Jump to content

Vreau sa schimb motorul

Magic Johnny

Recommended Posts

fratilor nu mai panicati baiatul

cand cumperi un motor acesta trebuie sa fie complet( motor ,instalatie, calculator, electromotor, alternator, pompa servo, vasc, suporti motor, filtru aer)

pe langa el iti mai trebuie cutie, cardan, timonerie, esapament

daca vrei sa pui 6 pistoane mai iti trebuie si bara stabilizatoare

alte modificari nu trebuiesc facute gen baterie mutata ,caseta de directie ,suspensie, etc

Eu nu i-am zis ca trebuie mutata bateria, am zis ca la 320 la mine NU am loc de baterie sub capota, in timp ce la 316 e jumate gol...e loc.

Un lucru pe care nu il stiu, este daca se potriveste radiatorul de 316 la motor de 2000.

si Cardan,timoneria,grupul,si esapamentul, mai face cat face un motor , cel putin...

Sunt niste chestii care implica un anume nivel de cunostinta, bani, atentie.

fratilor nu mai panicati baiatul

cand cumperi un motor acesta trebuie sa fie complet( motor ,instalatie, calculator, electromotor, alternator, pompa servo, vasc, suporti motor, filtru aer)

pe langa el iti mai trebuie cutie, cardan, timonerie, esapament

daca vrei sa pui 6 pistoane mai iti trebuie si bara stabilizatoare

alte modificari nu trebuiesc facute gen baterie mutata ,caseta de directie ,suspensie, etc

Eu nu i-am zis ca trebuie mutata bateria, am zis ca la 320 la mine NU am loc de baterie sub capota, in timp ce la 316 e jumate gol...e loc.

Un lucru pe care nu il stiu, este daca se potriveste radiatorul de 316 la motor de 2000.

si Cardan,timoneria,grupul,si esapamentul, mai face cat face un motor , cel putin...

Sunt niste chestii care implica un anume nivel de cunostinta, bani, atentie.

la mine a ramas bateria in fata si restul de piese o sa ridice investitia la 1000 euro

• 2 weeks later...
...daca vrei sa pui 6 pistoane mai iti trebuie si bara stabilizatoare...

Te refereai ca trebuie sa o schimbe pe cea veche, sau te refereai ca trebuie sa cumpere o bara de rigidizare, motorul in 6 cilindri fiind mai greu decat unul in 4 cilindri.

Bara stabilizatoare nu este aceeasi cu bara de rigidizare, dar multa lume le confunda.

Bine ca mi-am inscris si eu masina ca nu mai puteam sa schimb motoru :) E cam naspa treaba asta cu motoru. Nu stiu sigur daca se merita :) Stiti daca tre sa platesc o alta taxa de mediu daca schimb motoru? ms ms

Nu mai platesti nici o taxa din cate stiu eu. Doar omologarea, care nu e f mult.

varul meu a luat un 2.5 pt urs si i-au dat aia garantie "pe viata" la el :). destul de comic. dupa 1-2 ani dupa ce i-ai de i-au sarit pistoanele si tot ce are prin el si ti se strica cum sa te mai duci la ala si sa-i zici "pai na..mi s-a stricat si garatia e pe viata".

:)) Pe viata. Poate pe viata motorului. Sa dus viata motorului sa dus si garantia :) Sa treaca sarbatorile si ma apuc sa imi caut motor, discuri si placute sunt noi, Pompa de frana e noua, suspensiile sunt noi nu cred ca tre sa le schimb. O sa va intreb de un mecanic bun cand o sa-mi iau motorul . Eu unu nu cunosc nici unul. Numai panarame de mecanici si electricieni. Numai experiente neplacute am avut. Asta e. Probleme cu motoru asta nu am deloc. Singura chestie care ma enerveaza e ca consuma mult. 15. 13 daca nu bag picioru. Schimb la 3000. Poate sa consume asa si ca are set nou? Edited by Magic Johnny

• 2 weeks later...
Singura chestie care ma enerveaza e ca consuma mult. 15. 13 daca nu bag picioru. Schimb la 3000. Poate sa consume asa si ca are set nou?

E iarnă.

Vrei sa zici ca daca e iarna ii consuma mai mult ? am mai auzit asta insa mi se pare ilogic pentru ca iarna e aerul mai rece si mai dens, si teoretic ar trebui sa aiba o ardere mai buna, deci implicit o eficienta mai mare si un consum mai MIC !

iar daca vrei sa faci o alegere buna alege IS-ul ... e un motor foarte bine conceput si trainic, iti spun din proprie experienta (si tehnica si de condus) , e un motor care daca nu te mananca sub talpa si nu ti-e cald sa dai drumu la AC poti scoate consumuri de 6 - 6.3 - 6.5 %

Edited by cobrelu

Vrei sa zici ca daca e iarna ii consuma mai mult ? am mai auzit asta insa mi se pare ilogic pentru ca iarna e aerul mai rece si mai dens, si teoretic ar trebui sa aiba o ardere mai buna, deci implicit o eficienta mai mare si un consum mai MIC !

Conform logicii tale, amestecul combustibil nu are nevoie decât de aer În plus ca sã meargã motorul mai bine?