Jump to content

MASINA RETINUTA DE POLITIE

izy

Recommended Posts

Ma am si eu un bmw 318 i cu numere de italia , am brieful mic , brieful mare .. asigurare pana in iunie 2006 , procura legalizata (care imi ofera dreptul sa circul sau sa o vand) , rovineta. Masina a fost intrata in tara in August 2005 si nu a fost platita nici o taxa vamala , eu am cumparat masina din Timisoara de la un baiat.. si de atunci tot circul , am mai avut spatele botit .. am fost la RUTIERA LA TAMPONARI dar cu recomandare ... nu a fost problema mia dat DOVADA pt reparatii .. acuma doar am indoit masca fatza si am fost iar la tamponari sa imi dea dovada sa o repar ... cand vobresc acolo surpriza ... a vrut politaiul sa vada masina , am adus masina dupa care a inceput cu tot felu de chesii .. ca masina a fost adusa botita .. iam aratat procura ca nu e de 1 zi doua ... dupa aia mia retinut masina (azi) , ma pus sa o parchez in spate la politie + ca mia retinut toate actele incluziv permisul ca vrea sa o verificce la vama .. si ma intrebat prin ce vama a intrat .. normal ca nu am stiut ce sai spun. Acum eu am vorbit cu un coleg de a lui de acolo a spus ca imi da un raspuns abia maine de ce poate sa faca. Ce credeti ca ar trebui sa fac ? Ce credeti ca pot sa patesc , ca masina a trecut de perioada de 3 luni care avea voi sa circule (mentionez ca eu pot sa precizez ca nu am circulat , doar am facut o manevra in parcare) .Stie careva ce spune legea in chestiunea asta?... Multumesc anticipat

pai daca a trecut perioada pe care aveai autorizatia de circulatie trebuia sa nu mai circului DELOC.

...bine tu ai lovit masina la o manevra in parcare..dar...pana la politie cum te-ai dus?normal trebuia sa o duci tractata sau pe platforma ,daca nu mai avea drept de circulatie...

in cazul tau poate fi interpretata ca si conducere de auto neinmatriculat..deci un pic penal...

parerea mea..

pai daca a trecut perioada pe care aveai autorizatia de circulatie trebuia sa nu mai circului DELOC.

...bine tu ai lovit masina la o manevra in parcare..dar...pana la politie cum te-ai dus?normal trebuia sa o duci tractata sau pe platforma ,daca nu mai avea drept de circulatie...

in cazul tau poate fi interpretata ca si conducere de auto neinmatriculat..deci un pic penal...

parerea mea..

65579[/snapback]

Cred ca vrea sa spuna ca nu a iesit cu ea din tara in cele 3 luni. Asa am impresia ca este, o data la 3 luni esti obligat sa iesi cu ea din tara.

Iata ce zice legea:

"ART. 31

(1) Persoana care detine autovehicule sau remorci inmatriculate in alte state si are sau isi stabileste domiciliul ori resedinta in Romania este obligata sa le inmatriculeze in termen de 90 de zile de la data intrarii in tara a acestora sau de la data stabilirii domiciliului ori resedintei

proprietarului in Romania.

(2) Orice vehicul inmatriculat in strainatate care nu este in proprietatea unei persoane cu domiciliul, resedinta sau sediul in Romania, dar se afla in folosinta cu orice titlu a unei astfel de persoane, poate circula in Romania o singura perioada de maximum 120 de zile de la intrarea in tara.

(3) In cazul nerespectarii dispozitiilor de la alin. (1) si (2), dupa expirarea termenelor, pe langa sanctiunea contraventionala, politia va retine certificatul si placutele cu numerele de inmatriculare straine, care vor fi remise autoritatilor emitente."

Plus ca vama trebuie platita in termen de 30 de zile,chiar de n-o inscrii(parca).

Multumesc pentru legi , deci ce ar trebui eu sa fac ? ce as putea sa patesc ? ce vor face ei in continuare? imi vor retine placutele si actele si imi dau masina inapoi?

65598[/snapback]

politia romana nu are nici un drept sa-ti retina masina :) decat daca se dovedeste a fi furata!!! Asta inseamna sa fie data in urmarire prin interpol.

In cel mai rau caz posibil se ia de permisul tau si de faptul ca nu ai iesit la 3 luni cu ea din tzara, eventual platesti o amenda dar ATAT! Masina nu e sub juristictie romaneasca, este un bun aflat in proprietatea unui cetatean strain. Eu spun sa te duci cu tupeu acolo si sa le faci scandal (eventual cu un avocat dupa tine).

