Jump to content

Service si Garantie BMW Romania

Florini

Recommended Posts

Din experienta mea pe la service-uri pt. alte marci, o revizie sau o mica interventie la un autoturism devine o corvoada si prilej de scos banu' la greu, fara sa fie neaparata nevoie.

Ce parerere si info aveti despre :

- cum asigura garantia service BMW RO (mai ales cel din Buc)

- ce costuri cu ulei/filtre ulei, motorina. aer,polen sunt

- intra in garantie : bucsi, pivoti, amortizoare, etc ?

- nu cumva 30.000 km - interval revizii - ce mi s-a comunicat de la vanzari, este PREA MULT ?, sau mai bine zis, prea rar ? vorbim de modelul 530xd t

- au piese de schimb uzuale in stoc ?

Multumesc foarte mult de ajutor : !!

Florin

Orice piesa care prezinta un defect,in garantie,se inlocuieste.

Nu toate piesele sunt pe stoc(ma refer de ex.la articulatii),dar vin destul de repede.

Partea de articulatii intra pe garantie. Am schimbat pana acum de doua ori basculele si coloana de volan si o data pivotii la un 330xi,in garantie.

Intervalul de revizie de 30.000 nu este fix.El variaza in functie de stilul si locul in care conduci masina.

La benzina intervalul este de 25.000km.Eu am facut prima revizie pe la 17.000 si ceva,dar am mers mai mult in oras.

Prima revizie a fost ~5,5 mil.(doar ulei+filtru ulei+ulei diferential)

A doua revizie a fost 300 de euro(ulei+toate filtrele-4 buc)

Am schimbat pana acum de doua ori basculele si coloana de volan si o data pivotii la un 330xi,in garantie.

Te rog da si ceva detalii legate de motivele defectelor. Nu vreau sa incep sa cred in JD Powers.

garantie Second Hand la mine:

piesele acoperite sunt doar cele ce nu prea pot fi distruse intentionat...

trebuie sa platesc un procent din contravaloarea piesei in fct de nr de km.

se pare ca trebuie sa platesc manopera integral, chiar daca piesa este platita de ei in procent de peste 50%.

daca va intereseaza, revin cu detalii.

n-am avut treaba. mi-au schimbat 3 faruri din 4 la un 7 nou numai pt ca faceau condens. mi-au schimbat toata fata la un x5 lovit usor in bot ca sa nu indrepte nimic certandu-se cu asiguratorul pt mine. nu s-a pus niciodata problema sa nu schimbe ceva daca era nevoie. in stoc nu au mare lucru dar se comanda si vin in cca 9 zile. unii sunt mai priceputi pe acolo altii mai putin dar exista bunavointa. piesele costa cat oriunde in alta tara manopera cca 20eu/ora parca. au tendinta de a te incarca cu manopera la operatiile platite dar asta fac toti.