Jump to content

probleme oglinda far

Recommended Posts

salutare

aseara am dat intr-o GROAPA cat CASA :) .Din fericire janta si cauciucu nu au nimic , dar mi s-a rupt o clema de la oglinda de la far.am desfacut capacelul acela negru de deasupra farului si am vazut ca s-a rupt(sau a sarit de pe locul ei) bucata aceea de plastic alb, in care intra o tija de metal mica.Acuma imi trepideaza oglinda si imi face lumina ca la tiruri.:)

Reglajul electric de autoleveling merge, dar oglinda nu mai este prinsa decat in mansoanele de cauciuc de la becurile de faza scurta si lunga.

A mai patit cineva treaba asta ?Care ar fi solutia? Sa schimb faru ?De desfacut acolo nu cred ca se poate.....

mentionez ca masina e un e39 facelift

Edited by rachiu_03

man, e veste proasta, aia mai mult ca sigur s-a rupt, ideea e ca poti sa-ti comanzi, tijele de reglajj pe origina, dar de la masina prefacelif, ia-le pe amandoua ca amandoua ti s-au rupt, si pana nu desfaci farul nu ai de unde sa sti daca nu s-a rupt si piciorul de jos care e fix :)... sunt mari sanse sa trebuiasca far nou... am desfacut si eu un far destul de recent... si stiu cam ce se intampla pe acolo....

PS: daca cineva reuseste sa-ti desfaca sticla, si sunt rupte doar cele 2 tije, le poti schimba.. daca nu... e naspa..

man, e veste proasta, aia mai mult ca sigur s-a rupt, ideea e ca poti sa-ti comanzi, tijele de reglajj pe origina, dar de la masina prefacelif, ia-le pe amandoua ca amandoua ti s-au rupt, si pana nu desfaci farul nu ai de unde sa sti daca nu s-a rupt si piciorul de jos care e fix :)... sunt mari sanse sa trebuiasca far nou... am desfacut si eu un far destul de recent... si stiu cam ce se intampla pe acolo....

PS: daca cineva reuseste sa-ti desfaca sticla, si sunt rupte doar cele 2 tije, le poti schimba.. daca nu... e naspa..

adica te referi la chestiile alea 2 de plastic prin care se regleaza farul sus jos, care am vazut ca s-au mai rupt la cineva( e o boala la e39). weekendu viitor cred ca am drum prin cluj.da-mi si mie nr tau de tel, sa ma intalnesc cu tine, daca zici ca stii despre ce e vorba :)

pai ne putem intalni, dar nu stiu cu ce-ti pot fi de folos, pentru ca trebuie data sticla jos.. ceea ce eu am reusit la farul meu spart.. prin smulgere... .. oricum da despre alea vorbesc, de reglat lentilela si oglinda.. alea tin practic faru sa nu tremure... daca s-au rupt.. e naspa.. la modelul de far prefacelift la care se da jos sticla, alea se inlocuiesc foarte usor, sunt pe toate forumurile de bmw.. DIY despre cum se inlocuiesc... dar prevad ca cea mai mare problema va fi sa dai jos sticla de la far.... Pe mine m-au refuzat prietenii de la service, cand i-am rugat sa dea jos sticla.. de la far..

Ciupanezu: se pune problema.. ca de ce sa faca rahaturi... cand se putea si s-a putut.. sa iau far nou... cam asa s-a pus problema, ca nu i-a convenit nici la om sa merg lunar la el ca-mi abureste faru si alte probleme, si a zis ca uite asa nu-mi face treaba, monteaza omu angel eyes, xenonane si alte minuni.. problema e ca nu a avut chef...

rachhiu_03 roaga pe cineva care are cont pe BMW forum, sa caute DIY de la schimbarea sticlelor la far... ca alea contin si schimbarea tijelor de reglajs, cu poze, si mi se pare ca sunt si PN pe ele.

Ciupanezu: se pune problema.. ca de ce sa faca rahaturi... cand se putea si s-a putut.. sa iau far nou... cam asa s-a pus problema, ca nu i-a convenit nici la om sa merg lunar la el ca-mi abureste faru si alte probleme, si a zis ca uite asa nu-mi face treaba, monteaza omu angel eyes, xenonane si alte minuni.. problema e ca nu a avut chef...

rachhiu_03 roaga pe cineva care are cont pe BMW forum, sa caute DIY de la schimbarea sticlelor la far... ca alea contin si schimbarea tijelor de reglajs, cu poze, si mi se pare ca sunt si PN pe ele.

:)asta fac acuma, caut un dIY despre sticle matuite si schimabrea lor, dar nu il mai gasaesc, ca intr-un timp dadusem peste el :)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=63&fg=05

astea sunt..

nu ai sa le gasesti ca piese separat la modelul facelift :).. ce ti-am dat acolo e link de la un model prefacelift.. alea 2 tije regleaza oglinda.. si lupa

le-am vazut pe astea :)

dar am inteles ca nu merg de la prefacelift montate pe facelift

nu se pot comanda pentru facelift nici daca ai codul de pe ele, eu am incercat peste tot.

pai si atunci ramane de eschimbat faru sau de mers asa cu el.

ca de altfel, muulte din lucrurile de azi sunt de unica folosinta, la fel si faru, se strica un kkt de plastic, gata tre sa iti iei altu. :)

daca iti zic cum am rezolvat, sa nu dai cu pietre :)

am pus un dop de pluta taiat frumos pe contur, intre partea de sus a oglinzii si carcasa de palstic a farului, ca sa tina oglinda fixa.dopul l-am bagat dupa masnsonul de cauciuc care este acolo la becu de faza scurta. poate credeti ca e tiganie, dar dopu ala isi face treaba PERFECT. lumina bate exact cum trebuie, oglinda sta fixa,nu imi mai tremura lumina ca la tir, autoleveling-ul merge, e ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic :)

decat sa dau 10 milioane pe un far hella, mai bine prefer sa stea asa, cu dopu asta, care nici nu stii ca e acolo. :)