Jump to content

Reglaj faruri e39

foxygen

Recommended Posts

Servus,

Mai devreme sau mai tarziu va trebuii sa schimb farurile deoarece sunt matuite si inafara de asta vreau unele cu semnal alb.

Masina este un facelift din 2002, asadar farurile vor fii indiscutabil cele de facelift. :) Cele actuale sunt fara xenon si nici nu ma tenteaza sa pun deoarece nu am spalare faruri. M-am uitat de un sistem de spalare faruri separat, dar cand am vazut cate de complex este si cate trebuiesc demontate..., mai bine lasa.

Singura problema de care sunt nesigur este urmatoarea: pe bord in partea dreapta a volanului, langa buronul pentru activarea proiectoarelor, in stanga lui este un alt buton mai mic pentru reglajul farului pe verticala, si anume al pozitie scurte (ca in poza atasata).

Toate farurile facelift au acest sistem arasat sau trebuie sa am grija ca farurile comandate sa aiba acest sistem extra?

Cum functioneaza acest reglaj la nivelul farurilor, adica exista un cablu special pentru aceasta comanda? Stiu ca in faruri sunt niste plastice (angrenaje) care de obicei se cam rup, in rest nu mai stiu nimic despre aceste sisteme de reglaj.

In fine sa lasam partea tehnica si explicatiile, dar asta cu sistemul de reglaj la noile faruri chiar ma intereseaza in modul cel mai serios.

post-11294-1228082307_thumb.jpg

Edited by foxygen

Probabil sunt niste motoare electrice care regleaza farul.

Pai da, de asta m-am prins, ...dar eu zic ca daca iau faruri noi aceste morase sunt in far, sau trebuie comandat farul cu acel sistem de reglaj (motorasele respective). Binenteles ca acele motorase se alimenteaza de undeva, asadar trebuieste sa aiba si o mufa pe undeva, nu?

Edited by foxygen

Toate farurile au acest sistem de reglare.

Diferenţa este că maşinile care vin cu xenon de fabrică au senzor de autoreglare pe ĂŽnălţime ĂŽn timp ce maşinile care au venit din fabrică cu faruri cu halogen nu au senzor de autoreglare ci acea rotiţă pentu reglare manuală.

Poţi regla farurile cu xenon din acea rotiţă.

Un amic şi-a ĂŽnlocuit farurile cu halogen cu un set de faruri noi cu xenon.

Din cauză că avea eroare ĂŽn bord din cauza lor, a fost la reprezentanţă şi i-au şters eroarea ĂŽnsă acum nu mai poate regla farurile din rotiţă, doar manual prin şuruburile de reglaj.

Edited by Ciupanezu

motorasele respective sunt montate in spatele farului, nu fac corp comun cu farul

am schimbat unul la mine si pe cel vechi l-am desfacut bucati.

un mic motoras cu cateva rotite angreneaza un melc care impinge sau trage farul

acel buton din bord comanda electric motorasul de la far.

Toate farurile au acest sistem de reglare.

DiferenÞa este cã maºinile care vin cu xenon de fabricã au senzor de autoreglare pe ÎnãlÞime În timp ce maºinile care au venit din fabricã cu faruri cu halogen nu au senzor de autoreglare ci acea rotiÞã pentu reglare manualã.

PoÞi regla farurile cu xenon din acea rotiÞã.

Un amic Âşi-a ĂŽnlocuit farurile cu halogen cu un set de faruri noi cu xenon.

Din cauzã cã avea eroare În bord din cauza lor, a fost la reprezentanÞã ºi i-au ºters eroarea Însã acum nu mai poate regla farurile din rotiÞã, doar manual prin ºuruburile de reglaj.

Pai daia nu ma agit nici eu sa pun, 1 la mana si 2 la mana ca nu am spalare faruri de care ziceam mai sus. As pune mai degraba la proiectoare dar avand in vedere cum se matuieste sticla acestora...

Pun exact cum a avut masina initial si totodata sunt mai ieftine fara xenon. :)

Edited by foxygen

motorasele respective sunt montate in spatele farului, nu fac corp comun cu farul

am schimbat unul la mine si pe cel vechi l-am desfacut bucati.

un mic motoras cu cateva rotite angreneaza un melc care impinge sau trage farul

acel buton din bord comanda electric motorasul de la far.

La E34 (dupa cum arata poza din avatar) sunt farurile lafel ca la E39?!? :)

Blocul optic, farul in sine la E39 este capsulat asa ca mai degraba vorba lui Ciupa, acel sistem de reglaj sa fie deja incorporat in far.

Dar stie cineva daca la E39 se poate schimba doar sticla? Adica a schimbat cineva? Si a mea e facuta cam varza, dar nu as vrea sa cumpar faruri complete.

in linkul demai sus o arata ca piesa separata, nr.1

incearca la magazine de profil, poate ai noroc.

Dar stie cineva daca la E39 se poate schimba doar sticla? Adica a schimbat cineva? Si a mea e facuta cam varza, dar nu as vrea sa cumpar faruri complete.

Doar la E39-urile prefacelift.

La E39 facelift nu poĂži cumpĂŁra Âşi sticlele de far de E39 prefacelift nu se potrivesc la cele facelift.

Blocul optic, farul in sine la E39 este capsulat asa ca mai degraba vorba lui Ciupa, acel sistem de reglaj sa fie deja incorporat in far.

Nu conteazĂŁ dacĂŁ motoraÂşele sunt ĂŽncorporate ĂŽn far sau nu pentru cĂŁ si farurile cu xenon Âşi cele fĂŁrĂŁ xenon au motoraÂşe.

Am vazut cum sta povestea in imaginile indicate de dydysoft.

Oricum cand voi lua farurile le voi studia sa vad daca acea piesa este atasata, daca nu o voi scoate de la vechiul far. :)

Multumesc tuturor care au binevoit sa-mi raspunda. :)

• 2 months later...