Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Un E60 530d. Reusesc sau nu?

Alex Dragan

Recommended Posts

Sper sa fie un reper pt cei care vor sa si cumpere pe viitor modelul asta de BMW.

Apelez la voi pentru ca stiu cu siguranta ca sunteti cei mai potriviti sa mi dati un raspuns corect :)

Ce sa mai .. cum mai e cu inmatricularea asta, ca nu mai stiu. Ba nu mai exista taxa, ba s a transformat intr o taxa de mediu, ba e mai ieftina, ba mai scumpa. Ar trebui sa stiu dar nu prea m am mai uitat l televizor in ultima vreme din lipsa de timp liber.

Masina s fie din 2005, 2006, un euro4 si nu stiu ce sa va zic mai mult ..

Poate ma lamuriti si cu impozitul si orice mai e necesar de stiut ca informatii de baza.

Ma scuz d acum daca au mai fost post uri despre cerintele mele si sper ca nu v am plictisit.

Multumesc mult!

Sper sa fie un reper pt cei care vor sa si cumpere pe viitor modelul asta de BMW.

Apelez la voi pentru ca stiu cu siguranta ca sunteti cei mai potriviti sa mi dati un raspuns corect :)

Ce sa mai .. cum mai e cu inmatricularea asta, ca nu mai stiu. Ba nu mai exista taxa, ba s a transformat intr o taxa de mediu, ba e mai ieftina, ba mai scumpa. Ar trebui sa stiu dar nu prea m am mai uitat l televizor in ultima vreme din lipsa de timp liber.

Masina s fie din 2005, 2006, un euro4 si nu stiu ce sa va zic mai mult ..

Poate ma lamuriti si cu impozitul si orice mai e necesar de stiut ca informatii de baza.

Ma scuz d acum daca au mai fost post uri despre cerintele mele si sper ca nu v am plictisit.

Multumesc mult!

Bmw 530 an 2006 cu filtru de particule taxa de mediu a fost 960euro

Da am inteles. Dar e cineva care si a inscris un 530d E60 2005-2006 recent cu filtru sau fara ??

Sper sa nu fiu insistent!

azi tocmai am ridicat talonul si numerele de inmatriculare de la politie

am platit la masina (530d fabr 2005, filtru particule):

1. taxa de mediu= 2992 ron

2. asigurare= 480 ron (1 an)

3. taxele inmatriculare+taxa talon = 52ron + 30siceva ron + taxa placute inmatriculare 85ron

4. a trebuit sa platesc la taxe si impozite toate datoriile :)

5. a mai costat R.A.R.-ul vreo 300 ron (sau mai putin)

cam atat

si eu sunt interesatde un E60 525 sau 530,diesel,dar inca nu is decis.Cu taxa m-am lamurit.Impozitu am inteles ca ar fi 1600RON,daca as sti sigur de la un proprietar,ar fi mai bine.Mersi

Impozitul este 900 ron pe an la motor de 3000cm , 1600 ron este la motor de 3500cm, si 500 ron la motor de 2500cm

Taxa de mediu la E60 530d din 2005 cu filtru de particule(reducere25%) este aproape 3000 ron cu tot cu reducere (cum a spus si @ionchi cam 2992 ron) si nu din auzite, atat am platit si eu

aceste preturi sunt in BUCURESTI mai precis la Administratia financiara sector 5

dar eu zic sa ai in vedere si costurile de intretinere dupa achizitie care la modelul asta nu sunt deloc de neglijat, mai ales cand alegi o masina lainceputul pretului(pragul de jos)

Edited by baronu25

Eu vroiam un 525D din 2006 dar uitandu-ma la un 530D am observat ca incepand cu 2005 motorul a primit un "facelift" adica i-au crescut puterea la 231cp si au optimizat consumul (cel putin pe hartie are un consum mai mic decat 525-ul de 177cp care s-a vandut pana in 2007). Oare e chiar asa ? :) Are cineva motorizarea asta de 231cp ?

Ma bucur mult ca imi raspundeti si cred ca e o modalitate f buna sa aflam ce taxe avem de platit concret cand ne vom lua masina asta. Eu sincer ma gandeam la inceput la un 520d insa cu timpul am observat ca nu prea sunt multe si ca i sta cel mai bine cu un motor de 30d din toate punctele de vedere.

