Jump to content

Comenzi pe volan

b10sct

Recommended Posts

wlf .... eu am intrebat la filaret ... mai acu vreo luna si mi'a zis tipu ala ca de la volanul multifunctional pleaca trei fire ... unu la cas, unu nu stiu unde si unu la motor... probabil nu ai luat cablu pentru motor ...

91004[/snapback]

Evident, daca te uiti in instructiuni, iti si arata ca sunt 3 fire. Unul se duce in mufa de la computerul masinii. Nici unu nu se duce la cass. Se leaga imediat in spatele consolei de lumini, in manunchiul acela gros de fire.

Daca nu ai masina echipata din fabrica cu pilot automat, nu iti va merge, decat daca este model dupa 2002, cu clapeta electronica. Scrie si in instructiuni chestia asta.

Scump rau sa-ti schimbi volanul. Eu am vrut sport in trei spite , in loc de asta clasic in 4 pe care-l am.... 32 de milioane cu tot cu airbag, la prima strigare...m-am calmat rapid. Mi-am comandat tot volan in 4 spite dar de piele, si o sa folosesc airbagul pe care-l am, asa am scapat cu vreo 10 milioane...Stie cineva , e nevoie sa ma duc neaparat la un service specializat, sau se poate rezolva si la alt service, parca am vazut pe cineva aici pe forum care l-a desfacut singur...cand a montat OBC-ul. Edited by ovidiu_s

• 5 months later...
  • 4 weeks later...
am si eu o intrebare .. tot vad ca la masinile de dupa 2002 merge sa pui pilot automat.. eu am un 320ci din 2003 si nu am pilot ... se poate face o kestie de genu ?

155658[/snapback]

sunt cateva conditii ce trebuiesc indeplinite pentru a fi justificata montarea unor comenzi pe volan: masina trebuie sa fie 2002+, sa ai cel putin CD player in dotare, si un car kit...deci cel putin 500 in plus fata de comenzi...

si eu m-am gandit mai demult la aspectul asta, dar cum nu ma calific la nici un capitol, am renuntat la idee...oricum volanul ala in trei spite sport da bine si asa simplu...

sunt cateva conditii ce trebuiesc indeplinite pentru a fi justificata montarea unor comenzi pe volan: masina trebuie sa fie 2002+, sa ai cel putin CD player in dotare, si un car kit...deci cel putin 500 in plus fata de comenzi...

si eu m-am gandit mai demult la aspectul asta, dar cum nu ma calific la nici un capitol, am renuntat la idee...oricum volanul ala in trei spite sport da bine si asa simplu...

165981[/snapback]

Masina nu trebuie sa fie neaparat 2002+.

Odata cu comenzile ptr CD,telefon vine si tempomatul. Nu iti trebuie decat partea superioara a volanului (in cazul volanului cu 3 spite), care contine butoanele.

Calculatorul pentru pilotul automat e integrat in sistemul de injectie al masinii.

edit:

am si eu o intrebare .. tot vad ca la masinile de dupa 2002 merge sa pui pilot automat.. eu am un 320ci din 2003 si nu am pilot ... se poate face o kestie de genu ?

deci: da, se poate face.

Edited by MaQ

Concret - a facut cineva treaba asta pana acum? Am si eu un E46 din 2003 si ma bate gandul sa ii pun in locul clasicului volan chior in 4 spitze unul tot in 4 dar cu comenzi.... (sa vedem daca reusesc sa il agatz in bani buni de pe ebay- inca sunt cu ochii pe el)... sper sa nu il iau degeaba.... Bafta!

Concret - a facut cineva treaba asta pana acum? Am si eu un E46 din 2003 si ma bate gandul sa ii pun in locul clasicului volan chior in 4 spitze unul tot in 4 dar cu comenzi.... (sa vedem daca reusesc sa il agatz in bani buni de pe ebay- inca sunt cu ochii pe el)... sper sa nu il iau degeaba.... Bafta!

166902[/snapback]

Concret: eu am facut-o, dar am volan in 3 spite.

o poza cu mutarea, se poate...? :blink:

167120[/snapback]

L-am montat la un service in Germania, dar baietii de acolo mi-au lasat si instructiunile de montaj care le-au venit odata cu comenzile. O sa le scanez saptamana viitoare (le am in VL si nu ajung la ele decat in weekend) pentru ca nu le am si in format electronic si o sa pe postez.

Si iti merg toate ok? In cazul asta tre sa te consult - din pacate am ratat pe ebay volanul care il ochisem dar primu care mai apare este al meu! 10x, Bafta!

Da, merg comenzile ptr CD si tempomat. Nu am telefon pe masina, asa ca nu am de unde sa stiu daca functioneaza si comanda ptr tel.

L-am montat la un service in Germania, dar baietii de acolo mi-au lasat si instructiunile de montaj care le-au venit odata cu comenzile. O sa le scanez saptamana viitoare (le am in VL si nu ajung la ele decat in weekend) pentru ca nu le am si in format electronic si o sa pe postez.

