Jump to content

se poate curata debitmetrul?

Recommended Posts

sal.Ieri dupa ce am reusit sa schimb filtrele la mas. am mers la un tester si am primit verdictul "DEBITMETRUL" caput.Uitandu-ma la un mag. de piese am constatat cu stupoare ca unul nou costa cca 1000 ron. Aveti cumva idee daca se poata curata si cu ce anume. Va multumesc

unele modele se curata singure cand opresti motoru. Cand iei contactu ,pe filamentele alea subtiri apare o tensiune care le incalzesc foarte tare si astfel se curata de depuneri. La astea mai noi cu film nu cred ca au sistemul asta, daca-i defect se schimba. Edited by Calin78

sal.Ieri dupa ce am reusit sa schimb filtrele la mas. am mers la un tester si am primit verdictul "DEBITMETRUL" caput.Uitandu-ma la un mag. de piese am constatat cu stupoare ca unul nou costa cca 1000 ron. Aveti cumva idee daca se poata curata si cu ce anume. Va multumesc

Vezi ce preĂž gĂŁseÂşti doar pentru senzor fĂŁrĂŁ carcasĂŁ.

CautĂŁ marca Bosch.

La 320d trebuie sĂŁ resoftezi maÂşina dupĂŁ schimbarea debitmetrului.

Aceastã resoftare se face la reprezentanÞã.

Vezi ce preĂž gĂŁseÂşti doar pentru senzor fĂŁrĂŁ carcasĂŁ.

CautĂŁ marca Bosch.

La 320d trebuie sĂŁ resoftezi maÂşina dupĂŁ schimbarea debitmetrului.

Aceastã resoftare se face la reprezentanÞã.

i-mi poti spune exact denumirea senzorului ca sa stiu ce sa caut?

eu am curatat debitmetrul cu brake cleaner si merge super bine

trebuie sa stii unde sa l cureti asta e tot

inainte de curatare aveam rateuri in admisie , masina mergea f prost, nu tagea deloc .. un comportament foarte enervant

masina este un 316ia din 10/1999 si are doar 40000 km

posibil daca ai mai multi km sa nu aiba efect curatarea .. adica sa ie intradevar stricat debitmetru

Se gaseste de cumparat, nou, doar senzorul. Asta din poza e chiar pt dieseluri. Costa 300 ron.

http://img221.imageshack.us/my.php?image=dsc00009cy0.jpg

Scuze pt imagine, dar ceva se intimpla cu imageshack-u... :)

si unde anume se gaseste

?

mai am o intrebare ca sa nu mai deschid alt topic: Aveti idee ce este butelia acea micuta de plastic in care intra 2 furtunase subtiri de sub filtrul de aer?

Se gaseste de cumparat, nou, doar senzorul. Asta din poza e chiar pt dieseluri. Costa 300 ron.

http://img221.imageshack.us/my.php?image=dsc00009cy0.jpg

Scuze pt imagine, dar ceva se intimpla cu imageshack-u... :)

va urez la cat mai putine ... :)

eu unul nu le mai vand...m-am plictisit sa le tot schimb pe garantie la 1 saptamana....

p.s. singurul senzor fara carcasa pe care il recomand ,este cel facut de pierburg..este singurul care nu are nevoie sa fie calibrat pe carcasa...restul sunt ciurucuri...

p.s. pt a nu avea durere de cap recomand doar bosch cu tot cu carcasa....e cel mai aproape de cel original...

orice alt producator e mai bine sa fie cu tot cu carcasa deoarece sunt calibrate... :)

Păi cel original nu e Bosch?

exact...

diferenta este ca are si licenta BMW cel original..

p.s. debitmetrele bosch sunt cele mai sensibile debitmetre ...si implicit si cele mai predispuse uzurii...cum o merge un M5 e39 bine cu 2 debitmetre bosch?! :)

p.s.s. am inteles ca din aceasta cauza la modelele noi se renunta de tot la debitmetru... :)

Edited by POIUYT

p.s. debitmetrele bosch sunt cele mai sensibile debitmetre ...si implicit si cele mai predispuse uzurii...cum o merge un M5 e39 bine cu 2 debitmetre bosch?! :)

Ai făcut un studiu? :)

da.

aceasta fraza este spusa de domnul care face diagnoza la BMW Filaret..."debitmetrele bosch sunt cele mai sensibile debitmetre"...unul pierburg are plaja mai mare de eroare decat Bosch,adica nu da eroare de check engine rapid ca si bosch ,bosch,care daca nu pica in parametrii stricti si exacti ,da eroare de check engine...

p.s.s. am inteles ca din aceasta cauza la modelele noi se renunta de tot la debitmetru... :)

Se renunta la debitmetre deoarece au realizat ca nu pot sa realizeze unul fiabil?Interesant. :)

nu ...

nu stiu de ce au renuntat la ele...am zis-o si eu ca o presupunere.

insa cert este ca va fi mai bine fara ele...sau poate ca nu ,cine stie ...vom afla...

p.s. daca sti tu de ce au renuntat la ele ,te rog sa ne impartasesti si noua... ;)

Edited by POIUYT

da.

aceasta fraza este spusa de domnul care face diagnoza la BMW Filaret..."debitmetrele bosch sunt cele mai sensibile debitmetre"...unul pierburg are plaja mai mare de eroare decat Bosch,adica nu da eroare de check engine rapid ca si bosch ,bosch,care daca nu pica in parametrii stricti si exacti ,da eroare de check engine...

Sensibil nu ĂŽnseamnă şi prost.

Edited by Ciupanezu