Aflasem de sume imense pt inmatricularea motorului de 3000 de la diversi si m am ambitionat sa aflu eu singur si concret de la voi.

Ce sa mai ... 3000 RON inmatricularea, impozitul 900 RON, cam 500 RON RCA-ul obligatoriu, 300 RON RAR-ul plus 100 RON numere, talon cum spunea si ionchi.

Pana la urma trebuie sa ai 5000 RON numai sa poti sa mergi cu masina asta dupa ce o aduci de afara. Cine stie poate mai scade si taxa asta sa speram.

Sa nu ma mai gandesc la faptul ca fara CASCO nu ma gandesc sa merg cu ea, asta mai costa aproape 6000 RON/an.

Pana acum cam asta e, mai astept pareri de la voi si completari.

BTW, legat de taxa. Mi se pare mie sau am fost trasi in piept la modul cel mai discret cu putinta? Cand a aparut scandalul cu taxa de prima inmatriculare, cauza a fost taxarea masinilor second. Ieri, tariceanu a anulat taxa pentru masinile noi, dar a pastrat-o pe cea pentru masinile second...Asta inseamna ca suntem in aceiasi situatie in care eram la prima introducere a taxei de poluare, asta in ciuda faptului ca UE a interzis clar romaniei taxarea exclusiva a masinilor second din import!

Ma bucur mult ca imi raspundeti si cred ca e o modalitate f buna sa aflam ce taxe avem de platit concret cand ne vom lua masina asta. Eu sincer ma gandeam la inceput la un 520d insa cu timpul am observat ca nu prea sunt multe si ca i sta cel mai bine cu un motor de 30d din toate punctele de vedere.

Aflasem de sume imense pt inmatricularea motorului de 3000 de la diversi si m am ambitionat sa aflu eu singur si concret de la voi.

Ce sa mai ... 3000 RON inmatricularea, impozitul 900 RON, cam 500 RON RCA-ul obligatoriu, 300 RON RAR-ul plus 100 RON numere, talon cum spunea si ionchi.

Pana la urma trebuie sa ai 5000 RON numai sa poti sa mergi cu masina asta dupa ce o aduci de afara. Cine stie poate mai scade si taxa asta sa speram.

Sa nu ma mai gandesc la faptul ca fara CASCO nu ma gandesc sa merg cu ea, asta mai costa aproape 6000 RON/an.

Pana acum cam asta e, mai astept pareri de la voi si completari.

casco la a mea cea de mai sus este 1975euro/an cu o reducere de 10%daca este platita integral, la o valoare de 28.000 euro(atat considera ei valoarea la ora actuala a masinii)

asta cu cateva franshize:-15%dauna totala si furt total, fara franshiza la eveniment, si polita include si vandalism.

ca o precizare inainte era undeva in jur de 3300 de euro taxa de prima inmatriculare adica de3,6 ori mai mult decat este acum taxa de poluare.

Iti dai seama ca sunt f multe interese la mijloc si jocurile politice se schimba de la o zi la alta.

Nu avem decat sa ne dam dupa ei ..

Dar pe langa CASCO, iti asigura cei de la reprezentanta de unde cumperi masina o mica garantie la vreo piesa de pe masina ? S poti sta linistit macar putin timp la inceput .. o asigurare ca nu ti se va strica in prima saptamana nu stiu ce piesa de 10 miliarde de euro :) ?

Cred ca intereseaza p multi si chestia asta ...

Eu vreau sa mi iau E60 530d Euro 4 ...2005-2006 ... cum taxa era aproape 900 euro acum o sa fie aproape 3000 :) sau asta inteleg eu din ce vb astia cu triplarea taxei .. ce sa zic ! o chestie nasoala rau de tot, m a speriat ce mai ...

Mi e necaz rau sa dau atatia bani pt inmatriculare .. nu merita .. ajungem la sume fabuloase cu inscrisuri, rar uri, numere, consumabile ..

Sunt nerabdator sa aflu cat o sa fie taxa pt masina asta kre e o masina super ...

Chair sa ne impiedice s ne luam :) ??