Jump to content

Night Vision

Romulus

Recommended Posts

ideea este excelenta, dar din poza aia nu stiu cat de utila poate fi. Cred ca e putin ciudat sa te uiti in display-ul ala in loc sa tii privirea in fata asa cum trebuie. Iar ca sa te uiti din cand in cand nu ai garantia ca observi un eventual obstacol. Oricum e ceva in plus la capitolul siguranta

Frumusetea e ca la solutia IR cu camera care detecteaza radiatia de caldura, imaginea e distorsionata. Dar in acelasi timp, soferul, are nevoie sa vada doar zone luminoase pe ecran, nu o imagine reala (IR enhanced). Si asta se face cu vederea periferica.

Daca ecranul e negru, totul e OK, nu sunt oameni sau animale sau masini. Daca incepe sa fie ceva alb, atunci, reduc viteza si astept sa vad ce obstacol e...

:blink:

Atunci da este excelent. Dar IR e radiatie termica? Daca asa e cazul atunci soparlele sunt in mare dezavantaj  :blink:

64726[/snapback]

Infrared light lies between the visible and microwave portions of the electromagnetic spectrum. Infrared light has a range of wavelengths, just like visible light has wavelengths that range from red light to violet. "Near infrared" light is closest in wavelength to visible light and "far infrared" is closer to the microwave region of the electromagnetic spectrum. The longer, far infrared wavelengths are about the size of a pin head and the shorter, near infrared ones are the size of cells, or are microscopic.

Far infrared waves are thermal. In other words, we experience this type of infrared radiation every day in the form of heat! The heat that we feel from sunlight, a fire, a radiator or a warm sidewalk is infrared. The temperature-sensitive nerve endings in our skin can detect the difference between inside body temperature and outside skin temperature. 

De la Nasa

Nu serios. Stiam ca IR se bazeaza pe amplificarea unei surse de lumina, care in cazul de fatza vine de la faruri.

64731[/snapback]

Nu. Sistemul mercedes, "near IR" emite o radiate invizibila in spectrul IR (near) si receptioneaza cu o camera normala cu capabilitate IR. E acelasi sistem folosit si de operatorii TV. Avantaj: formeaza o imagine apropiata de ceea ce vedem noi cu ochiul.

Far IR se bazeaza DOAR pe radiatia termica, fara a fi nevoie ca sa luminezi scena cu ceva radiatie, invizibila sau nu. BMW Acest sistem il foloseste. Este ceea ce am vazut si pe ecranele stealth bomber deasupra Bagdadului. Dezavantaj: imaginea nu este apropiata de ceea ce vede ochiiul. Avantaj: diferentele de caldura sunt usor de observat. Pietonii vor fi recunoscuti foarte usor, nu si obstacolele aiurea.

Oricum, sa nu va inchipuiti ca un obstacol are aceeasi radiatie termica cu mediul inconjurator, doar contrastul este mult mai mic.

M-am lamurit si e clar ca ne e mai usor sa observam niste pete pe display, pete despre care stim ca n-ar trebui sa fie acolo si deci tre sa avem gija, decat sa stam sa privm o imagine clara si sa pierdem timpul identificand pericolul, procesand vizual toat imaginea respectiva.

Corectez, tocmai am vazut in lista de preturi si la seria 7, acest sistem.

64797[/snapback]

Da dupa faza buna zic eu din seria 7 apare si la serile 5 si 6 si daca se va vinde bine si este cotat ca eficient apare poate si in seria 3.Eu unul zic la asa ceva e chestie de gust si depinde daca circuli mult noaptea,dar fiecare stie ce este mai bine pentru el.Oricum Night Vision va duce la siguranta circulatie.