Jump to content

Acu indicator de la benzina se comporta dubios

Recommended Posts

exact la fel, de ex.bag jumate de rezervor, opresc masina si dimineata cand plec imi arata peste 3 sferturi. Dupa 10 min de mers scade unde era initial.

Masina peste noapte sta in curte pe plan perfect drept, ciudat.

Chestia aia nu o pricep cu bolborisitu din rezervor, nu face tot timpul numai cand masina sta in loc cu motoru la relanti, indiferent cata benzina am in rezervor.

Astia de la bmw nu prea or nimerit sistemele astea, si la fostul e39 nu prea ma puteam lua dupa el.

exact la fel, de ex.bag jumate de rezervor, opresc masina si dimineata cand plec imi arata peste 3 sferturi. Dupa 10 min de mers scade unde era initial.

Masina peste noapte sta in curte pe plan perfect drept, ciudat.

Chestia aia nu o pricep cu bolborisitu din rezervor, nu face tot timpul numai cand masina sta in loc cu motoru la relanti, indiferent cata benzina am in rezervor.

Astia de la bmw nu prea or nimerit sistemele astea, si la fostul e39 nu prea ma puteam lua dupa el.

caline cred ca e chestia doar de la presiune....dilatare ,contractare .....daca umpli cu benzina o sticla de 2l din plastic si o pui intr-un loc rece aceasta datorita presiunii se umfla de isi schimba dupa un timp chiar si forma sticlei

caline cred ca e chestia doar de la presiune....dilatare ,contractare .....daca umpli cu benzina o sticla de 2l din plastic si o pui intr-un loc rece aceasta datorita presiunii se umfla de isi schimba dupa un timp chiar si forma sticlei

Asta n-am mai auzit-o. Eu stiam ca dilatarea are loc la cald si contractarea la rece.. Nu te-ai intrebat niciodata de ce, vara, cand desfaci busonul "pufaie"? Iarna parca nu se intampla, nu?

Da chestia ca benzina schimba forma sticlei n-am mai auzit-o. Asa o fi.. Da ce face? Fermenteaza?

Asta n-am mai auzit-o. Eu stiam ca dilatarea are loc la cald si contractarea la rece.. Nu te-ai intrebat niciodata de ce, vara, cand desfaci busonul "pufaie"? Iarna parca nu se intampla, nu?

Da chestia ca benzina schimba forma sticlei n-am mai auzit-o. Asa o fi.. Da ce face? Fermenteaza?

fa proba si ai sa vezi daca e asa sau nu ...dupa ce vei sti adevarul asupra acestui lucru probat de tine atunci contrazi-ma

,,o pui intr-un loc rece si dupa o ora pune-o undeva la cald si vezi cum e''

• 3 weeks later...

Asta era stricatĂŁ Âşi la mine.

BĂŁnuiesc cĂŁ nu umblĂŁ cu rezervorul plin ĂŽn general.

La maºina mea, senzorul din dreapta este pentru prima jumãtate a rezervorului ºi cel din stânga pentru cealaltã jumãtate.

Probabil cĂŁ este la fel Âşi la E46.

Asta era stricatĂŁ Âşi la mine.

BĂŁnuiesc cĂŁ nu umblĂŁ cu rezervorul plin ĂŽn general.

La maºina mea, senzorul din dreapta este pentru prima jumãtate a rezervorului ºi cel din stânga pentru cealaltã jumãtate.

Probabil cĂŁ este la fel Âşi la E46.

Am inteles, insa a spus ca nu ii indica corect, nu a mentionat daca doar atunci cand este multa benzina in rezervor, sau cand este mai putina.

Daca tu ii recomanzi sa schimbe senzorul respectiv, asa o fi.In definitiv nu mai poate fi decat celalalt senzor si bordul.

Prin eliminare rezolva problema. :)

Putin offtopic, dar cu intentie buna: Incercati, pe cat posibil, sa circulati cu rezervorul plin in aceasta perioada a anului. Evitati astfel formarea condensului in rezervor, adica faimoasa APA in carburant. Sa nu dati vina pe urma pe statiile de unde alimentati masina. Edited by CC23298

Eu am patit-o acum cateva zile. Am bagat vreo 650 de km si imi arata ca s-a dus decat juma' de rezervor. A cazut asa repede acul ca am crezut ca se rupe. Pe OBC imi arata o autonomie destul de mare de inca vreo 300 de km. Mi-am dat seama ca e ceva in neregula si m-am hotarat sa alimentez. Exact in momentul in care mai aveam 100 de m pana la benzinarie am simtit-o ca nu mai are. M-au luat transpiratiile si am lasat-o pe liber! Am alimentat cu fix 63 de l. De la ce a aparut magaria asta?

Deci numai cu ajutorul unui tester pot vedea care din ele nu mai functioneaza, de regula merg cu rezervorul sub jumatate, rareori este full, indicatorul nu este blocat ci oscileaza intre plin si gol! Pot schimba singur sonda asta? Este o operatie grea?

Nu apare pe tester aÂşa ceva, cel puĂžin nu cred.

Nu este greu de schimbat, cautĂŁ un DIY pe net.

si la mine acelasi lucru se intampla de vreo 3 zile, merg de sambata seara cand am bagat de 100 ron benzina si pana azi nu scazuse deloc acul, dimpotriva crestea pe fiecare zi :) , azi a coborat la jumatate, desi eu am facut 150km prin oras, cu siguranta nu indica corect pentru ca ar trebui sa am mai putina benzina, daca ma iau dupa indicator am consum de ar fi invidios orice Tico sau Smart :) ...