Jump to content

Scaune incalzite

alex 83

Recommended Posts

Raspuns pe scurt: DA!

Raspuns pe larg... Da, dar nu e sigur ca semnificativ incat sa conteze. Orice consumator din masina consuma energie. De la radio, la geamuri electrice si lumini. Nu exista perpetuum mobile. Si cum unica sursa de energie este combustibilul, ar trebui sa-ti fie clar ca consuma fiecare, combustibil in plus. Daca transformam in W, ar trebui sa putem face calculele...

Deci nu e cine stie ce la consum...

eu ma gandeam sa nu fie 1-2 litri la suta :blink:

64913[/snapback]

Banuiesc ca nu asa mult, dar cei mai mari consumatori sunt astia cu rezistente electrice - incalzire scaune, dezaburire luneta. Chiar as fi curios sa aud daca a testat cineva :-) doar de curiozitate nu ca as merge sa-mi nghete toate alea ca-i chiar naspa pe piele la minus nu stiu cat...

In teorie, alternatorul iti alimenteaza cu energie consumatorii...

64960[/snapback]

Exact, dar asta trebuie invirtit. Si tot combustibilul saracu (cum s-a spus si mai sus).

Ca fapt divers, cine are chef sa incerce: se ia una buca dinam bicicleta, se leaga la el un amarit de bec de 12v, si se incearca a se invirti cu minutza. E o ddiferenta serioasa intre cu becul legat si fara!

eu merg la icneput cu el pe pozitia cu 3 leduri ... apoi las la 2 sau 1..... in schimb vreau sa va intreb altceva... influenteaza cu ceva spatele/rinichii sa mergi cu incalzirea la maxim ? ma rog spatele mai putin.....dar rinichii ??? am fost cu un prieten la constanta si pe autostrada mi'a zis ca parca simtea caldura in rinichi sau in zona lor... si sa las mai incet caldura !:blink:

Apropo de conssum eu am aflat de la un tip informat care cu asta se ocupa la bmw in deutch ca de ex luneta cand o pui sa iti dezabureacsa consuma undeva la 0.02 l pe ora ceea e e nesemnificativ, o talpa in minus... :) Iar apropo de rinichi sa stii ca afecteza (parerea mea) eu am avut probleme: in liceu stateam in ultima banca :blink: pe scaune(era lab. de geogra) cu spatarul pe calorifer,deci tot timpul cu spatele la el,in decurs de 1 an 1 an si ceva la cel mai mic curent sau schimbare de mediu la spatele meu simteam ca ma dor rinichii... cica se obisnuiesc ei prost(asta a fost explicatia medicului) asa ca eu o folosesc pana chiar ma simt ok api incet o inchid .. :) .