Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

E tare directia

Bogdan Chis

Recommended Posts

Dimineata de cand e frig e destul de tare directia.E ca si cum nu as avea servodirectie.Care sa fie cauza?Am verificat furtunele de servo sunt ok,nivelul la lichid iar este ok,scurgeri nu apar(am strans toate colierele de la furtune).

Fenomenul se manifesta cam 15-20 de minute pana se incalzeste bine masina.Dupa care pot sa rotesc volanul cu doua degete.

Eu inclin sa cred ca e uleiul de servo.E foarte vascos cand e rece.Ce parere aveti?.Ce ulei se baga la servo?Sa nu fac prostii ca si cu cel de motor.:)

Si eu l-as schimba....astept modalitatea de scoatere a celui vechi si eventual de punere a celui nou...presupun ca are totusi o procedura ceva, nu se pune doar uleiul in vasul de expansiune si atat..... :) sau doar asta?

Cum cred eu....se desface cureaua, se slabeste furtunul de presiune de dupa pompa de servo , se scoate capacul de la vasul de expansiune, se lasa sa se scurga uleiul vechi intr-un recipient, apoi se invarte cu mana pompa de servo pana nu mai iese nimic, se strange la loc, se umple vasul de expansiune, se invarte cu mana, se completeaza, iar se invarte....pana se ajunge la cantitatea scrisa in hartii....apoi se pune cureaua, se da o cheie, se fac cateva manevre pe loc, se observa nivelul uleiului in vasul de expansiune, se observa eventuale scapari pe unde ati umblat....si nu uitati de uleiul vechi sa-l predati la centrele de colectare :)

Edited by iulian518i

...eu am cumparat mai demult o caseta de direcÞie nouã, sau poate sã fi fost recondiÞionatã ºi nu am realizat...cert e cã nu am pus un ulei de servo uitandu-mã Într-un catalog sã vãd ce e recomandat de BMW ºi nu peste mult timp a Început sã-mi piardã lichid pe la semeringurile de la casetã....poate e Întâmplare, poate ca nu....de ce corodeazã sau nu corodeazã, nu-Þi pot spune, pentru cã nu ºtiu....un chimis poate ar putea :)

Sa nu fi avut semeringurile putrezite de la cat a asteptat un cumparator :)

Eu am pati-tio cu masina mea la fel...la 300km de cand am luat-o, mi-a crapat un furtun la servodirectie (mentionez ca masina statuse cam 2 ani inainte de a lua-o eu cu cutia de viteze defecta...)

Edited by iulian518i