Jump to content

Modificare 316 in 318 is

Lir

Recommended Posts

De ceva timp mia-m cumparat un e36 cu motor de 1.6. La RAR mi-au trecut motor fara serie deoarece era corodata. Ce vreau sa fac e sa schimb motorul cu unul de 1.8 is. Cea mai mare problema pe care o am si care imi va da mari batai de cap e instalatia electrica. Daca a mai facut cineva schimbarea si ea trebuie schimbata sau se potriveste? Astept si alte pareri legate de ceea ce vreau sa fac.

De ceva timp mia-m cumparat un e36 cu motor de 1.6. La RAR mi-au trecut motor fara serie deoarece era corodata. Ce vreau sa fac e sa schimb motorul cu unul de 1.8 is. Cea mai mare problema pe care o am si care imi va da mari batai de cap e instalatia electrica. Daca a mai facut cineva schimbarea si ea trebuie schimbata sau se potriveste? Astept si alte pareri legate de ceea ce vreau sa fac.

mai bine o vinzi si ti cumperi alta...parerea mea :)

problema e ca nu vreau coupe sau compact deaorece pe modelele astea s-a pus motorul asta.Pe sedan cred ca am vazut doar cateva cu 1.8 is.Mare bataie de cap nu trebuie sa fie deoarece nu e un model nou in consecinta mult mai simplu. Vroiam sa vad daca cineva a mai facut modificarea asta

radue36 si-a pus motor de 2.5 benzina ( de pe un E34 ) pe 318is... si l-a costat in jur de 1200 euro parca...

piesele schimbate au fost: motorul cu instalarie + calculator, cutie, cardan, timonerie , esapament, bara de torsiune, baia de ulei, sorbul de la pompa de ulei, suporti de motor, galeriile de evacuare, pompa de servo, gatul de cauciuc dintre debitmetru si clapeta ,filtrul de aer...

daca ai tot motor de pisica (318is in cazul tau), o sa fie ceva mai simplu, mai usor...

Nu vreau sa iau un motor separat si toate celelate. M-am gandit sa fac atcumva. Pe la 1500 imi iau o masina completa mai lovita tablaria, nu ma derajeaza deoarece scrie remat pe caroserie,ma intereseaza strict partea mecanica. Pt a se potrivii cat mai multe piese masina o voi luat sa fie din acelas an ca si actuala. Ma intereseaza sa aiba citi mai puti km. Nu imi fac probleme deoarece ce e de schimbat dupa parerea mea e motor+cutie, instalatie electrica(in cel mai rau caz), cardanul si diferentialul cred ca se potrivesc daca nu si alea ca nu e mult de lucru, suspensia nu o modific deoarece lua viitoare primeste una sport, la frane mai am putin de lucru deoarece vreau si discuri fata ventilate(momentan sunt simple) si discuri spate (momentan tamburi). Cred ca la capitolul piese cam atat am nevoie. Proiectul v-a incepe la primavara din cauza iernii, in consecinta am toata iarna timp sa caut masina ,,donatoare". Ma mai gandes la un autoblocant sa vedem cu se incadreaza in buget. Sincer nu e ceva exagerat de greu deoarece e36 e o masina destul de simpla. Cea mai mare grija o am in privinta instalatiei electrice(mai am o experienta in spate) deoarece e un lucru migalos si de durata. Am mai facut o transformare din 1.8 in 2.5 idem cu o masina pt ,,piese" si a trebuit schimbata instalatia, operatiunea durand 1 saptamana. Pana la primavara am timp sa ma aprovizionez cu rabdare :)

O sa pun poze si date despre fiecare etapa prin care v-a trece masina. :)

si pe mine m-ar tenta miscarea asta... as cauta un 318is din anglia (si cu AC), si as schimba motor+ electronica, cutie + cardan, grup, as pune discuti pe spate...

dar nu inca... cam peste un an...

si poate ma mai tii la curent cu ce faci :)