ieftin. Cat despre headunit cred ca voi ramane cu Alpine. Poate nu chiar modelul ala, dar oricum ceva din gama respectiva si in jur de pretul ala. Ce mi-a placut din sugestiile tale a fost JVC-ul dar pretul e cam mare... 450$ pe ebay. Nu vreau sa investesc atat de mult intr-o masina pe care nu stiu daca am sa o tin mai mult de 1 an jumate.Vreau sa se auda bine (nu tare) dar nu sunt extraordinar de pretentios. Nu imi trebuie sunet de ateneu, dar nici sunetul asta jalnic ce-l am acum cu boxele stock.

Merci.

Salut... m-am hotarat sa deschid acest topic pt ca de cateva zile caut cam ce boxe se potrivesc pe masinile noastre.

As dori sa facem o lista exclusiv cu dimensiunile fizicie ale boxelor care se potrivesc, aici gandindu-ma la DIAMETRU si (cel mai important) ADANCIMEA DE MONTARE, fara a face insa modificari la usi sau alte chestii de acest gen.

Din cate am gasit eu:

E46 Sedan:

Usi fata:        -5,24" (13 cm) X 2.5" (6.5 cm)

Usi spate:      -6,50" (16.5 cm) X ??????

Tweetere:      -1,00" (2.54 cm) X 0.625" (1,6 cm)

Va rog sa ma corectati daca am gresit cu ceva.

Eu de ex vreau sa-mi pun:

Fata:        Infinity KAPPA52.5I

Spate:      Infinity KAPPA62.7I

Tweetere:    inca mai caut (daca shtiti ceva ce se potriveste, va rog sa-mi spuneti

Subwoofer:  Astept sugestii

Statie:      Astept sugestii

Headunit:    Alpine 9845 (inca nu-s hotarat)

Merci

64360[/snapback]

tweetere nu trebe

subwoofer baga o lada de la jbl,cauta bandpass(eu am pe masina)-e un bass mai fain ca si cel de reflex,eu zic ca 500w iti ajung-adica vreo 300 RMS

statie poti alege mai multe-magnat,pioneer-alege puterea statie(RMS) sa fie cat cea a lazii ca daca e mai mare e o risipa de bani.

alpine ca si head unit e nr 1 in audio de masina.

succes!

e doar optiunea mea de hifi-auto

tweetere nu trebe

subwoofer baga o lada de la jbl,cauta bandpass(eu am pe masina)-e un bass mai fain ca si cel de reflex,eu zic ca 500w iti ajung-adica vreo 300 RMS

statie poti alege mai multe-magnat,pioneer-alege puterea statie(RMS) sa fie cat cea a lazii ca daca e mai mare e o risipa de bani.

alpine ca si head unit e nr 1 in audio de masina.

succes!

e doar optiunea mea de hifi-auto

71490[/snapback]

bandpass... ok luat la cunostinta. cu tweeterele in cazul asta ce sa fac? sa le desfiintez? oricum si difurile pe fata si cele spate sunt pe 2 cai... deci au tweeter incorporat. Statia sa fie numai pt sub sau si pt boxe? nush... ideea e ca nu vreau sa se auda tare, ci bine. Oricum cred ca o sa pun shi Dynamat in masina ca sa nu zornaie din toate incheieturile :blink:

mercic.

eu miam luat de la Morel HIFI, inca nu leam instalat dar sper sa vin in cateva saptamani. Leam auzit la dealer si am ramas surprins au sunet super natural.

Bandpass e sealed box, fara gauri, itzi da un bass tranzient si natural, dar pierzi cam 3db in volum fatza de Ported enclosure. Oricum in ported enclosure bassu sub port tuning freq dispare si nu e tranzient deloc parca e o toba sparta.

Tweeters pui altele in locurile care le ai

• 7 years later...

bandpass... ok luat la cunostinta. cu tweeterele in cazul asta ce sa fac? sa le desfiintez? oricum si difurile pe fata si cele spate sunt pe 2 cai... deci au tweeter incorporat. Statia sa fie numai pt sub sau si pt boxe? nush... ideea e ca nu vreau sa se auda tare, ci bine. Oricum cred ca o sa pun shi Dynamat in masina ca sa nu zornaie din toate incheieturile :blink:

mercic.

poti incepe direct cu asaceva...daca vrei calitate

http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=7760

• 2 months later...