Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Cu ce se scoate depunerea de pe jante!

Rhaziel

Recommended Posts

Eu am folosit minunea aia galbena... care atata de urat pute de numa, dar dupa 5 minute "arde" tot :), mazga, praf, orice, si curge ceva de culoare "mov deschis" de pe janta, pentru prafu de la placute de frana e suficient sa pulverizezi sanatos, lasi sa isi faca treaba si apoi limpezesti cu apa, pentru mazga si alte minuni , mai trebuie sa insisti da in sensu ca tot timpu raman 5 puncte de mazga cine stie pe unde si alea tre sa le dai jos "manual"

Pai daca ii spui la spalatorie sa insiste o rezolva, plus ca sunt solutii pentru jante in comert, si tot freci :)

Nu sta nimeni de la spalatorii sa curete cum vreau eu, o sa zica "uite si la asta cu ce nimicuri vine..." si plus ca spuma aia activa..... e apa de ploaie pentru asa ceva, am incercat ca am o ruda care are spalatorie dar nu prea iese....si cu solutie de motor nu dau! o sa incerc cu chestia aia de la sonax, dar inainte sa vad de unde o iau!

Eu acum cand mi-am schimbat jantele cu cele pt iarna, l-am rugat pe baiatul de la spalatorie sa insiste putin pe interiorul jantei pt ca urmeaza sa le depozitez pe durata iernii , si la sfarsit i-am dat 5 lei . A lasat vreo 5 min substanta aia sa isi faca efectul si sa stii ca le-a curatat in proportie de 90% restul am facut eu acasa cu ceva substanta intr-un recipient albastru de la real cumparat. :)

detartrantu face minuni, si mai exista ceva solutie pe baza de amoniac si aia curata bine

recomand cu incredere solutia Triumph cea care curata aragazu...bidon galben....marca de pe vremea lu cesaca...se gaseste la orice super/hipermarket pe raftul de jos...face minuni...

Pe Triumf scrie clar sa nu se foloseasca pe aluminiu.....de ce as pune asa ceva pe jante?

eu folosesc cu succes solutia de motor de la spalatorie...de fapt mi-am luat un bidon metalic de 5 litri de la cineva,e parca mafra si am un aparat cu presiune de spalat masina...nu mi-a matuit nici o jeanta si nici nu e nevoie sa frec sau sterg jentile....pulverizez ,las un minut si clatesc bine cu presiune...acum vreau sa imi iau si solutie ecologica ca sa mai scutesc munca.. :)

mda.... am folosit solutia de la Sonax, scoate excelent toata depunerea, lasa jantele ca noi, pulverizezi bine pe tot locul, lasi 5-6 minute, apoi daca vrei dai cu o perie nu foarte aspra.... apoi jet! Ca noi! Eu am consumat pe cele 5 jante de aluminiu 2 treimi din bidonul ala....dar a meritat! Si apropo, pentru cei interesati.... exista depozit Sonax in Arad - preturi sub cele de pe site..... AutoNet la reprezentanta Mitsubishi!

Eu am luat o zeama de curatat jantele de la BMW (ce-i drept din Belgia dar mai mult ca sigur ca au si la noi). Am folosit-o cand am schimbat janntele de vara cu jantele de iarna, iar pe cele de vara aveam niste pete in interior care am crezut ca nu iasa veci pururi. Oricum cert este ca jantele arata ca noi, incredibil cum s-a curatat. Si foarte usor.