Jump to content

Sfaturi achizitie

Bogdan Chis

Recommended Posts

Va salut.

Vreau sa-mi cumpar un 730i e38 intre 94-95 preferabil din Germania.Daca va rog pute-ti sa-mi da-ti ceva sfaturi legate de modelul asta.Ma refer la fiabilitate,intretinere ,consum,norme de poluare ,ce cutie de viteze sa caut automata sau manuala(eu as prefera automata dar din cate imi dau seama sunt cu ceva probleme) si mai ales problema cu NIKASIL-ul.

Pls HELP!!!!

Va multumesc anticipat.

Subscriu. Evita M60-ul.

Cat despre cutii, am doi amici cu e38, unul automata unul manuala, dar nici unul n-a avut nici o problema. Unul din ei si-a crapat motorul (de idiot ce e) si a gasit unul cu cutie cu tot la 400E.

Marea problema e taxa. Daca iti iese euro1, probabilitate destul de mare la 94, taxa e 3000E. La euro2 e jumate. Orienteaza-te bine

Bafta

Da vreau e38.Si vreau asa vechi tocmai datorita pretului mic din Germania.Cu 3000-3500 de Euro am vazut masini care aratau foarte bine(incredibil de bine).Si daca sunt euro2 asa cum se lauda unii proprietari care au asa ceva deja inmatriculat ar insemna o taxa in jur de 1200 de euro.Cu drum si toate alea ar fi un pret bun pt o masina de genul asta.E ceea ce mi-am dorit din totdeauna.Din cate am inteles la majoritatea s-a schimbat blocul motor NIKASIL pentru ca au fost rechemate in service cand s-a descoperit problema.As putea sa mai astept un an si sa ma gandesc la un 730d dar la km care ii fac eu am vazut ca nu e rentabil sa ai disel.Ce economisesti la combustibil bagi in motor fiind foarte sensibil mai ales la cele vechi.Iarasi 725tds nu se pune problema pt ca e mult submotorizata pt greutatea ei.Si deja stiu hibele motorului m51(been there done that :) ).Plus ca din aceeasi cauza am inteles ca au un consum astronomic pt performantele lor.

E32 e un model frumos dar cam depasit moral.Singurul pe care as da banii e eventual un 750i(am ocazia sa admir unul la fiecare intrunire)dar impozitul mi se pare enorm.In doi ani platesti lejer masina din banii de impozit.

la e38 730i.. sa nu te astepti la consum moderat....iti ia 18% lejer in orasul cluj napoca, referitor la motor :), am inteles ca e o limita de km in care se evidentia problema la motor, si daca e trecuta bariera respectiva motorul nu are nimic... sansele ca un e38 din 94.. sau aiba sub 150.000 km.. sunt foarte foarte mici, deci ma gandesc ca daca masina merge.. riscul e mic sa ai probleme cu motorul.

Nu poti lua seria 7 manual... seria 7 automat iei cutie automata..

Pe 730i s-a pus si manuala.Normal ca mi-ar place sa fie automata numai ca e o cutie a carei ulei trebuie schimbat si multi uita...De exemplu este una in Brasov inmatriculata dar cu cutia gata(cred ca sunt duse discurile) la 3750 euro si cred ca ar mai lasa din pret numa sa se scape de ea.

• 2 months later...

Daca vrei benzinar doar 728i, 740i V8, sau 750i v12.

728 o sa iti consume cat 740 daca vrei sa nu rada de tine pe sosea cei cu 1.9 tdi cu masini vag sau etc.

Daca vrei diesel este 725tds daca vrei ieftin , dar sa fie cu pompa injectie BOSCH ( NU DELPHI !) ,sau 730D dar e scump.

740 D sunt f rare si scumpicele ,pe mine m-ar incanta unul dar nu stiu nimic despre fiabilitatea lui v8 Biturbo diesel acesta si nu imi permit sa fiu beta-tester pe buzunarul meu.

Referitor la impozite cauta o solutie sa il eviti daca vrei motor mare.

• 2 weeks later...