Jump to content

Comenzi pe volan

b10sct

Recommended Posts

Salutare,

Se zicea la un moment dat ca acest panou cu comenzi pentru E46 se poate gasi pe ebay la preturi intre 50-70 euro. (X X L)

Stie cineva unde as putea gasi un astfel de panou la un pret similar? (eventual ce termen trebuie introdus in searchul pe ebay, ca eu am gasit doar volane complete la sute de euro)

Salutare,

Se zicea la un moment dat ca acest panou cu comenzi pentru E46 se poate gasi pe ebay la preturi intre 50-70 euro. (X X L)

Stie cineva unde as putea gasi un astfel de panou la un pret similar? (eventual ce termen trebuie introdus in searchul pe ebay, ca eu am gasit doar volane complete la sute de euro)

am eu comenzi pentru volan in 4 spite, daca vrei

• 1 month later...
Eu o sa-l fac, in weekend nu am apucat sper ca weekendul viitor sa ma apuc de treaba. Dar parca sunt 5 pini pe comenzi... oricum, am inteles, pin la pin :(

nu ne-ai mai spus..pana la urma ai reusit sa faci sa mearga tempomatul? :twoup:

sa stiti ca nu trebuesc neaparat cablurile de la bavaria sau originale!!!!!!!!!!!!!!!eu am montat cu cabluri facute de mine si merge brici !!!!!!!!!!doar ca va trebuiesc mufele (pini aceia micuti)sa i luati de la dezmembrari !!!adica sa luati 4 fire cu pini (sa i scoateti de la o mufa bmw e46 sau e39)orice mufa o sa vedeti daca va uitati in capatul ei vedeti firele,pe ficare fir vine un papuc (care este bagat in mufa),pe acel papuc (seamana cu o sageata)apasati pe ea si iese firul din mufa taiatl la 10 --15 cm !!!!aveti nevoie de 4mufe(pini)!!!apoi va faceti firul!!!!la bavaria costa aproape 1mil!!!!enorm pt 4 fire simple fara dioode blablabla!!!0755151719!!!!!sunati ma daca aveti nevoie!!!

numai ca la mine nu merge pilotul automat!!!!!!!!este 320d din 2000(12/12/2000)in rest merge doar cd change +voluum si stau aprinse ,daca cineva a reusit sa mearga si pilotul e tare

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a si firele de la volan (le am facut din 2 mufe de la dezmembrari cele mai mici cu 4 fire (merg si de sursa veche)le am mai luat si cu cuterul putin si gata ele costau cam 70 ron bavaria +100 ron celelante :) asa ca le am facut moca!!!!si am mai facut la inca 2 prieteni!!!!!acelasi fire!!! :)

tie ti se aprinde EML -ul in bord cand pui contactul?

din 2008 cred ca a si vandut masina... :twoup:

posibil....dar poate avea raspunsul :) ca si eu sunt cam in aceeasi situatie cu masina mea...adik...am pe bord martorul de la tempomat dar nu imi apare EML...e un E46 din 2001, fara facelift, 2000 diesel, si sunt in cumpana daca sa imi iau comenzi sau nu...pentru ca as vrea neaparat sa imi mearga si tempomatul :)

cu pilotul cum a zis si wlf e vrajala,nu trebuie nici un soft,pilotul automat e o instalatie care e conctata in paralel cu acceleratia (un motoras si niste cabluri) va fac poze sa vedeti instalatia!

sa inteleg ca e ca un geam cu actionare electrica(iti tine acceleratia mai sus sau mai jos!)

posibil....dar poate avea raspunsul :) ca si eu sunt cam in aceeasi situatie cu masina mea...adik...am pe bord martorul de la tempomat dar nu imi apare EML...e un E46 din 2001, fara facelift, 2000 diesel, si sunt in cumpana daca sa imi iau comenzi sau nu...pentru ca as vrea neaparat sa imi mearga si tempomatul :)

se poate monta, iti trebuie niste fire legate si va functiona.

posibil....dar poate avea raspunsul :( ca si eu sunt cam in aceeasi situatie cu masina mea...adik...am pe bord martorul de la tempomat dar nu imi apare EML...e un E46 din 2001, fara facelift, 2000 diesel, si sunt in cumpana daca sa imi iau comenzi sau nu...pentru ca as vrea neaparat sa imi mearga si tempomatul :)

se poate monta, iti trebuie niste fire legate si va functiona.

multumesc mult :)

