Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme e36 320i

bogdan_marian

Recommended Posts

Salut de 2 ani am o pisicuta frumoasa "zic eu" ... 320i din ¨92 tip motor G-20-6S-1 am avut probleme cu ea de cand am luat-o de fapt asa am luat-o "cu probleme" ok. Usor le-am rezolvat pe toate masina e ok dar a inceput sa dea semne de oboseala ; ambreiajul are pedala tare si trepideaza la plecare clar ca e pe duca si o sa cada in curand asa ca m-am hotarat sa il schimb . Nu sunt hotarat la o marca anume dar din cate am inteles ca LUK ar fi ok ...acum nu stiu sigur dar va cer si astept parerile voastre referitoare la marca , performanta , pret : Urmatoarea problema ar fi flansa de la cardan "zic eu" mi se aude un "trrrrrr" sunet ciudat de sub masina in timpul mesului cand este pe liber sau in frana de motor cand accelerez nu se mai aude si am vazut cateodata ca nu imi culpleaza sa dau inapoi , intra in viteza sa dau inapoi dar nu da parca as avea frana de mana trasa iar daca o fortez "o turez si ii dau drumu la ambreiaj repede" pleaca si pocneste ceva cred ca in spate .Am facut chestia asta de vreo 3 ori si acum vad ca imi pierde ulei pe la grup nu stiu exact pe unde dar o sa ma uit Si la aceasta problema astept pareri din partea voastra Si ar mai fi inca o problema nu imi fuctioneaza un buton de la clima are dubla-clima butonul din partea dreapta al celui de clima nu stiu ce semnifica si sta mereu aprins Daca va ajuta cu ceva pot adauga foto si pot da orice informatie mult mai detaliata VA MULTUMESC si sper ca voi rezolva si aceste probleme tot cu ajutorul vostru :) ps. momentan sunt in madrid

post-5551-1227992354_thumb.jpg

poate acum cu timpul rece chiar ti se blocheaza frana de mana pe o roata sau chiar pe ambele si cand ii dai mai tare inapoi isi da drumul. joc ai la grip ai?

in nici un caz nu este din frana de mana, nu are joc .In mers sa auzit o pocnitura sau ceva de genu parca as fi facut pana si de atunci asa este si azi m-am uitat si piede ulei bine pe la grup

da ai vazut de unde exact curge de la grup? daca e spart, daca curge pe la imbinari.

nu m-am uitat inca sub ea sa vad exact pe unde curge dar in seara asta o sa ma uit si o sa iti zic dar de ce se aude acel "trrrrrrr" in mers ce poate sa fie ? eu am zis ca este flansa de la cardan ptr ca se aude in partea din fata cred ca pe la cutie pe undeva iar cum e cam dus si ambreiajul nu stiu cand tin apasat ambreiajul se aude un frecat .... :) asa ca sunt foarte curios ce am defect

are grupul spart si acel sunet ciudat "trrrrr" este tot din grup cred ca are un pinion rupt "sarit un dinte" si din aceea cauza mi se bloca in mers inapoi iar cum am fortat-o i-am nenorocit grupul ....nasol rau ..cred ca tre sa il schimb cu totul ! asa e ? nu cred sa mearga reparat sau altceva ....

nu prea cred ca poti sa-l repari in asa fel incat sa iesi mai ieftin. poate de la spartura a ramas fara ulei si tu ai mers asa cu el sau poate e chiar asa cum spui tu cu pinionul. trebuie dat jos si vazut, dar cred ca iesi mai ieftin sa-l schimbi cu totul, trebuie cautat pe la dezmembrari, pe langa sunet mai e si spart, daca il schimbi rezolvi ambele lucruri.

nu prea cred ca poti sa-l repari in asa fel incat sa iesi mai ieftin. poate de la spartura a ramas fara ulei si tu ai mers asa cu el sau poate e chiar asa cum spui tu cu pinionul. trebuie dat jos si vazut, dar cred ca iesi mai ieftin sa-l schimbi cu totul, trebuie cautat pe la dezmembrari, pe langa sunet mai e si spart, daca il schimbi rezolvi ambele lucruri.

ok mersi mult asa ma gandeam si eu il schimbi pui altul decat sa umbli cu carpeli chiar acum plec sa vad cam cat este un grup second ca nou sigur este scump

era sa uit stie careva daca montez un grup de 318i sau 325i este vreo diferenta daca da care ? am auzit ca daca montez grup mai mic creste puterea motorului sau ceva de genul o fi asa ? ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu chestia asta daca tot il schimb ...

ok am revenit .... am cumparat piesele si chiar mai mult asa e omul cand se duce la cumparaturi nu se poate abtine . acum urmeaza sa le montez cred ca la grup am sa ma bag eu am vazut ca nu e greu deloc sunt doar cateva suruburi nu stiu cum e cu ambreiajul daca imi da cineva cateva indicati i-as fi recunoscator

dupa ce o termin am sa pun cateva poze si cred ca o sa deschid un topic special pentru e36 cu inbunatatirile aduse ....asta in cazul in care nu exista unul deja