Jump to content

Jante seria 3, E 46 montate pe seria 5, E39.

Alex '77

Recommended Posts

Am si eu o intrebare si va rog mult, poate ma puteti ajuta:

Am un BMW seria 5, E39 din 2002 (525 D), cu motor 2500 cmc, 163 cai putere si vreau sa-i pun un set de roti pt. iarna care au fost initial montate pe un BMW, seria 3, E46 (320 D), 150 cai putere.

Marturisesc ca jantele sunt originale BMW, din aliaj, cu dimensiunea 7jx16 iar anvelopele sunt 205/55 R16.

Poate cineva sa-mi spuna daca se potrivesc, si daca nu, din ce cauza?

Pun mai jos o poza cu jantele in cauza.

Va multumesc.

nu se potrivesc deoarece au ET 47 (scrie pe jante IS47)

pentru E39 trebuie sa fie ET20

Salut Dany si multumesc pt. raspunsul prompt.

Tocmai ce am vb. cu un alt membru al clubului si mi-a zis ca nu ar fi problema ET-ului (singurul neajuns fiind faptul ca vor sta rotile mai in interior) ci, diametrul butucului, la E46 e 72,5 si la E39 e 74.1. M-a sfatuit ca in cazul in care le cumpar sa alezez putin gaura in care intra butucul, cca. 2mm si apoi vor intra fara probleme.

Tu ce zici, merita efortul tinand cont ca jantele le voi cumpar la un pret ffff. bun?

Nu stiu daca vor atinge in amortizor, nu le-am putut proba pe masina.

Ca sa fiu sincer, jantele (rotile) apartin unui amic, mi le-a dat sa i le vand si cineva m-a sunat sa le cumpere, dar la un pret foarte mic, asa ca mai bine le cumpar eu, dar nu stiu daca se potrivesc pe E39, asta e problema.

Speram sa gasesc pe forum pe cineva care chiar a montat jante de E46 pe E39.

eu sunt de parere ca o janta trebuie sa se potriveasca din prima nu sa te pui sa alezezi din ea ca sa intre pe butuc.

Daca jeanta e mai mare si trebuie inele de centrare, asta e cu totul altceva, si ar fi OK.

Oricum, ca sa pui jantele astea la tine pe masina, ar trebui niste distantiere / flanse ca sa le scoti mai in afara, si alea costa in plus.

Mai sus am exprimat strict parerea mea personala, pana la urma faci cum vrei.

Dar sa stii ca daca ai rabdare, se gasesc si jante de E39 la pret bun.

(nu sunt un expert in anvelope / jante, dovada e ca si eu am intrebat cate ceva legat de dimensiunea jantelor pentru un E34 aici http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...0&start=40).

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.