Jump to content

ESP

xpander

Recommended Posts

Modul de ESP? Sau vrea ASC? De controlul stabilitatii e vorba?

64922[/snapback]

"Electronic Stability Program" cred ca inseamna ESP. Are ABS. Am vazut si eu pe masini din 94 dar nu stiu exact ce inseamna in termeni tehnici. Din cate am inteles.. ar fi un efect invers al abs-ului ?!

"Electronic Stability Program" cred ca inseamna ESP. Are ABS. Am vazut si eu pe masini din 94 dar nu stiu exact ce inseamna in termeni tehnici. Din cate am inteles.. ar fi un efect invers al abs-ului ?!

64927[/snapback]

EExact, si foloseste aceeasi subansamble, numai trebuie sa fac sapaturi ce mai are in plus in materie de calc si altele

eu am inteles ca sunt si ceva senzori pe coloana de directie.... sau pe caseta undeva..... cred ca pe coloana de directie... sa va zic de ce...

prietena mea are pejo cu esp si i s'a stricat un butonul care controla computerul de bord.... noi sa fim corecti fata de masina... hai la reprezentanta sa vedem ce si cum sa'l schimbam.... ma asteptam ca se schimba doar manetuta aia .... cateva mil max.... ne ducem acolo.. dam talonul cica 16milioane fara tva .. i'am zis aluia ca nu e sanatos... ca s'a stricat un butonas..... un amarat de butonas... a zis ca modelul pe care'l are are cel mai scump model de bloc optic.... din cauza ca are niste senzori ceva care verifica pozitia volanului pt esp sa determine daca directia de deplasare corespunde cu unghiul volanului.....

oricum banuiesc ca implica foarte multe transformari....asta cu controlul acceleratiei mi se pare ca e doar la modelele noi de esp... cele mai vechi doar actioneaza franele.... deci in principiu trebuie ceva sa determine daca directia de deplasare corespunde cu "cat" e intors volanul :blink:

esp-ul e un fel de dsc

asc-ul e o forma super super primara a lui esp .... chestia e ca asc-ul franeaza doar rotile spate daca nu ma insel... in general corectia masinii dupa actionarea ascului se face prin contrabracare.....

va zic o chestie... pejo cu esp... asta iarna ... pe zapada, urcam spre sediul connex de la apaca.... a inceput sa o ia masina in lateral cu totul... esp-ul tinea directia de inaintare..... dar pur si simplu o luam in lateral cu masina... parca aveam roti perpendiculare pe lungimea masinii :blink:) ... pana la urma a tot franat'o esp-u pana in momentul in care s'a oprit complet :)