Da, merg comenzile ptr CD si tempomat. Nu am telefon pe masina, asa ca nu am de unde sa stiu daca functioneaza si comanda ptr tel.

167196[/snapback]

eu sunt in week-end in valcea...poate ne intalnim sa-mi arati ce si cum...

detalii pe pm... :)

p.s. am vazut pozele de la galerie, cum a iesit volanul... :blink:

sunt nou pe topicu asta. eu am deja comenzi pe volan dupa cum se vede si as vrea sa-mi pun volan de m3. intrebarea e daca e nevoie de ceva adaptoare sau mufa e exact aceasi? adik plug and play :)

inca o intrebare. unii zic ca un airbag ar costa 1500 euro :blink: (nu vad ce anume costa asa de mult) alti zic 800 (vezi mai sus) si aud tot felu de preturi. am gasit chiar si la 100 pe ebay.de

puteti sa ma lamuriti si pe mine cum sta treaba cu airbagu?

Edited by e46_316i

Volanul de M3 cu tot cu airbag e 40 de milioane fara tva , am vrut si eu sa-mi pun , si am lasat-o balta cand am vazut pretul. Cel sport cu 3 spite era 32 de milioane fara Tva , airbagul rotund costa cel mai mult cam 25-26 de milioane cu totul . Aici vb de piese noi, asa pe e-bay poate gasesti dar sunt second, si nu m-as increde intr-un airbag care-a fost adus miscat in toate partile intr-o cutie.

• 2 months later...
Masina  nu trebuie sa fie neaparat 2002+.

Odata cu comenzile ptr CD,telefon vine si tempomatul. Nu iti trebuie decat partea superioara a volanului (in cazul volanului cu 3 spite), care contine butoanele.

Calculatorul pentru pilotul automat e integrat in sistemul de injectie al masinii.

edit:

deci: da, se poate face.

166076[/snapback]

:)

ori sunt eu mai ghinionist, ori nu am facut tot ce trebuie, pentru ca am pus comenzile si nu merg. nici macar volumul la cd-radio...ce sa mai vreau si tempomat... :blink:

volanul avea mufa pentru cablu, totul parea la locul lui...nush ce naiba...mai vad cand am timp si scule mai avansate... :)

Numai sa nu fi incurcat locul unde trebuia sa adaugi pinii in mufa, altfel n-ar avea de ce sa nu mearga.

Ai cumparat setul de fire de la reprezentanta?

205010[/snapback]

erau doua mufe in partea superioara: una fara pini si una cu pini. am ales-o pe cea cu pini... :)

da, cablul e de la AB, are acceasi mufa in ambele capete, 4 fire si cam 10 cm...

comenzile in schimb mi-e sa nu fie duse...sunt luate de pe un volan.....volant :)

am observat ca si suportul butoanelor se prinde separat pe carcasa de sus a volanului, poate placa de contacte sa fie arsa...o s-o inlocuiesc, dar si asa am fost foarte rudimentar in ustensile... :) :blink:

Deci tu vrei sa spui ca ai luat doar un cablu scurt de la comenzi la mufa verde de sub volan?

Pai n-ai rezolvat nimic. Sunt 3 fire de tras, de adaugat pini in acea mufa verde de sub volan, de dus unul dintre fire la motor ca sa il bagi in mufa de la computer. Mai ai de munca gramada.

Trebuie sa iti cumperi setul de fire de la mufa verde catre computerul de lumini si DME.

Firele astea nu au nimic in cap, le pui tu pini intr-o parte, si conector in cealalta, si au vreun metru si ceva lungime.

Deci tu vrei sa spui ca ai luat doar un cablu scurt de la comenzi la mufa verde de sub volan?

Pai n-ai rezolvat nimic. Sunt 3 fire de tras, de adaugat pini in acea mufa verde de sub volan, de dus unul dintre fire la motor ca sa il bagi in mufa de la computer. Mai ai de munca gramada.

Trebuie sa iti cumperi setul de fire de la mufa verde catre computerul de lumini si DME.

205020[/snapback]

a, ok.

bun asa. mai aveam un pic si scoteam butoanele prin plastic la cat am apasat pe ele. bine ca am rezolvat ce era mai greu. :)

m-am calmat. :blink:

p.s.am recurs la metoda DIY pentru ca, mai nou, filaretul nu se baga sa monteze nimic daca nu e luat de la ei. (desi cu 2 sapt in urma pusesem maneta de BC la ei.) Salutari lui Adrian.

Pe realoem nu apar retrofit-urile. Deci nu o sa gasesti codul acolo. Mergi cu incredere la reprezentanta si il vor gasi ei garantat.

205030[/snapback]

am inteles...

o sa ma duc sapt asta, functie de timp...

multumesc inca o data! :blink:

pp.s. am vazut cand mi-am luat cablurile astea ecranul pe care se uita oamenii pentru piese...e identic realoem.com

o sa intreb totusi. daca nu il gasesc, o sa incerc sa ma fac inteles ce vreau.