Jump to content

Montare proiectoare Hella suplimentare pe faza lunga in bara la un E91325i

LRD

Recommended Posts

La E91 325i am faruri normale, nu Xenon si care nu-ti permit sa mergi noaptea in siguranta cu faza lunga datorita luminii cam slabe. Masina fiind in garantie solutia ar fi sa trec pe xenon, lucrare facuta doar la reprezentanta, dar avand in vedere pretul foarte mare iese din discutie. Deoarece la masina am bare din pachetul M sport, m-am gandit la varianta de a monta in fantele din bara (care se stie ca au o forma dreptunghiulara , in margini fiind montate proiectoarele de ceata) acele proiectoare punctiforme "DE Xenon" de la Hella pentru faza lunga si care ar arata chiar interesant montate langa cele de ceata. Montajul s-ar face cu legatura directa la bateria masinii, deci fara a afecta circuitele existente si implicit computerul care ar reactiona la un consum suplimentar (am inteles ca nu poti nici macar pune un bec halogen mai puternic la farul existent deoarece computerul ar sesiza o crestere de putere si ar reactiona!). Doar comanda releului ar fi data de legatura la circuitul de alimentare al fazei lungi de la farurile existente, dar amperajul suplimentar ar fi mic si cred ca asta nu ar fi o problema.

Ce parere aveti dpdv al design-ului barei (pachet M sport) cu acele proiectoare punctiforme (au diametrul 90mm) suplimentare

care s-ar monta langa proiectoarele de ceata existente? Culoarea masinii este arctic metalizat iar proiectoarele sunt negre.

Si poate cineva competent imi spune si ce probleme tehnice ar presupune o astfel de lucrare.

Proiectoarele sunt prezentate in site-ul <Hella LightShow Catalogue Online Part 3 Accessories and tuning> la pag. 70

Multumesc anticipat pentru pareri!

Salut,ti-am vazut masina in trafic si arata excelent.Eu zic sa pui totusi faruri originale cu xenon si pentru asta te pot ajuta cu un numar de telefon.

Te salut, dupa cum spuneam mai sus, trebuie neaparat sa fac ceva, imi place sa merg noaptea tare (cand permite soseaua, bineanteles!)

dar din cauza farurilor slabe nu ai senzatia de siguranta necesara. Mini Cooper-ul pe care l-am avut inainte era dotat cu acele proiectoare originale montate pe grila din fata legate pe faza lunga si care dadeau o lumina perfecta (oricum, la seria 3 nu ar da bine de loc astfel de proiectoare, eventual de astea punctiforme montate in fantele din bara). Problema este ca masina fiind in garantie nu stiu cum ar reactiona cei de la Banat Car daca as pune eu becuri de Xenon cu instalatia aferenta si ar aparea probleme in partea de computer datorita cresterii puterii pe circuitele respective! Vezi, depinde de reprezentanta: la Defender-ul pe care l-am cumparat pe leasing (o masina deosebita!) cand era in perioada de garantie i-am montat troliu, proiectoare de distanta si de ceata si nu a fost nici o problema cu garantia! Oricum m-as bucura sa ma pui in legatura cu cineva sau sa stam de vorba personal. Iti multumesc!