BIP...... de jegosi, ce boala am pe totzi atarnatorii astia. Cum sa duci masina inapoi in tara de origine daca iti iau actele si placutele ? :blink:

Bafta!

Edited by wlf

nu stiu sigur dar nu cred ca avea dreptul sa'ti retina permisul... pt ca tu nu aveai nimic in neregula cu permisul..

Apoi, ma gandesc eu... scrie in lege.... politia va retine placutele de inmatriculare si certificatul de inmatriculare nu masina.... nu scrie mai nicaieri de retinut masina....

Faza cu vama nu e o problema .. cel putin am auzit un caz cum ca... in cazul in care nu platesti vama .. chiar dupa n luni au ei grija sa'ti trimita impunerea de impozit + TVA aferenta masinii... poate nu-ti vine tie dar vine cuiva - celui ce a bagat'o in tara. Deci cum ziceam masina aia nu o sa ramana nevamuita veci - poate doar daca e introdusa de cetatean strain si "vanduta" aici !

Cred ca singura ta problema ar fi cu plata vamii. Retragerea numerelor - ceea ce nu pare tare bine...

E bine de intrebat un avocat cu experienta necesara in domeniu... ma rog daca te pui pe cautat si tu aflii raspunsul..... hai ca o sa intreb maine o colega care are vreo 3 ani de experienta si o sa ma uit si eu acum ..

Hmmmm...... tocmai am vb cu cineva..... nu prea e de bine ce vreau sa'ti zic.. dar totusi intreaba un avocat cu experienta in domeniu :

Masina care nu e scoasa 3 luni din tara se considera neanmatriculata in romania. Daca depasesti acest termen indiferent din ce motive, singura posibilitate de a "reabilita" masina e sa o scoti pe platforma din tara si sa o bagi din nou pe roti sau cum vrei tu. Concluzia, masina stata in tara peste 3 luni este considerata neanmatriculata. Retinerea talonului si a numerelor este doar o urmare care atrage dupa sine un intreg sistem de actiuni....

HINT: Cauta prieteni la vama... fugi repedeeeeeee repedeeeeeeee pana acolo si sa'ti puna niste stampile pe pasaport un vames binevoitor pentru date anterioare !!!! Parerea mea ca e singura ta scapare .... dar nu o stii de la mine..... :blink: .....

Edited by oSerX

Ca tot am gasit altceva in lege..... acum o sa te sperii tare de tot .....

sorry ....Masina bla bla ..... poate circula in Romania o singura perioada de maximum 120 de zile de la intrarea in tara.. Ceea ce in interpretarea mea inseamna ca pe o una si aceeasi imputernicire tu poti circula cu aceea masina O SINGURA PERIOADA DE max 4 luni. Deci la 3 luni trebuie sa iesi din tara cu ea pt viza..... si mai ai o perioada de gratie in care te gandesti ce faci cu masina... o inmatriculezi sau o dai sau ..... fentezi legea.....faci alta imputernicire....

Sorry sa'ti dau asa veste....acum depinde de organul care citeste si interpreteaza legea si cum ti'o aplica.... eu zic... go talk face to face cu politaiu si explica'i ca nu mai faci si ma'sa ca ai fost dus in eroare si ca renunti la masina nu stiu....

Edited by oSerX

as putea sa intreb pe cineva avizat dar la ora asta sigur doarme... dar sincer iti zic du'te talk to the policeman ...... ia'l deoparte si pupa'l in fund :blink:..... sau o scapare o vad eu ... aranjezi cu unu cu platforma .. ii zici ca ai adus masina pe platforma .. ca o tineai in fata blocului si te'a lovit x sau ma rog ..... ai gasit'o lovita.....

deci tu te aflii in cazul art 31, al 2. : ca esti in posesia bunului dar nu iti apartine tie... nu stiu ce sa zic cu 120 de zile astea ......nu stiu exact cum sa interpretez...

tu ca posesor al masinii poti circula cu ea in tara 120 de zile o singura data ???? asta dupa mine ar insemna ca dupa cele 120 de zile, cumva iti trebuie alta procura... sau ,

120 de zile astea "se reseteaza" cand iesi cu ea din tara.... ???

Dupa mine prima varianta.... mai dati'va si voi cu parerea pls !

Edited by oSerX

Art. 15 din OUG 195/2002, zice ca:

Art. 15. - (1) Persoanele care domiciliaza sau isi stabilesc domiciliul ori resedinta in Romania si detin autovehicule ori remorci inmatriculate in alte state sunt obligate ca in termen de 90 de zile sa le inmatriculeze in circulatie in Romania.