• 2 weeks later...
deranjez si eu cu o intrebare,desi cred ca ar trebui sa scrie in tot topicul acesta(eu unu nu am gasit exact).Am un 320d din 10/1999,nu se aprinde becul EML la testul nr2.Intrebarea mea este:pot monta cruise control?imi trebuie doar firele si comenzile sau am nevoie si de actuator si etc?multumesc anticipat

deranjez si eu cu o intrebare,desi cred ca ar trebui sa scrie in tot topicul acesta(eu unu nu am gasit exact).Am un 320d din 10/1999,nu se aprinde becul EML la testul nr2.Intrebarea mea este:pot monta cruise control?imi trebuie doar firele si comenzile sau am nevoie si de actuator si etc?multumesc anticipat

merge cu siguranzta..eu l-am montat de 2 saptamani si merge tot...trebuie doar sa faci legaturile exact ca in skema pe care o gasesti tot in acest topic...cei de la reprezentatza cer 200 de lei pe 2 cabluri...eu zic ca daca te pricepi un pic sau ai un prieten sa le faca si sa le lege...e moca :twoup: iti trebuie comenzile, un cablu cu 4 fire si 2 mufe pt a conecta comenzile la volan si cablul retrofit...care face legatura de la mufa de sub volan la blocul de lumini si calculatorul masinii.....le-am legat si prima oara nu a mers cruise controlul..am crezut ca nu am pus la pinul bun sau ca nu merg...i-am dat putin spray pt contacte acolo la calculatorul masinii unde venea bagata mufa cu 40 de pini...si surpriza!! mergea :)) asa ca nu intra in panica daca nu merge din prima :) de unde esti? poate ti-l recomand pe prietenul ce m-a ajutat pe mine :( bafta! :(

merge cu siguranzta..eu l-am montat de 2 saptamani si merge tot...trebuie doar sa faci legaturile exact ca in skema pe care o gasesti tot in acest topic...cei de la reprezentatza cer 200 de lei pe 2 cabluri...eu zic ca daca te pricepi un pic sau ai un prieten sa le faca si sa le lege...e moca :twoup: iti trebuie comenzile, un cablu cu 4 fire si 2 mufe pt a conecta comenzile la volan si cablul retrofit...care face legatura de la mufa de sub volan la blocul de lumini si calculatorul masinii.....le-am legat si prima oara nu a mers cruise controlul..am crezut ca nu am pus la pinul bun sau ca nu merg...i-am dat putin spray pt contacte acolo la calculatorul masinii unde venea bagata mufa cu 40 de pini...si surpriza!! mergea :)) asa ca nu intra in panica daca nu merge din prima :) de unde esti? poate ti-l recomand pe prietenul ce m-a ajutat pe mine :( bafta! :(

Ms de raspuns,crezi ca ai putea sa imi dai niste detalii pe messenger?multumesc

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Am si eu o intrebare : la mufa de la calculatorul masinii , mai exact la pin-ul 27 eu am un fir verde ,am incercat sa leg al 3-lea fir acolo si face urat masina , pentru ce e firul ala? trebuie sa fac legatura in alta parte? masina este un 318i 2002 motor n42b20a , 143cp.

Am si eu o intrebare : la mufa de la calculatorul masinii , mai exact la pin-ul 27 eu am un fir verde ,am incercat sa leg al 3-lea fir acolo si face urat masina , pentru ce e firul ala? trebuie sa fac legatura in alta parte? masina este un 318i 2002 motor n42b20a , 143cp.

Am reusit pana la urma functioneaza!!!!

wlf .... eu am intrebat la filaret ... mai acu vreo luna si mi'a zis tipu ala ca de la volanul multifunctional pleaca trei fire ... unu la cas, unu nu stiu unde si unu la motor... probabil nu ai luat cablu pentru motor ...

Evident, daca te uiti in instructiuni, iti si arata ca sunt 3 fire. Unul se duce in mufa de la computerul masinii. Nici unu nu se duce la cass. Se leaga imediat in spatele consolei de lumini, in manunchiul acela gros de fire.

Daca nu ai masina echipata din fabrica cu pilot automat, nu iti va merge, decat daca este model dupa 2002, cu clapeta electronica. Scrie si in instructiuni chestia asta.

eu am un e 46 dupa 2002 si ma intereseaza cum se poate monta un volan cu comenzi si binenteles pilot automat

cum adica clapeta electronica?la ce te referi?