Jump to content

Problema oglinzi electrice e46

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Dupa ce am vb. cu XXL la telefon, am incercat metoda pliate electric> depliate electric un pic si oprite cu mana> scos de la punct si 'da-te peste punct' manual> pliate iar electric.

Am repetat chestia cam de 20 ori :turned: fara nici un rezultat.

Alte idei cineva?

Edited by Catalin.

• 6 months later...
  • 3 weeks later...
  • 6 years later...

@Alin, e aceeasi defectiune ca si la sedan, doar ca se manifesta pe verticala... din pacate solutia demontarii nu te ajuta, acolo e un opritor care, cu timpul, s-a deteriorat si nu ai cum sa il refaci. :console:

la fostul meu e46 eu i-am pus un opritor exterior din cauciuc ca un mic dop in corpul fix al oglinzii (nu se vedea), iar rabatarea a functionat ok pana am vandut masina (mai departe nu stiu cum mai merge)

Nimeni nimic?! As vrea sa o desfac, dar mi-e frica sa nu fac vreo prostie si sa o stric de tot. :))

Trimis de pe al meu SM-A520F folosind Tapatalk

ce sa poate strica mai mult? eu ma gandesc ca totusi, sunt niste piese asamblate, si daca e ceva uzat, ai putea sa apelezi la cineva sa iti imprime piesa respectiva cu o imprimanta 3D

@Alin, e aceeasi defectiune ca si la sedan, doar ca se manifesta pe verticala... din pacate solutia demontarii nu te ajuta, acolo e un opritor care, cu timpul, s-a deteriorat si nu ai cum sa il refaci. :console:

la fostul meu e46 eu i-am pus un opritor exterior din cauciuc ca un mic dop in corpul fix al oglinzii (nu se vedea), iar rabatarea a functionat ok pana am vandut masina (mai departe nu stiu cum mai merge)

Am observat ca in timp ce se rabateaza se aude un click ( probabil acolo unde ar trebui sa se opreasca ) dupa care mai continua putin sa se rabateze. De altfel, se si observa ca oglinda din dreapta e mai rabatata fata de cea din stanga.

Oare pot sa ii fac aceeasi chestie cu opritorul pe care ai facut-o tu?

Am inteles ca exista un kit de reparatie, pe care l-am si gasit, insa nu stiu mai exact ce trebuie inlocuit/facut.

@Eugen este un kit de reparatie pentru ele, dar nu stiu ce trebuie schimbat si cum.

Am cautat sa o inlocuiesc cu totul, dar se gasesc greu oglinzile de Coupe pliabile electric, iar noua OE costa aprox. 1.200 de lei.

Asta ar fi kitul de reparatie: https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-E46-FOLDING-WING-MIRROR-REPAIR-FULL-KIT-Motor/292891352607?ul_ref=http://rover.ebay.com/rover/1/710-53481-19255-0/1?ff3=2&toolid=10044&campid=5337607145&customid=123&lgeo=1&vectorid=229508&item=292891352607&srcrot=710-53481-19255-0&rvr_id=1962449549376&rvr_ts=935ddd8316a0a9cd56808b8effd0cdac&ul_noapp=true&pageci=b829c8a8-73ba-491c-bfcd-911a9dd9f83c

Edited by Alin KIR

nu ai decat optiunea de a demonta oglinda piesa cu piesa si sa ii schimbi tot angrenajul cu cel din kitul de reparatie...

in poza din link se vede opritorul care, la tine, e probabil tocit/rupt/compromis (e pe discul de fonta/compozit mic)

nu ai decat optiunea de a demonta oglinda piesa cu piesa si sa ii schimbi tot angrenajul cu cel din kitul de reparatie...

in poza din link se vede opritorul care, la tine, e probabil tocit/rupt/compromis (e pe discul de fonta/compozit mic)

Inteleg... Imi voi face timp si o voi demonta pana la urma, se pare ca nu am incotro. Sper doar sa nu o stric de tot. O sa revin cu detalii. Multumesc!