Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

diferential autoblocant

addrian

Recommended Posts

Exista la mine, TDS 105kW! Pus in vara, luat de prin Austria. Prin documentatii apare 2.64, pe el scrie 2.65 dar ma rog, detaliu. E cel mai lung diferential de pe E34. Si eu abia l-am gasit pe afara, in Romania nu am vazut/auzit de cumparat.

eu pe 525 TDS de 105 KW am prins urmatoarele viteze (la o incercare a masinii sa vad cum si pana unde merge in fiecare viteza):

viteza 1: 50 km/h

viteza a 2-a: 85 km/h

viteza a 3-a: 135 km/h

viteza a 4-a: 165 km/h

viteza a 5-a: 200 km/h pe ceas, 193 pe GPS

Pentru primele 4 trepte de viteza valorile sunt aproximative (se poate sa fi fost cativa km/h in + sau -) si prinse cu coada ochiului, pentru ca eram atent la drum.

In viteza a 5-a am vazut pe GPS viteza maxima atinsa. Pe bord aveam 200 fix. La turometru nu am apucat sa vad ce turatii aveam.

Masina mai avea resurse dar eu am prins trafic (testul a fost facut in Ungaria pe autostrada) si nu am apucat sa vad la cat ajunge maxim.

Producatorul spune ca viteza maxima la TDS de 105 KW este de 207 km/h.

Pe youtube am vazut ceva filmulete cu acul vitezometrului peste 220 de km/h, dar oricum la asa viteze, cresc diferentele dintre ce vedem in bord si cat avem in realitate.

Eu nu am avut curiozitatea sa vad cat prinde in fiecare treapta, oricum e irelevant. Insa am mers cu masina 180-200 pe Germania. Pe la 200 se cam plafoneaza, poate sa stai 5 ani cu pedala jos sa mai ia ceva. Nu e o masina ff aerodinamica, de la 140-150 in sus isi face simtita forma, crescand consumul spre 8-9.

Un diferential lung se preteaza la o masina cu putere considerabila, nu la o masina deja submotorizata. Adica sa fie un 525i cu turbo-compresor, sa stii o treaba! :)

Cauta pe www.realoem.com .Introduci ultimele 7 caractere edin VIN si iti da exact piesele pt masina ta.La mine la 525td din 09/94 da diferential autoblocant.

Si din cate am vazut pe zapada sau asfalt alunecos se si comporta ca un autoblocant :) .

Edited by Bogdan Chis

Cauta pe www.realoem.com .Introduci ultimele 7 caractere edin VIN si iti da exact piesele pt masina ta.La mine la 525td din 09/94 da diferential autoblocant.

Si din cate am vazut pe zapada sau asfalt alunecos se si comporta ca un autoblocant :) .

da eu pe e39 touring am autoblocant sau doar dsc face treaba

• 2 weeks later...

Ce e ala edin VIN de unde il citesc ?

Nu ai autoblocant.

Pe E39 a existat aceastĂŁ opĂžiune doar pe 535i Âşi 540i.

A venit pe standard pe 540i Sport Âşi M5 E39.

Nu prea ma pricep dar din cate stiu cand ai autoblocant nu derapeaza amandoua rotzi ci doar una , adica daca te invartzi in stanga trage numa dreapta , iar la mine ( 520d ) asa se pare ca e ,sau doar ma insel eu .

E invers Oliver. Diferentialul tau e unul normal, care distribuie tractiunea pe roata exterioara curbei, adica roata care face mai multe rotatii datorita curburii. Asa-i si normal si pt asta a fost gandit diferentialul.

Autoblocantul distribuie pe ambele roti tractiunea. Blocarea nu se face total, exista o pierdere pt ca altfel masina ar derapa pe curbe ff usor, pe la BMW am vazut cu 25% si 40% ca sunt date autoblocantele.

VIN-ul masinii e acel nr de identificare al fiecarei masini (vehicle identification number) care-l gasesti in talon, numar din 17 cifre care la BMW incepe cu W... (masini fabricate in Germania). Pe baza lui, cand te duci sa comanzi piese va fi mult mai simplu sa-ti gaseasca dotarile si piesele potrivite modelului tau pt ca acel numar cuprinde toate datele despre masina ta: an de productie, motorizare, producator, tara de origine.