Jump to content

Sfat achizitie e39

Bogdan Chis

Recommended Posts

Va salut pe toti.

Am gasit un e39 din10/98 inmatriculat la un pret foarte convenabil.Acum problema ar fi ca masina asta are cam 500.000 km si motorul mananca cam juma de litu de ulei la 2000 de km si e departe de a trage cum tragea odata(am condus masina si cu un an in urma si am fost in ea cum mult timp inainte,o stiu de noua si e la firma unui prieten).Dupa parerea voastra se poate segmenta motorulcu rezultate pozitive sau ar trebui sa ma gandesc sa-l schimb.

Daca se poate segmenta e destul sa schimb doar segmentii (r1 sau r2) sau ar trebui sa schimb setul motor?

Ce operatiuni ar trebui urmate pt segmentare si cam la ce costuri m-ar aduce?

Motorul este M52TU are dublu vanos si banuiesc ca nu este din nikasil.Masina 523i din 10/98.

VA multumesc anticipat si astept sfaturi concrete.

Masina asta a facut toate reviziile in reprezentanta la Cluj sau Brasov.Deci nu ma mir ca a rezistat atata.Mai ales ca din cate am vazut motorul nu e Nikasil.In afara de problema cu motrorul se conduce f bine si e foarte inchegata.Plus ca absolut tot ce are electric pe ea functioneaza.principalul lucru care ma ingrijoreaza este motorul.Mi-e frica de ce o sa gasesc in el cand o sa-l desfac daca o sa o iau.Mi-e frica sa nu fie problema cu altceva decat segmentii sau simerigurile de la supape.In rest sunt incantat de ea.M-a uimit cum poate sa meargaa un BMW la 500.000km.E uimitor.Defapt am vazut cu a mea care nici ea nu e la prima tinerete si merge f bine.

Pretul e in jur de 3500-3000 euro.Trebuie sa ma duc sambata in Bistrita sa o vad din nou cu merge si desfac cate ceva pe la moror sa imi dau seama cat de grav e.Acum cateva luni era ok si motorul o misca mai bine decat misca td-ul meu care e si mai usor.Acuma o sa vad exact.In functie de asta o sa negociez si pretul.Numai ca daca e praf,praf am alte optiuni,de exemplu 320i coupe din 94 care arata super si merge super.O sa vad.

He,he cate masini circula pe la noi cu +500k km... Toti sar in sus cand aud de multi km dar habar nu au cati km are masina lor. In prima faza, ii poti face o segmentare care sa te mai tina vreo 50k km, poate si mai bine. Daca spui ca masina este legata, tabla e buna pe ea si totul a fost schimbat asa cum trebuie eu zic ca poti sa o iei. Pretul e asa si asa, spre limita. Banuiesc ca e inmatriculata Ro. Buba va fi la revanzare, te vei lovi de aceeasi mentalitate romaneasca, fie masina cat de naspa km sa fie putini.

:) .Asa ma gandeam si eu.Sunt dispus sa bag si 2000 de euro in motorul ala daca trebuie sa il fac.Si in fond si la urma urmei facem noi km potriviti daca e cazul.Sa fim seriosi.Si la mine pe bord scrie 252.000km.Da io nici mort nu cred ca actuala mea masina are doar atat.Si spun asta dupa starea volanului si alte mici chitibusuri dupa care vezi varsta.Dar cine poate sa stie cati km are ea de fapt si tot asa sunt sutele de masini aduse in ultima perioada la vanzare in Romania.Adica sunt convins ca la samsarul roman nu-i convine sa dea km in spate la o masina care costa 1900 sau 2000.E o cheltuiala in plus(din cate am inteles e 100 euro operatiunea),dar s-au ocupat turcii din germania de asta inainte.

Cand vad seria 5 din 93-94 cu 150k-200k puse la vanzare imi vine sa rad.Astea nu-s masini de atia km mai ales cele disel.Poate 350k mai merge.

P.S.:E revopsita anul trecut la Contempo in Brasov si i-au facut facelift in 2001 dupa un accident frontal in care au fost lovite capota aripile,bara faruri si radiator.Si da e inmatriculata.Exteriorul arata f bine.Cu un polish zici ca e noua.

Edited by Bogdan Chis

:) .Asa ma gandeam si eu.Sunt dispus sa bag si 2000 de euro in motorul ala daca trebuie sa il fac.Si in fond si la urma urmei facem noi km potriviti daca e cazul.Sa fim seriosi.Si la mine pe bord scrie 252.000km.Da io nici mort nu cred ca actuala mea masina are doar atat.Si spun asta dupa starea volanului si alte mici chitibusuri dupa care vezi varsta.Dar cine poate sa stie cati km are ea de fapt si tot asa sunt sutele de masini aduse in ultima perioada la vanzare in Romania.Adica sunt convins ca la samsarul roman nu-i convine sa dea km in spate la o masina care costa 1900 sau 2000.E o cheltuiala in plus(din cate am inteles e 100 euro operatiunea),dar s-au ocupat turcii din germania de asta inainte.

Cand vad seria 5 din 93-94 cu 150k-200k puse la vanzare imi vine sa rad.Astea nu-s masini de atia km mai ales cele disel.Poate 350k mai merge.

P.S.:E revopsita anul trecut la Contempo in Brasov si i-au facut facelift in 2001 dupa un accident frontal in care au fost lovite capota aripile,bara faruri si radiator.Si da e inmatriculata.Exteriorul arata f bine.Cu un polish zici ca e noua.

parerea mea e ca daca iei masina cu 3000 si mai bagi in ea 2000 nu merita. iti iese la 5000 si tot cu km multi este. si parerea mea ca daca reusesti sai faci motoru cu 2000 esti norocos, la ce preturi au la service BMW. si nu fi sigur ca toate masinile mai vechi au km fff multi. eu am cumparat anu asta un e39 din germania cu 175.000km carte service la zi dar na am dat pe el 5000. eu zic ca de 5000 iti iei o masina mult mai buna

Poti sa iei masina si de 6 mii si sa mai bagi apoi 2-3 mii,deci nu e relevant.

Daca esti dispus sa bagi 2 mii in motor, cu siguranta o sa iasa o treaba f. buna si apoi esti sigur o perioada buna de timp pe acel motor. Pana nu desfaci motorul, nu poti sti care e treaba cu el. Sau poti sa ii iei alt motor si sa cheltui pana intr-o mie.

Cumparatul de masini second e oarecum loterie.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.