Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

motor m20b20

umbra

Recommended Posts

salutari. doresc sa stiu daca motorul meu m20b20 de 129 de kw are curea de distributie si daca are platine sau are aprindere electronica. as dori de asemenea sa fac rost de cartea tehnica a masinii in romana. o am pe cea originala dar nu este prea detaliata. as mai dorii pareri de la posesorii de 520i 12 valve despre elanul masinii . plecarea de pe loc la a mea nu mi se pare prea sportiva ba din contra zici ca-i diesel de ala vechi. voua cum vi se pare?!! ca sa prinda 20 la ora trebuie sa o accelerez undeva pe la 3000 de ture?!!.. la drum intins consuma aproximativ 10 l. prin oras nu am o idee concreta dar e urias consumul. multumesc.

Motorul m20b20 nu are 129 Kw - 175 CP. Are doar vreo 125 de CP. Cel de 2500 ( m20b25) are 175 CP. M20B20 este cam puturos pe un 520.

Motorul are curea de distributie. Nu are platina, are aprindere electronica. Are in schimb delcou.

Motorul m20b20 nu are 129 Kw - 175 CP. Are doar vreo 125 de CP. Cel de 2500 ( m20b25) are 175 CP. M20B20 este cam puturos pe un 520.

Motorul are curea de distributie. Nu are platina, are aprindere electronica. Are in schimb delcou.

am gresit are 129 cp (95kw). sigur are curea? si delcoul ce rol are?

Absolut sigur are curea. Poti vedea si pe realoem. Delcoul distribuie scanteia catre bujii.

sti cumva de unde pot sa comand fise noi si un capac nou si niste bujii mai ieftine dar bunicele?! ce se mai uzeaza in delcou?? vreau sa schimb si uleiul si toate filtrele unde as putea sa comand fara sa mai apelez la magazine ca sa le iau mai ieftin ?!! filtrul de aer l-am schimbat (25 ron) multumesc anticipat.

Pe langa delcoul propriuzis mai exista si asa numita pipa. Cel mai bine le schimbi impreuna.

La bujii nu te zgarci, nu sunt foarte scumpe si e pacat sa cumperi porcarii. Poti incerca Bosch atat bujiile cat si delcoul.

Din cate auzisem fisele originale sunt destul de scumpe, daca nu ma insel vreo 600 lei setul original. Atentie daca le cumperi compatibile, sa fie de lungime corecta ( cele 6 fise au lungimi diferite ) si sa fie complete.

Mai ai filtrul de benzina si cel de ulei. cauta o marca buna, cum ar fi de exemplu Mann.

Referitor la preturi nu te pot indruma, dar daca te uiti pe forum vei gasi cativa useri care vand asemenea piese la preturi aparent convenabile. Intreba-i direct pe ei de pret.