(2) Termenul prevazut la alin. (1) se calculeaza:

a) de la data intrarii in tara a autovehiculului ori remorcii pentru persoanele care domiciliaza sau care au resedinta in Romania;

:) de la data stabilirii domiciliului ori resedintei, pentru persoanele care isi stabilesc domiciliul ori resedinta in Rornania.

(3) Pentru cetatenii straini ai statelor cu care Romania a incheiat intelegeri bilaterale termenul prevazut la alin. (1) se poate prelungi in conditiile stabilite in aceste intelegeri. (avand in vedere legatura noastra stransa cu Italia nu cred ca nu exista intelegeri pe tema asta)

In alta ordine de idei masina nu reprezinta nici un litigiu (national sau international) si deci NU POATE FI RETINUTA SAU CONFISCATA.

Sa ne tii la curent cu mersul lucrurilor :blink:

Edited by xpander

da ar fi o chestie pentru vicii de procedura .... apoi nu trebuia sa'ti retina permisul.... vorba lui xpander try with a good lawyer.. si un lawyer sa se bage in asa ceva... parerea mea ca trebuie sa vb cu cineva avizat....

apoi .... @xpander - nu are nici o treaba al. 3 pt ca el nu e cetatean strain...

da ar fi o chestie pentru vicii de procedura .... apoi nu trebuia sa'ti retina permisul.... vorba lui xpander try with a good lawyer.. si un lawyer sa se bage in asa ceva... parerea mea ca trebuie sa vb cu cineva avizat....

apoi .... @xpander - nu are nici o treaba al. 3 pt ca el nu e cetatean strain...

65664[/snapback]

nu e cetatean strain dar masina este proprietatea unui cetatean strain care l-a ales prin procura ca si reprezentant in fata legii in ceea ce priveste masina lui. care e proprietatea cetateanului italian.

Ce am scris mai sus se gaseste la:

http://codulrutier.paginialbastre.ro/index...itlu=2&STitlu=2

Contraventiile ( http://codulrutier.paginialbastre.ro/index.php?Titlu=6 )

Art. 77. - (1) Punerea ĂŽn circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori remorci neĂŽnmatriculate sau a unui tramvai :blink: neĂŽnregistrat se pedepseste cu ĂŽnchisoare de la 1 la 3 ani.

Nu specifica UNDE sa fie inmatriculat deci se ocoleste pt ca ESTE inmatriculat in Italia

Asa ca in cel mai rau caz face el inchisoare daca se dovedeste ca masina are numere false si nu este inmatriculata in Italia

Sa-i BIP BIP pe toti jepcarii si jegosii care nu stiu sa scrie dar se simt ei puternici ca stai la CENZURAT SI AVERTISMENT lor. Yzy dupa ce rezolvi cu masina da-ti cu spray d'ala anti-foto pe numar si nu mai opresti la nici un gabor. Alerga-i pe imbecili sa vada si ei cum e.

Edited by Dan98

Legea e cam la fel sau pe aproape cu cele 90 de zile in Germania nu mai ai asigurare dupa acceste 90 de zile ca nici o asigurare europeana nu te lasa intr-o tara straina mai mult de 90 de zile dupa aceasta perioada asigurarea nu mai e valabila si masina e cum nu ai avea nici numere si pe asta sta inchisoare in Germania in cel mai rau caz sa nu vorbesc de permis care se cam duce dar aste sunt legi in UE si nu in Ro asa ca eu as consulta un atvocat in domeniu.

Uite cum e treaba , politaiul nu mia facut nici un proces verbal ,nam dat nici o declaratie nimic pe baza care eu am lasat masina la el , am vb cu el prin pile .. el a spus ca nu mai are ce sa faca deoarece a dat datele la vama pentru verificare , si a zis ca azi ar fi trebuit sa dea raspunsu .. acuma cica aia de la vama nau dat nici un raspuns .. un mare balamuc. Acuma mia spus sa ma duc la el sami faca declaratia (procesul verbal .. nam inteles eu bine) pentru cum mia retinut el masina , deci daca el mia retinu masina fara sami faca de la inceput .. e un abuse ceva , si mau sfatuit altii sa iau un avocat si sa fac panarama acolo .. si sa nu semnez nici un proces verbal pentru ca el nu avea voi sa imi ia masina mai ales fara sami dea nici o hartie nimic , voi ce parere aveti?

Restu ce am inteles eu .. daca masina nu e radiata in italia ci doar am eu mai mult de 4 luni de cand o tin in romania nu are voie sami ia nici numerele nimci nimic pentru ca nu au cum sa demostreze ca eu am circulat cu ea , eu spun ca am aduso remorcata , martori se fac ... deci prin urmare nu cred ca e vreo problema.