Jump to content

Furtunul unde vine termostatul e rece

Recommended Posts

Acum 3 saptamani am schimbat termostatul pt ca nu se mai deschidea cand ajungea la temperatura care trebuie ,acum am verificat din nou furtunele cele care vin de la radiator sunt cam tari si fierbinti se simte ca e presiune,iar cel care intra la motor unde e si termostatul e rece motorul deasemenea e caldut cu toate ca am mers cu ea schimband in 4000 ture,apa sta normal la mijloc.Vreau sa va intreb daca asta e o problema sau asa e normal?Nu vreau sa circul asa cu ea si de la o chestie minora sa ajung la ceva mai grav.Va multumesc

Renunta la a mai deschide cate un topic pentru fiecare chestiuta. Nu e cazul sa faci un topic in care sa spui ca nu se mai deschide usa si altul in care spui ca nu se mai inchide :).

Doar cu tremostatul si cu apa ai vreo 3 topicuri. Cu acul de la turometru mai ai vreo 3. Ai si o multime de topicuri cu Probleme si Mici Probleme.

PS : la cate topicuri ai tu cu probleme la masina nu crezi ca ar fi util sa cauti un service?

Acum 3 saptamani am schimbat termostatul pt ca nu se mai deschidea cand ajungea la temperatura care trebuie ,acum am verificat din nou furtunele cele care vin de la radiator sunt cam tari si fierbinti se simte ca e presiune,iar cel care intra la motor unde e si termostatul e rece motorul deasemenea e caldut cu toate ca am mers cu ea schimband in 4000 ture,apa sta normal la mijloc.Vreau sa va intreb daca asta e o problema sau asa e normal?Nu vreau sa circul asa cu ea si de la o chestie minora sa ajung la ceva mai grav.Va multumesc

Ai aerisit instalaĂžia?

"PS : la cate topicuri ai tu cu probleme la masina nu crezi ca ar fi util sa cauti un service?" :)

Termostatul e la iesire din motor spre radiator. Furtunul de dupa termostat ar trebui sa se incalzeasca in momentul in care deschide termostatul. Dupa o perioada ar trebui sa se incalzeasca si furtunul din partea de jos a radiatorului, pe unde iese apa. Daca nu se incalzeste acolo, ai radiatorul infundat. Verifica la mana si radiatorul, ca se incalzeste pe toata suprafata.

Adica am senzatia ca e invers de cum crezi tu ca sunt asezate furtunele, daca am inteles bine ce ai scris. Chestia cu termostatul e verificata in vara pe un E34 520i, la 3 saptamani dupa schimbarea termostatului a facut iar figuri. Prima oara am luat cel mai ieftin termostat, parca Verner dupa care am schimbat cu unul original, la pret aproape dublu Wahler si s-a rezolvat problema. Acum e destul de rece afara iar faptul ca nu se incalzeste nu e un semn ca nu sunt probleme. De aia e bine sa verifici daca ai rezerve legate de functionarea masinii.