Jump to content

cunoaste cineva subiectul RECAROSARE?

Recommended Posts

Cand recarosezi o masina automat ii schimbi seriile. Altfel nu ai cum.

Stiu ca a facut cineva la urs recarosare si l-a costat 2500 lei cu totul. In schimb nu stiu daca a avut pile sau nu.

tu vorbesti exact din auzite, nu din stiute... sa te duci la rar cu placutele in buzunar si cu actele si sa le spui ca vrei sa faci orecarosare sa vezi ce raspuns iti dau baietii:P

recarosare inseamna schimb CAROSERIE! atat! motorul trebuie sa fie cel de pe masina avariata! asta e prima regula! Si abia apoi faci omologare motor care intr-adevar daca are aceleasi caracteristici cu motorul vechi ma refer la cilindree si cai putere platesti o suma modica. Daca in schimb vrei sa omologhezi un motor cu capacitate mai mare decat cea initiala se plateste mult mai mult. Exemplu: eu am recarosat un 520 avariat cu un 530. Omologare motor 25 de milioane, daca vroiam sa platesc taxa de inmatriculare pe undeva la5000 de euro aproape, deci chiar e afacere....

Deci daca vrei sa cumperi acte iti trebuie neaparat si "coaja" sau pila buna... si neaparat motorul original!!!

bafta :)

Cand recarosezi o masina automat ii schimbi seriile. Altfel nu ai cum.

Stiu ca a facut cineva la urs recarosare si l-a costat 2500 lei cu totul. In schimb nu stiu daca a avut pile sau nu.

tu vorbesti exact din auzite, nu din stiute... sa te duci la rar cu placutele in buzunar si cu actele si sa le spui ca vrei sa faci orecarosare sa vezi ce raspuns iti dau baietii:P

recarosare inseamna schimb CAROSERIE! atat! motorul trebuie sa fie cel de pe masina avariata! asta e prima regula! Si abia apoi faci omologare motor care intr-adevar daca are aceleasi caracteristici cu motorul vechi ma refer la cilindree si cai putere platesti o suma modica. Daca in schimb vrei sa omologhezi un motor cu capacitate mai mare decat cea initiala se plateste mult mai mult. Exemplu: eu am recarosat un 520 avariat cu un 530. Omologare motor 25 de milioane, daca vroiam sa platesc taxa de inmatriculare pe undeva la5000 de euro aproape, deci chiar e afacere....

Deci daca vrei sa cumperi acte iti trebuie neaparat si "coaja" sau pila buna... si neaparat motorul original!!!

bafta :lol:

S-ar putea sa ai probleme si numai daca te gasesc unii in trafic cu niste serii prin torpedou  :)

V-as spune cum sa faceti dar nu pe un forum public...si nu-i tocmai legal...

Edited by katlin

• 1 year later...

Salut

Ma bag si eu ca musca'n .... , so problema sta in felul urmator: am un 325i coupe, avariat destul de bine(lonjeroanele trebuie indreptate), acum o ideea ar fi : ma duc pana in germania si imi cumpar un un 325i acelasi an si aceeasi motorizare ...pana si aceeasi culoare >> pot 'lipii' intr-un fel actele curente fara a mai trece neaparat prin prezentarea la rar cu motorul vechi in caroseria noua + documente care sa ateste schimbarea lui + alte birocratii de genul. In caz ideal sa prezint epava la rar sa mi se dea dreptul de recarosare (si nu cred ca am sa am probleme) si sa vin cu cea noua sa mi-o ateste ca este fix acelasi tip de masina/motorizare/caroserie...si sa imi schimbe in CIV caroseria si motorul + ITP?

• 2 weeks later...
fĂŁrĂŁ sĂŁ ajungi la RAR, ĂŽn mod legal, nu se poate face ceea ce zici tu aici. prima datĂŁ se face recarosarea (motorul vechi pe caroseria nouĂŁ), apoi se face omologarea noului motor (care a fost pe mașina de germania, pus din nou pe aceastĂŁ caroserie).