Jump to content

Chiptuning

cipus

Recommended Posts

Am gasit pe un site  ca se poate face remapare la multe modele din seria 3. Pe mine ma intereseaza pt 320 d, 150 CP, dupa remapare cu cat castiga in ceea ce priveste 0-100 km/h si viteza maxima

68016[/snapback]

la remapare in general tu decizi ce vrei in limitele in care motorul iti permite sa modifici... la motorul tau se poate ajunge la vreo 180 CP si mai creste cuplul cat de cat cu vreo 20- 30 NM ... viteza maxima o sa urce cu vreo 10-20 km/h... dar marele avantaj este ca masina va merge mai aproape de ceea ce iti doresti tu din punct de vedere a asezarii cuplului pe plaja de turatie... :) personal cred ca merita incercat dar sa nu te astepti sa devina M3 masina dupa asta ca nu o sa devina :blink:

la acceleratie 0-100 castigi putin prin chip insa castigul e asa cum a zis si cineva mai sus ca masina o sa mearga mai sportiv, si castigul adevarat este ca va avea reprize mai bune ceea ce in mers se simte f bine(la depasiri, etc..) insa mai putin la demarajul cu start de pe loc.. cea mai buna firma dupa parerea mea este TCM Turbo.. lucreaza cu Markus Getz din germania.. ti-o recomand cu caldura... stiu destule masini facute de ei in special vw si skode care fiind euro3 la testul de noxe se incadrau in euro4.. asta pe langa performante.. si inca ceva: spre deosebire de majoritatea celor care editeaza mape si iti pun cuplu maxim in turatie joasa ceea ce duce la o deteriorare rapida a ambreiajului, ei ti-l vor pune in turatie ceva mai mare ca sa protejeze si acest ansamblu al masinii).. cam atat.. oricum parerea mea e ca la orice masina turbo un chip este mai mult decat benefic daca si masina va fii exploatata in limitele ei si chipul va aduce o crestere permisiva a puterii spre exemplu la tine de la 150 la 180 ar fii exact cat e bine si cat trebuie.. bafta

• 1 month later...
318d ajunge pe la 140 si ceva de cai putere si cuplul de la 280 la 335Nm.. se pare ca e o crestere buna a cuplului dar si a puterii.. poate pe viitor o sa-mi fac si eu un chip tunning dar numai de la TCM Turbo.. inainte activam pe forumul vw si am vazut foarte multi clienti multumiti de Dragos Voinea.. si cautand si pe forumurile straine am gasit impresii bune si foarte bune despre Markus Getz.. cel care editeaza mapele pt ei.. asa ca eu zic sa-ti faci daca ai resursele financiare necesare.. Edited by wlf

• 3 weeks later...