Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

consum exagerat? e46

kkkristi

Recommended Posts

salut,

e prima data cand apar pe topic, am si eu o mare nedumerire....am un bmw 320 d e46 2001 136 cp de cca 2 ani, pana in ultimele luni nu m-am uitat la consum dar in ultima luna, ma refer de cand a dat gerul a inceput sa haleasca destul de mult, inainte faceam cu un plin cca 800 km in aras..acum 550....

la drum intins ..bucuresti .timisoara consum mediu 6-7 la 100..o calc

am schimbat uleiul, filtrele, am cutatat injectoarele si ciudat am facut un plin si am mers 550 km..e normal

am curatat injectoarele, am pus si testerul pe ea si totul pare ok, ma gandeam ca nu cumva de la frigul de afara sa mareasca consumul..????

tot ce se putea schimba ...s-a schimbat filtre..ulei..motorina numai omv...

salut,

e prima data cand apar pe topic, am si eu o mare nedumerire....am un bmw 320 d e46 2001 136 cp de cca 2 ani, pana in ultimele luni nu m-am uitat la consum dar in ultima luna, ma refer de cand a dat gerul a inceput sa haleasca  destul de mult, inainte faceam cu un plin cca 800 km in aras..acum 550....

la drum intins ..bucuresti .timisoara  consum mediu 6-7 la 100..o calc

am schimbat  uleiul, filtrele, am cutatat injectoarele si ciudat am facut un plin si am mers 550 km..e normal

64998[/snapback]

Si mie imi consuma tot cam atat .. in jur de 10 in oras (Oradea), iar intr-o noapte , Oradea - Timisoara temperatura de +4 grade, am scos consum de 6,8 si media de 105km/h. Eu nu am masina de mult timp, asa ca nu stiu cat consuma pe vreme calda.

merci ,am citit cateva pareri si am vazut ca mai taote consuma asa..dar nu inteleg cum inainte faceam 750 km cu un plin si acum 550...ma refer in oras..

asa la drum lung uneori dupa 500 km mai am jumatate de rezervor..problema e ca imi consuma mult in oras..afara sunt multumit cat de cat..nu haleas povesti cu 4% ..poate la teste la ei la bmw in germania

merci ,am citit cateva  pareri si am vazut ca  mai taote consuma asa..dar nu inteleg cum inainte faceam 750 km cu un plin si acum 550...ma refer in oras..

asa la drum lung uneori  dupa 500 km mai am jumatate de rezervor..problema e ca  imi consuma mult in oras..afara sunt multumit cat de cat..nu haleas povesti cu 4%  ..poate la teste la ei la bmw in germania

65056[/snapback]

Cu ce alimentezi acum iarna?

nu le-am curatat eu..aia de la service au desfacut niste furtune..au pus prelungitoare la ele si le-au bagat intr-o cutie cu nu stiu ce substanta de curatat, a mers masina asa 15 min, apoi pauza 20 min si apoi inca 15 min

la service-ul de pe stefan cel mare DORMAG care repara si bmw-uri

merci ,am citit cateva  pareri si am vazut ca  mai taote consuma asa..dar nu inteleg cum inainte faceam 750 km cu un plin si acum 550...ma refer in oras..

asa la drum lung uneori  dupa 500 km mai am jumatate de rezervor..problema e ca  imi consuma mult in oras..afara sunt multumit cat de cat..nu haleas povesti cu 4%  ..poate la teste la ei la bmw in germania

65056[/snapback]

Am un 320d 2000 si de revelion am fost pana in grecia, am reusit sa fac cu un plin 1050 km pana sa se aprinda becul galben...

Cand l-am adus din germania in noiembrie am scos cam tot atati km intre doua plinuri mers intre 130-150 km/h

In oras nu am calculat niciodata cat consuma fiindca merg destul de rar la peco...

problema mea nu e in afara ca sa si eu fac cu un plin cam 1100 km in germania, ma refeream aici in oras...imi ia cam 10% acum , tinand cont ca s e si iarna...nu stiu ce sa zic..e mult ..e normal..ca putin nu e....

un consum mai mare este normal iarna.datorita multiplilor consumatori electrici.deci ti-au fost curatate injectoarele cu solutie.e mai bine decat cu ultrasunete.eu recomand o solutie care se pune in rezervor.se numeste injection 5.e buna!

• 6 years later...
salut,de curand am achizitionat un 320cd,model e46 fabricatie 2005.masina merge bine,trage spectaculos,dar...consuma de rupe!!!am mai avut si inainte e46 diesel dar consuma maxim 9 in oras.asta imi mananca 16-17l la suta de km in oras.precizez cutie manuala,320cd.pe bord imi arata 7-7,2.ce cauza ar putea fi?am schimbat filtrul de aer...

Si eu cred ca e debitmetru, chiar daca senzorul e bun si nu da eroare pe tester, se poate ca senzorul sa fie bun dar debitmetru cu probleme.

Cel mai bine ar fi sa testezi unu' care stii ca merge.

Un ~10L ar fi normal facut la pompa

Sent from my ĂŻÂŁÂżiPhone 4S using Tapatalk

Edited by Dr.Cipry

Pai da. Ala era 1.8T Inline4 si consuma mult mai putin asa ca am zis ca pentru pastrarea echilibrului sa-ti iei un V8 sa nu schimbi consumul.

Gluma e gluma, legat de ce ai tu acolo doar un service bun te poate ajuta.

Daca vezi ca e vreo groapa de bani, nu mai sta pe ganduri. Daca esti baiat inteligent (si cred ca esti!) fa-i vant!