Jump to content

Acceleratie 0-100 km/h

ciprycus

Recommended Posts

Uite inca doua grafice de putere pentru M54 B30:

post-22-1138020816_thumb.jpg

si unul pentru M57 D30:

post-22-1138020851_thumb.jpg

64641[/snapback]

ptr M43TU (motorul meu 1895 cmc) ai graficele ca am facut bataturi pe creier cat le-am cautat azi dimineata pe net...:blink: le-am gasit odata nu stiu pe ce site dar nu le-am luat si plang dupa ele si acum...:)

multumesc anticipat...

ptr M43TU (motorul meu 1895 cmc) ai graficele ca am facut bataturi pe creier cat le-am cautat azi dimineata pe net...:) le-am gasit odata nu stiu pe ce site dar nu le-am luat si plang dupa ele si acum...:)

multumesc anticipat...

64649[/snapback]

e vorba de M43B19 scuze...:blink:

Poti sa fac un drift misto si sa o tin in treapta intai cat vrea muschiu meu... nu schimba singura cum face steptronicu (la zona rosie)

64665[/snapback]

corect, fa tu linistit drifturi in zona rosie ca eu ,mai batraneste, o sa fac drifturi pe steptronic doar pana in zona rosie...fa chestia asta mai des , cat mai des, si apoi acceseaza-ti agenda cu service-uri ...Deci, sper ca esti de acord cu mine ca singura diferenta intre o cutie manuala si una steptronic e ca cu aia manuala poti sa stai in zona rosie ,pe cand cu a mea , nu.Mai stii vreun 'avantaj"?

corect, fa tu linistit drifturi in zona rosie ca eu ,mai batraneste, o sa fac drifturi pe steptronic doar pana in zona rosie...fa chestia asta mai des , cat mai des, si apoi acceseaza-ti agenda cu service-uri ...Deci, sper ca esti de acord cu mine ca singura diferenta intre o cutie manuala si una steptronic e ca cu aia manuala poti sa stai in zona rosie ,pe cand cu a mea , nu.Mai stii vreun 'avantaj"?

64774[/snapback]

DA mai stiu...

Acum iarna daca iti pleaca masina apesi "AMBREIAJ" si de opreste... Stiu o sa zici DSC... Cateodata chiar e depasit si daca ramane putere pe roti nu ai cum sa te opresti

Cu manual simti ca ai control...

64774[/snapback]

Despre asta s-a tot vorbit pe forumul asta. Cutia manuala schimba mai repede,reduce consumul de combustibil si are timpi de accelerare mai buni decat acelasi motor cu cutie automata...cam atat :blink: ...aaa...si viteza maxima o idee mai mare...dar asta nu conteaza prea mult...

Despre asta s-a tot vorbit pe forumul asta. Cutia manuala schimba mai repede,reduce consumul de combustibil si are timpi de accelerare mai buni decat acelasi motor cu cutie automata...cam atat :blink: ...aaa...si viteza maxima o idee mai mare...dar asta nu conteaza prea mult...

64778[/snapback]

cutia automata a fost facuta in ideea cresterii confortului cu cateva mici sacrificii enumerate mai sus...:) asta e... daca vrei feeling si control mergi pe manuala, daca vrei comfort mergi pe automata... desigur exista SMG-urile care imbina cele 2 lucruri dar oricum iti iau din control... asta e... eu cred ca diferenta principala este ca pe automata mergi mereu la fel (intr-o anumita setare cutia schimba mereu la aceleasi turatii totul e cat de repede ajungi la respectiva turatie...) pe cand la manuala poti sa te joci cat vrei... eu am obiceiul uneori cand sunt grabit de a merge la plecarea de la stop in viteza a 2-a putin mai mult (pana pe la vreo 50 km/h) pentru ca am un cuplu foarte bun si masina trage foarte bine si daca gasesc un loc in dreapta sau in stanga celui din fata mea pot sa ma bag sau sa-l depasesc scurt... in general profit de faptul ca cei din jur schimba mai des si la turatie mai joasa vitezele si pleaca greu (ca toti romanii care dorm la volan) si automat apar spatii intre ei prin care pot trece lejer... desigur o cutie automata nu mi-ar permite astfel de manevre in scurt si chiar nu mi-as dori sa-mi schimbe viteza exact in momentul in care ma hotarasc s-o calc dar cum manevre de genul asta nu fac in fiecare zi consider ca la un oras ca Bucurestiul o automata e foarte nimerita... ma gandesc cata scurta la mana fac la cozile alea interminabile...:)

eu cred ca diferenta principala este ca pe automata mergi mereu la fel (intr-o anumita setare cutia schimba mereu la aceleasi turatii totul e cat de repede ajungi la respectiva turatie...) pe cand la manuala poti sa te joci cat vrei...

64780[/snapback]

total gresit... steptronicu e mai buna decat manuala... poti sa te joci cat vrei

total gresit... steptronicu e mai buna decat manuala... poti sa te joci cat vrei

64782[/snapback]

OK... nu vorbeam de super cutii ci de chestiile pe care si le permit oamenii de rand...:blink: la steptronic singura diferenta pe care o vad e ca numai dai din mana ci pur si simplu dai in clapeta... miscarea e mult mai scurta totul e automat si mult mai rapid efectuat...

asta incercam si eu sa spun ...cei cu manuala evidentiaza doar diferentele intre manual si automat si pierd din vedere aspectul cu schimbatul, dupa bunul plac,in varianta steptronic...Cu una de asta daca vrei s-o turezi treci pe "step" si schimbi cand vrei, la fel ca per manual , chiar mai rapid.Daca vrei confort, o lasi sa-si faca ea treba...Multam pt sustinere bogdan si crisjohn

asta incercam si eu sa spun ...cei cu manuala evidentiaza doar diferentele intre manual si automat si pierd din vedere aspectul cu schimbatul, dupa bunul plac,in varianta steptronic...Cu una de asta daca vrei s-o turezi treci pe "step" si schimbi cand vrei, la fel ca per manual , chiar mai rapid.Daca vrei confort, o lasi sa-si faca ea treba...Multam pt sustinere bogdan si crisjohn

64786[/snapback]

Avantajele pe care le-am enumerat eu (cat de repede schimba, consum de combustibil si timpi de accelerare) se refereau la cutia automata indiferent de modul de folosire (automat sau steptronic). Ceea ce spuneti voi despre confort este foarte adevarat si este cel mai mare avantaj la o cutie automata... insa dand intreba ce alte avantaje are cutia manuala... :blink:

• 2 months later...

64782[/snapback]

you're right...steptronic rocks!!!!...te bagi cum vrei tu in a-2-a ...ti-e mai mare dragul sa faci jaloane printre masini....au gandit-o mult nemtii astia :blink: