Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

prezon stricat

Recommended Posts

Mergi la un strungar. Iti reface filetul cu un tarod. Am patit si eu asa. Am schimbat niste jante, si prezonale de la jantele originale erau prea scurte, si pana s-au prins tipii de la vulcanizare de ce nu se tine roata, m-am ales cu doua gauri stricate. Am luat alt set de prezoane si am refacut filetul la un strungar.

La un diametru mai mare, sa inteleg.

nu neaparat.calitatea materialului butucului e net superioara calitatii mat. prezon, acesta cedeaza d obicei , filetul din butuc doar trb corectat.

sincer stau cu un tarod universal mereu in masina pt ca daca tot dai la vulcanizare o roata jos e normal si sa cureti de depuneri ambele filete.

La un diametru mai mare, sa inteleg.

Hai ma Bobo, fii serios. Pai are taroduri de mai multe marimi. Pentru ce sa iti faca cu o marime mai mare? Iti reface actualul filet, nu iti face altul. Din cate am vazut eu are si taroduri de aceasi marime, dar de pas diferit, nu e o chestie asa simpla, baga tarodul si gata.

Mai tragic la mine a fost ca a trebuit sa caut 20 de prezoane mai lungi, care sa fie si pe acelas pas si sa aibe si acelasi cap. Second hand nici o sansa, am luat noi, parca 50 de mii bucata. La BMW nu sunt probleme cu lungimea prezoanelor, dar la Alfa, nu stiu din ce motiv, jantele de 156 cu jantele de 166 nu se pupa, nici la miez nu potriveau, a fost nevoie de inele de centrare.

Nu ma pricep la strungarie, d-asta am intrebat. Mi se parea oarecum normal sa trebuiasca sa "taie" din material ca sa iasa un filet rezistent.

Oricum, am mai zis-o: eu unul as schimba butucul. Nu m-as juca cu un element critic, mai ales la o masina care merge regulat cu viteze de 150-200 km/h.

Nu ma pricep la strungarie, d-asta am intrebat. Mi se parea oarecum normal sa trebuiasca sa "taie" din material ca sa iasa un filet rezistent.

Oricum, am mai zis-o: eu unul as schimba butucul. Nu m-as juca cu un element critic, mai ales la o masina care merge regulat cu viteze de 150-200 km/h.

Exagerezi mult Bobo, sa fim seriosi.

Mergi la un strungar. Iti reface filetul cu un tarod. Am patit si eu asa. Am schimbat niste jante, si prezonale de la jantele originale erau prea scurte, si pana s-au prins tipii de la vulcanizare de ce nu se tine roata, m-am ales cu doua gauri stricate. Am luat alt set de prezoane si am refacut filetul la un strungar.

Salut

merci de ajutor dar nu stiu unde este service-ul asta de care zici tu.

astept o adresa

multumesc frumos ciupanezule